Τούρκοι παρακρατικοί και μέλη της πλέον επικίνδυνης οργάνωσης στην Τουρκία της Ergenekon -για την οποία γράψαμε ήδη αρκετά πολύ πριν την εξάρθρωση της με σχετικό άρθρο του συνεργάτη κ. Σ. Καλεντερίδη-  η οποία εξαρθρώνεται σταδιακά και τμηματικά παρακολουθούσαν συστηματικά  τον Οικουμενικό Πατριάρχη κ.κ. Βαρθολομαίο εδώ και χρόνια ενώ σχεδιάζαν να δολοφονήσουν και τον Τούρκο Πρωθυπουργό Ρ.Τ. Ερντογάν.

Τα στοιχεία που αποκαλύπτονται είναι συντριπτικά και βασίζονται σε μυστικές εκθέσεις και αλληλογραφία  των μελών της οργάνωσης.     Αυτά και πολλά άλλα εξίσου σημαντικά θέματα αποκαλύπτει  το  έγκυρο Blog infognomonPolitics  το οποίο  καταρχήν δημοσιεύει πρωτογενείς αποκαλυπτικές  έρευνες, αναλύσεις και ρεπορτάζ  για θέματα εξωτερικής και αμυντικής πολιτικής που φέρουν την υπογραφή και το κύρος δοκιμασμένων και αναγνωρισμένων προσωπικοτήτων. Τα όσα δημοσιεύονται άμμεσα ή έμεσα αφορούν και την Ελλάδα, ενώ στα περιεχόμενα του θα βρει κάποιος ότι πιο έγκυρο κυκλοφορεί την περίοδο αυτή στον ελληνικό και διεθνή Τύπο. Μια περιήγηση στο blog θα σας δείξει θέματα και αναλύσεις που μετά από λίγο θα βρείτε στον  υπόλοιπο Ελληνικό Τύπο με διαφορετική προσέγγιση ή απλά διαφορετικά επαναδιατυπωμένα. Στο ίδιο blog μεταξύ των άλλων σημαντικών και αποκαλυπτικών θεμάτων  θα βρείτε επίσης δημοσιευμένη επιστολή του διοικητή της ΕΥΠ πρέσβη κ. Ι.Κοραντή ο οποίος απαντά σε αιτιάσεις αναγνωστών επί συγκεκριμένου άρθρου.  

 

Και άλλες αποκαλύψεις για την παρακολούθηση του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου από το τουρκικό ΓΕΕΘΑ

Ο Χικμέτ Τσετίν (Hikmet Çiçek) είναι ένας από τους προφυλακισμένους για συμμετοχή στην φασιστική-τρομοκρατική οργάνωση ΕΡΓΕΝΕΚΟΝ. Στο σπίτι του Τσετίν, που ήταν ταυτόχρονα και στέλεχος του Εργατικού Κόμματος, που δρούσε ως ο πολιτικός βραχίονας της οργάνωσης, η τουρκική αστυνομία βρήκε πλήθος απορρήτων στρατιωτικών εγγράφων. Ανάμεσα σ' αυτά ήταν και απόρρητα δελτία πληροφοριών του τουρκικού ΓΕΕΘΑ, που είχαν αποδέκτη τη Στρατιά Αιγαίου.
Συγκεκριμένα, στο φάκελλο αποδεικτικών στοιχείων υπ' αρ. 227 της δικογραφίας υπάρχουν αντίγραφα των "Ημερήσιων Δελτίων Πληροφοριών" της Διεύθυνσης Πληροφοριών της Στρατιάς Αιγαίου, τα οποία αναφέρονται στη δράση των μειονοτικών ομάδων και των χρισιτανικών οργανώσεων στην Τουρκία, υπό το γενικό τίτλο: "Κατάσταση Παρακολούθησης Δραστηριοτήτων Μειονοτικών και Χριστιανικών Οργανώσεων". Τα δελτία που βρέθηκαν στον υπολογιστή του Τσιτσέκ αφορύν την περίοδο από τον Οκτώβριο του 2004 μέχρι τον Ιούνιο του 2005.
Στο δελτίο της 1ης Οκτωβρίου αναφέρεται ότι με βάση πληροφορίες που περιέχονται στο δελτίο πληροφοριών του ΓΕΕΘΑ, ο οικουμενικός πατριάρχης σκοπεύει να υποβάλλει στην κυβέρνηση σχέδιο νόμου για τις χριστιανικές εκκλησίες, ενώ υπολογίζει να εξασφαλίσει προνόμια από τις σχεδιαζόμενες αλλαγές των νόμων που σχετίζονται με την Ε.Ε. (είναι προφανές ότι οι πληροφορίες προέρχονται από εσωτερική πληροφόρηση ή από υποκλοπές).
Στο δελτίο πληροφοριών της 31ης Ιανουαρίου 2004 αναφέρεται ότι: "Τα μέλη των χριστιανικών οργανώσεων πιστεύουν ότι το άρθρο του ευρωπαϊκού συντάγματος που ψηφίστηκε στις 20 Σεπτεμβρίου, το οποίο λέει ότι η ατομική και ομαδική αλλαγή πίστης δεν θα θεωρείται παράβαση, η δράση των χριστιανικών οργανώσεων στην Τουρκία θα γίνει πιο άνετη".
Επίσης, στο δελτίο πληροφοριών της 17 Ιανουαρίου 2005, αναφέρεται ότι το Οικουμενικό Πατριαρχείο έχει κάποιες προσδοκίες και απαιτήσεις από την Ε.Ε. σε σχέση με το μουσείο της Αγίας Σοφίας, όπως αποκαλεί το κορυφαίο μνημείο της Ορθοδοξίας. Στο δελτίο αναφέρεται ότι ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος έστειλε επιστολή στους υπευθύνους της Ε.Ε., με την οποία ζητεί τη λειτουργία της Αγίας Σοφίας ως εκκλησίας για μια φορά το χρόνο, για να συμμετέχουν σε αυτήν όλοι οι χριστιανοί.

Πηγή: BUGUN