ΜΕ ΤΗΝ ΠΑΡΟΥΣΙΑ ΤΗΣ ΥΦΥΠΟΥΡΓΟΥ ΑΠΑΣΧΟΛΗΣΗΣ ΚΑΙ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑΣ  Κας ΣΟΦΙΑΣ ΚΑΛΑΝΤΖΑΚΟΥ

 

Την Πέμπτη, 25 Σεπτεμβρίου στις 6 το απόγευμα ξεκινά το διεθνές συνέδριο για την Αρχαία Μεσσήνη που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης, NYU. Την έναρξη θα κηρύξει ως εκπρόσωπος της Ελληνικής Κυβέρνησης η Υφυπουργός Απασχόλησης και Κοινωνικής Προστασίας κα Σοφία Καλαντζάκου η οποία και θα παρουσιάσει τον κεντρικό ομιλητή της βραδιάς Καθηγητή κ. Πέτρο Θέμελη.

«Η Αρχαία Μεσσήνη είναι ένας από τους σημαντικότερους αρχαιολογικούς χώρους της πατρίδας μας. Μετά και  από τις εκτεταμένες πρόσφατες αναστηλώσεις που έχουν πραγματοποιηθεί εκεί μέσα από το Γ'ΚΠΣ,  η Αρχαία Μεσσήνη αποτελεί έναν θησαυρό τον οποίο μπορούμε και θέλουμε να παρουσιάσουμε στην παγκόσμια κοινότητα. Το βαρυσήμαντο αυτό διεθνές συνέδριο που πραγματοποιείται στο Πανεπιστήμιο της Νέας Υόρκης 25 και 26 Σεπτεμβρίου φέρνει κοντά ειδικούς από όλον τον κόσμο για να μιλήσουν για τη σημασία της Αρχαίας Μεσσήνης και τη συμβολή της στον Παγκόσμιο Πολιτισμό. Το ενδιαφέρον της πανεπιστημιακής κοινότητας είναι μεγάλο για την Αρχαία Μεσσήνη, η Νέα Υόρκη αποτελεί το πολιτιστικό, οικονομικό και διεθνές πολιτικό κέντρο στις  ΗΠΑ και είμαι σίγουρη πως το συνέδριο θα αναδείξει πραγματικά την πολιτιστική κληρονομιά της Μεσσηνίας.»

Η εκδήλωση πραγματοποιείται στο New York University, Πέμπτη 6 μμ, Hemmerdinger Hall, Silver Center for Arts and Sciences, Room 102, 100 Washington Square East. Μετά τις ομιλίες θα ακολουθήσει δεξίωση.

Όλες οι εκδηλώσεις είναι ανοικτές στο κοινό.