GreekNewsOnline

Οικονομική κρίση
Πολύ σκεφτικούς βλέπω τελευταία διάφορους φίλους που εργάζονται στον χρηματοπιστωτικό τομέα, δείγμα της τεράστιας οικονομικής κρίσης που μαστίζει τη χώρα. Όποιος κι αν προσπαθεί να περιορίσει την κρίση μόνο στις επενδυτικές τράπεζες και τις χρηματιστηριακές εταιρείες, οι επιπτώσεις είναι δυστυχώς αλυσιδωτές και θα επιδράσουν τους πάντες. Μέχρι και τον φρανκουρά της 42ας και 7ης Λεωφόρου, που λέει ο λόγος. Σίγουρα, οι πολλοί πλούσιοι κι οι πολλοί προνοητικοί θα διαφύγουν με μικρές απώλειες. Όμως τα πράγματα θα είναι δύσκολα γιατί, όπως κάποιοι σοβαροί οικονομολόγοι λένε, τα χειρότερα έπονται.
Εύχομαι να είναι όντως περιορισμένες οι ζημιές της Ιεράς Αρχιεπισκοπής και κυρίως των ταμείων της, τα οποία βοηθούν και την εκκλησία και πολλά της ιδρύματα. Οπως όμως κι αν έχει το πράγμα, νομίζω η κρίση πιάνει την Ιερά Αρχιεπισκοπή απροετοίμαστη. Τα λέγαμε και το καλοκαίρι: Τι θα κάνουμε για τους ανθρώπους μας που θα χάσουν τις δουλειές τους και θα αντιμετωπίζουν οικονομικά προβλήματα και ίσως δεν θα μπορούν να στείλουν τα παιδιά τους στο σχολείο; Η Ιερά Σύνοδος που συνεδρίασε, είδε το θέμα;
Γιατί, μπορεί οι ιεράρχες μας με τους υψηλούς μισθούς, την ασφάλεια στην εργασία και την έλλειψη άλλων υποχρεώσεων (παιδιά, σκυλιά κλπ) να μην αντιμετωπίζουν τέτοια προβλήματα, το ποίμνιο όμως τα αντιμετωπίζει.
Εκτός κι αν όντως είμαστε Εκκλησία πλουσίων (και μάλιστα πολυεκατομμυριούχων), οπότε, ή πρέπει να ψάξουμε καλύτερα τις τσέπες μας, μπας και ξεχάσαμε κάποια δισεκατομμύρια, ή να αλλάξουμε εκκλησία.
Για να σοβαρέψουμε, πρέπει όντως να μελετηθεί η κατάσταση και σε κεντρικό επίπεδο και σε επίπεδο μητροπόλεων και κοινοτήτων και να χαράξουμε προτεραιότητες ως Εκκλησία. Ίσως κάποια αναπτυξιακά έργα (ντουβάρια δηλαδή) να περιμένουν κι αντί τούτων να δούμε τα καλά έργα, αυτά για τα οποία μίλησε ο Χριστός…..
ΚΑΡ.ΦΙ.

ΠΟΛΥ ΣΩΣΤΑ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ ΤΟΥ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΟΥ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗ, ΤΑ ΟΠΟΙΑ  ΕΓΚΡΙΝΟΥΜΕ ΚΑΙ ΦΥΣΙΚΑ  ΠΡΟΣΥΠΟΓΡΑΦΟΥΜΕ. ΜΠΡΑΒΟ ΑΠΟΣΤΟΛΕ… ΜΠΡΑΒΟ…ΤΟ ΕΡΩΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΠΟΙΟΣ ΑΚΟΥΕΙ…; ΔΙΟΤΙ ΜΑΛΛΟΝ ΚΡΟΥΕΙΣ  ΚΑΙ ΕΣΥ ΕΙΣ  ΩΤΑ ΜΗ ΑΚΟΥΩΝΤΩΝ ΚΑΙ ΜΙΛΑΣ  ΩΣ "ΦΩΝΗ ΒΟΩΝΤΟΣ ΕΝ ΤΗ ΕΡΗΜΩ"… ΔΥΣΤΥΧΩΣ… 
 
ΑΛΛΑ ΚΑΡ.ΦΙΑ,  ΚΑΥΣΤΙΚΑ  ΣΧΟΛΙΑ ΚΑΙ ΑΞΙΑ ΛΟΓΟΥ ΚΑΙ ΣΧΟΛΙΑΣΜΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΩ 

ΔΙΑΒΑΣΑΜΕ ΚΑΙ ΑΥΤΑ ΣΤΗΝ GREEK NEWS… 
Συγκρίσεις
Ανόμοιες θα μου πείτε οι συγκρίσεις, ωστόσο μπορώ να πω ότι η συγκέντρωση που διοργάνωσε το ΠΑΣΟΚ το Σάββατο το βράδυ στο Χιώτικο Σπίτι, με κεντρικό ομιλητή τον πρόεδρο του κινήματος Γιώργο Παπανδρέου, ήταν πολύ μεγαλύτερη από τη δεξίωση που διοργάνωσε το Ελληνικό Γενικό Προξενείο στο ξενοδοχείο Σεντ Ρίτζις, προς τιμή της Ντόρας Μπακογιάννη.
Θα μου πείτε, πως συγκρίνετε μία ανοιχτή εκδήλωση και μία δεξίωση. Τη συγκρίνουμε – δυστυχώς – γιατί, ενώ αρχικώς λάβαμε προσκλήσεις για δεξίωση προς τιμή της κ. Ντόρας, από το Γενικό Προξενείο της Ελλάδας, μετά είδαμε καθημερινές, μέχρι και ολοσέλιδες διαφημίσεις – πάλι του ελληνικού προξενείου – μόνο στην ημερήσια εφημερίδα μας, καλώντας εκ μέρους του προξενείου τον κόσμο στην δεξίωση.
Κι αφού λοιπόν αποφάσισε η ελληνική πολιτεία να διαφημίσει τη δεξίωση για την κ. Μπακογιάννη, αναγκαστικά κι εμείς θα συγκρίνουμε, λέγοντας ότι δυστυχώς, ακόμη κι ο Ντόρα δεν τραβάει κόσμο. Ή, για να ακριβολογούμε, αυτή η κυβέρνηση δεν τραβάει. Γι' αυτό και την εγκαταλείπουν ακόμη κι οι ευνοηθέντες από τη δεξιά ομογενείς εκδότες. Τον ένα θα τον δείτε στην πρώτη γραμμή της εκδήλωσης του ΠΑΣΟΚ και τον άλλο, στη δεύτερη μεν, αλλά ακριβώς πίσω από τον Γιώργο Παπανδρέου.Η Ιστορία επαναλαμβάνεται, τη δεύτερη φορά σα φάρσα, Σπύρο μου.
ΚΑΡ.ΦΙ.

Κοινοί αγώνες

Στους αντιδικτατορικούς αγώνες της Ομογένειας και του ΠΑΣΟΚ βέβαια από το εξωτερικό, αναφέρθηκε ο Γιώργος Παπανδρέου στην ομιλία του. Οι καιροί βέβαια αλλάζουν και μεταξύ των πρώτων που έσπευσαν να χαιρετίσουν τον πρόεδρο του ΠΑΣΟΚ ήταν κάποιοι Απριλιανοί, όπως ευστόχως παρατήρησε ο Δημήτρης Βεκιαρέλης, παρακολουθώντας με θλίψη που είχαν δοθεί κάποιες τιμητικές θέσεις στο Χιώτικο Σπίτι.

ΚΑΙ ΠΡΟΣΘΕΤΟΥΜΕ ΤΟΥΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΜΟΥΣ ΚΑΙ ΤΑ ΣΧΟΛΙΑ  ΜΑΣ ΓΙΑ ΤΑ ΜΙΚΡΑ ΚΑΙ ΤΑ ΜΕΓΑΛΑ ΠΟΥ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΣΤΟΥΣ ΚΟΛΠΟΥΣ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ ΣΤΗΝ ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ 

ΚΑΙ ΕΔΩ ΚΑΛΑ ΤΑ ΛΕΕΙ Ο ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ ΑΠΟΣΤΟΛΟΣ ΖΟΥΠΑΝΙΩΤΗΣ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΞΕΧΑΣΕ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΕΙ ΟΝΟΜΑΤΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΡΟΑΝΑΦΕΡΟΜΕΝΩΝ. ΕΜΕΙΣ ΑΠΛΑ ΝΑ ΑΝΑΦΕΡΟΥΜΕ ΤΗΝ ΘΕΡΜΗ ΧΕΙΡΑΨΙΑ ΤΟΥ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΑΣΤΑΝΑ ΜΕ ΤΟΝ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΟΥ ΠΑΣΟΚ ΓΙΩΡΓΟ ΠΑΠΑΝΔΡΕΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΚΡΥΦΟ ΧΑΜΟΓΕΛΟ ΠΟΥ ΕΛΕΓΕ "ΑΝΤΕ ΚΑΙ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΟΣ" ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΑΥΤΗ ΤΗ ΦΟΡΑ  ΔΕΝ ΤΟ ΞΕΣΤΟΜΙΣΕ…  ΑΦΟΥ ΔΙΠΛΑ ΤΟΥ ΗΤΑΝ ΑΛΛΑ ΓΝΩΣΤΑ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΤΟ ΔΙΚΟ ΜΑΣ ΑΓΡΥΠΝΟ ΒΛΕΜΜΑ… 
ΣΤΑ ΚΑΡ.ΦΙΑ ΤΟΥ ΔΕΝ ΑΝΕΦΕΡΕ ΟΜΩΣ Ο  ΚΑΛΟΣ  ΣΥΝΑΔΕΛΦΟΣ Α.Ζ. ΤΟΝ τ. ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΝΙΚΟΛΑΟ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΝ ΑΥΤΩ κ.κ.( Ν.ΡΑΛΛΗ-Τ.ΠΑΥΛΟΥ-) ΣΤΗ ΔΕΞΙΩΣΗ ΤΟΥ  ΓΕΝΙΚΟΥ ΠΡΟΞΕΝΕΙΟΥ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑΣ ΠΑΡΑΚΑΛΩ ΚΑΙ ΟΧΙ ΠΡΟΣ ΤΙΜΗ ΤΗΣ κας  ΥΠΟΥΡΓΟΥ, ΟΠΟΥ ΣΥΝΩΣΤΙΖΟΝΤΑΝ  -ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ ΒΕΒΑΙΑ-   ΟΙ ΓΝΩΣΤΟΙ ΚΑΙ ΜΗ ΕΞΑΙΡΕΤΑΙΟΙ "ΗΓΕΤΕΣ"  ΓΙΑ ΜΙΑ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΚΥΡΙΑ ΝΤΟΡΑ ΜΠΑΚΟΓΙΑΝΝΗ ΑΠΟ ΤΗΝ ΜΙΑ -ΕΙΔΑΤΕ ΚΑΙ ΤΙΣ ΣΧΕΤΙΚΕΣ ΦΩΤΟ ΣΤΟΝ ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ ΟΠΟΥ ΜΕ ΚΑΜΑΡΙ ΠΟΖΑΡΟΥΝ ΟΛΟΙ- KΑΙ ΑΠΟ ΤΗΝ ΑΛΛΗ ΕΛΕΙΠΕ ΑΠΟ ΤΟ ΚΑΔΡΟ  Ο ΝΕΟΕΚΛΟΓΕΙΣ ΠΡΟΕΔΡΟΣ  ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΕΜΝΑ Κ ΤΑΠΕΙΝΑ κ.ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΚΑΛΑΜΑΡΑΣ, Ο ΟΠΟΙΟΣ  ΗΛΘΕ…ΕΙΔΕ… ΚΑΙ ΑΠΗΛΘΕ… ΜΕ  ΣΕΜΝΟΤΗΤΑ  ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΑΠΑΞΙΩΤΙΚΟ STYLE ΠΡΟΣ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ ΤΟ ΟΠΟΙΟ ΣΤΙΣ ΚΑΤ ΙΔΙΑΝ ΣΥΖΗΤΗΣΕΙΣ ΤΟΥ  ΔΕΝ ΧΑΝΕΙ ΤΗΝ ΕΥΚΑΙΡΙΑ ΝΑ ΤΟ ΤΟΝΙΣΕΙ -ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΙ ΑΔΙΚΟ ΕΔΩ ΠΟΥ ΤΑ ΛΕΜΕ-  ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ ΔΕΝ ΔΙΝΕΙ "ΔΕΚΑΡΑ ΤΣΑΚΙΣΤΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΥΣ"  ΟΠΩΣ ΕΧΕΙ ΔΗΛΩΣΕΙ ΚΑΤ ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ. ΙΣΩΣ ΓΙΑΤΙ Ο ΔΙΚΟΣ ΤΟΥ ΠΡΟΣΑΝΑΤΟΛΙΣΜΟΣ ΕΙΝΑΙ "ΩΣ ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΟΙ ΝΑ ΚΟΙΤΑΞΟΥΜΕ ΠΡΩΤΑ ΤΟ ΣΠΙΤΙ ΜΑΣ"  ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΛΕΕΙ ΜΟΝΟ ΠΟΥ ΤΟ ΔΙΚΟ ΤΟΥ ΣΠΙΤΙ ΙΣΩΣ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΠΑΡΕΙ ΧΑΜΠΑΡΙ ΟΤΙ ΕΙΝΑΙ ΥΠΟ ΚΑΤΕΔΑΦΙΣΗ ΠΙΑ, ΓΙ' ΑΥΤΟ ΚΑΙ ΟΛΟΙ ΜΗΔΕΝΟΣ ΕΞΑΙΡΟΥΜΕΝΟΥ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ -ΑΝ ΤΟ ΠΡΟΣΕΞΑΤΕ- ΣΥΛΛΟΓΙΚΑ  ΑΠΑΞΙΩΣΑΝ  ΝΑ ΠΑΤΗΣΟΥΝ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥΣ ΣΤΗΝ ΑΛΛΟΤΕ(ΠΡΟ ΕΠΟΧΗΣ ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ) ΙΣΧΥΡΑ ΚΑΙ ΚΡΑΤΑΙΑ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ….
 
ΚΑΙ ΑΥΤΟΙ ΜΕ ΤΗΝ ΣΕΙΡΑ ΤΟΥΣ (ΟΙ ΕΚ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ) ΦΟΡΤΩΣΑΝ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΣΤΟΝ ΓΕΝΙΚΟ ΓΡΑΜΜΑΤΕΑ ΚΑΙ ΠΡΟΕΔΡΟ ΤΗΣ ΝΟΜΑΡΧΙΑΚΗΣ ΤΗΣ Ν.Δ. ΠΕΤΡΟ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑ ΠΟΥ ΔΕΝ ΑΞΙΩΣΕ -ΔΕΝ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΔΗΛΑΔΗ- ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΟΥΤΕ ΕΝΑΝ ΕΛΛΗΝΑ ΠΟΛΙΤΙΚΟ -ΕΙΤΕ ΒΟΥΛΕΥΤΗ ΕΙΤΕ ΠΟΛΥ ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΟ ΥΠΟΥΡΓΟ- ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ  ΝΑ ΜΙΛΗΣΕΙ. ΝΑ ΒΓΑΛΕΙ ΕΝΑ ΛΟΓΟ. ΝΑ ΜΑΖΕΥΤΕΙ ΚΟΣΜΟΣ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΤΟ ΓΝΩΣΤΟ ΤΣΙΜΠΟΥΣΙ. ΝΑ ΒΑΛΕΙ Ο ΓΙΩΡΓΟΣ ΚΑΤΣΙΧΤΗΣ  ΠΑΛΙ ΤΣΑΜΠΑ  ΤΟ ΦΑΪ ΝΑ ΠΕΣΟΥΝ ΟΛΟΙ ΜΕ ΤΑ ΜΟΥΤΡΑ ΟΠΩΣ ΠΑΝΤΑ. ΝΑ ΓΙΝΕΙ ΜΕ ΔΥΟ ΛΟΓΙΑ   ΤΟ  ΓΝΩΣΤΟ ΝΤΑΡΑΒΕΡΙ ΚΑΙ ΤΟ ΠΕΡΑ ΔΩΘΕ. ΝΑ ΒΓΟΥΝ ΟΙ ΓΝΩΣΤΕΣ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΚΑΙ ΜΕΤΑ ΟΙ ΜΕΝ(ΠΡΟΕΔΡΟΠΑΡΑΓΟΝΤΕΣ) ΝΑ ΠΕΡΙΔΙΑΒΑΙΝΟΥΝ  ΑΝΑ ΤΑ ΣΟΚΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΟΥΣ ΣΥΛΛΟΓΟΥΣ ΦΟΥΝΤΩΤΟΙ ΚΑΜΑΡΩΤΟΙ ΟΙ ΔΕ ΠΟΛΙΤΙΚΟΙ ΝΑ ΕΠΙΣΤΡΕΦΟΥΝ ΕΥΧΑΡΙΣΤΗΜΕΝΟΙ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΤΟ  "ΠΑΤΡΙΩΤΙΚΟ ΚΑΘΗΚΟΝ" ΤΟΥΣ ΜΕ ΤΗΝ ΟΜΟΓΕΝΕΙΑ…ΠΕΤΩΝΤΑΣ ΤΑ ΜΙΣΑ ΑΠΟ ΟΣΑ ΑΚΟΥΣΑΝ ΣΤΟΝ ΩΚΕΑΝΟ ΤΑ ΑΛΛΑ ΜΙΣΑ ΣΤΟΝ ΚΑΛΑΘΟ ΤΩΝ ΑΧΡΗΣΤΩΝ…ΚΑΙ ΟΙ ΔΥΟ ΟΜΩΣ ΘΑ ΈΧΟΥΝ ΠΕΡΑΣΕΙ ΚΑΛΑ…ΚΑΙ ΕΜΕΙΣ ΚΑΛΥΤΕΡΑ! 
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΔΙΚΑΙΟΙ. ΣΙΓΟΥΡΑ ΔΕΝ ΕΥΘΥΝΕΤΑΙ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ ΓΙΑ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ ΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΕΛΛΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΟΣ  ΠΑΤΗΣΕ ΤΟ ΠΟΔΙ ΤΟΥ ΣΤΗΝ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑ{ΚΑΙ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΕ}. (ΣΤΗΝ ΠΑΡΕΛΑΣΗ ΚΑΙ ΑΥΤΗ ΜΕ ΤΟ ΖΟΡΙ ΚΑΙ ΧΑΡΙΝ ΕΘΝΙΚΗΣ ΟΜΟΨΥΧΙΑΣ…) ΓΙΑ ΑΛΛΑ ΜΠΟΡΕΙ ΝΑ ΕΧΕΙ ΕΥΘΥΝΕΣ Ο ΠΕΤΡΟΣ ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ -ΚΑΙ ΑΝΑΦΕΡΟΜΑΣΤΕ ΣΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ- ΔΙΟΤΙ ΟΥΔΕΙΣ ΑΛΑΝΘΑΣΤΟΣ ΚΑΙ ΕΙΔΙΚΑ ΟΤΑΝ ΔΟΥΛΕΥΕΙΣ ΘΑ ΚΑΝΕΙΣ ΚΑΙ ΛΑΘΗ…ΕΣΚΕΜΜΕΝΑ Η ΟΧΙ…  ΑΛΛΑ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΓΚΕΚΡΙΜΕΝΟ ΔΕΝ ΕΧΕΙ ΚΑΜΙΑ ΑΠΟΛΥΤΩΣ ΕΥΘΥΝΗ Ο Π.ΓΑΛΑΤΟΥΛΑΣ.ΠΡΟΣΠΑΘΗΣΕ ΑΛΛΑ ΔΕΝ ΤΑ ΚΑΤΑΦΕΡΕ ΝΑ ΦΕΡΕΙ ΚΑΝΕΝΑΝ -ΥΠΟΥΡΓΟ-ΒΟΥΛΕΥΤΗ- ΜΟΝΟ ΤΟΝ  κ. ΒΑΛΗΝΑΚΗ ΣΤΑ ΓΡΑΦΕΙΑ ΤΗΣ ΝΕΑΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΓΙΑ ΛΙΓΟ ΚΑΙ ΜΕ ΜΕΓΑΛΗ ΠΡΟΣΟΧΗ…
 
ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΣΤΟ ΠΡΟΣΦΑΤΟ ΠΑΡΕΛΘΟΝ ( ΤΗΣ ΠΑΝΤΟΔΥΝΑΜΙΑΣ ΡΑΛΛΗ -ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗ-ΝΤΖΟΥΜΑΚΑ ) ΚΑΙ ΑΣ ΑΝΑΡΩΤΗΘΟΥΝ ΤΙΣ ΠΤΑΙΕΙ; ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ; ΑΣ ΠΡΟΒΛΗΜΑΤΙΣΤΟΥΝ. ΑΣ ΚΟΙΤΑΞΟΥΝ ΠΙΣΩ ΤΟΥΣ,  ΤΟΤΕ ΠΟΥ ΟΛΗ Η ΕΛΛΑΔΑ ΜΕ ΑΦΟΡΜΗ ΤΟ ΠΟΛΥΣΥΖΗΤΜΕΝΟ ΣΥΝΕΔΡΙΟ  ΓΙΑ ΤΟΝ "ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ ΣΤΟΝ 21ο ΑΙΩΝΑ" ΤΟ  ΟΠΟΙΟ ΣΑΜΠΟΤΑΡΙΣΑΝ – ΟΧΙ ΟΙ ΑΛΛΟΙ ΚΑΙ ΤΑ ΓΝΩΣΤΑ ΚΕΝΤΡΑ ΚΑΙ ΠΑΡΑΚΕΝΤΡΑ ΠΟΥ ΥΠΑΡΧΟΥΝ ΕΔΩ ΜΕ ΤΑ ΜΑΓΑΖΑΚΙΑ ΚΑΙ ΤΑ ΠΑΡΑΜΑΓΑΖΑ, ΠΟΥ ΕΧΟΥΝ ΣΤΗΣΕΙ ΚΑΘΕ ΕΙΔΟΥΣ ΣΕΣΗΜΑΣΜΕΝΟΙ,ΚΑΤΑΔΙΚΟΙ, ΠΡΩΗΝ ΦΥΛΑΚΙΣΜΕΝΟΙ, ΜΠΟΓΙΑΤΖΗΔΕΣ, ΕΦΗΜΕΡΟΙ ΕΡΑΣΤΕΣ ΤΗΣ ΠΕΝΑΣ, ΠΕΡΙΦΕΡΟΜΕΝΟΙ "ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ", ΚΑΝΑΛΑΡΧΕΣ, κτλ   ΑΥΤΟΙ ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΕΚΑΝΑΝ (!) ΤΗΝ ΔΟΥΛΕΙΑ ΤΟΥΣ   ΟΠΩΣ ΧΡΟΝΙΑ ΤΩΡΑ.
 
ΟΙ ΜΟΝΟΙ ΠΟΥ ΕΥΘΥΝΟΝΤΑΙ ΓΙΑ ΑΥΤΟ ΤΟ ΚΑΤΑΝΤΗΜΑ ΕΙΝΑΙ ΟΙ ΙΔΙΟΙ! ΟΙ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΠΟΥ ΚΑΙ ΣΗΜΕΡΑ ΕΙΝΑΙ ΣΤΗΝ "ΗΓΕΣΙΑ"  ΤΗΣ ΣΥΝΕΧΙΖΟΝΤΑΣ ΤΗΝ ΓΝΩΣΤΗ ΑΝΕΥΘΥΝΟΤΗΤΑ ΚΑΙ ΠΡΟΧΕΙΡΟΤΗΤΑ  ΠΟΥ ΠΑΝΤΑ  ΤΟΥΣ ΔΙΑΚΡΙΝΕΙ. ΑΥΤΗ ΕΙΝΑΙ ΔΥΣΤΥΧΩΣ  Η ΑΛΗΘΕΙΑ ΠΟΥ ΚΑΙΕΙ ΚΑΙ ΑΥΤΟ ΤΟ ΞΕΡΟΥΝ ΠΛΕΟΝ  ΠΟΛΥ ΚΑΛΑ ΟΛΟΙ! ΗΤΑΝ ΛΑΘΟΣ ΠΟΥ ΕΚΑΝΑΝ ΠΙΣΩ  ΕΠΕΙΔΗ ΤΟ ΗΘΕΛΑΝ καταρχήν ΟΙ ΚΥΡΙΟΙ  ΘΕΟΔΩΡΟΣ ΣΠΥΡΟΠΟΥΛΟΣ & ΜΑΝΟΛΗΣ ΒΕΛΗΒΑΣΑΚΗΣ ΠΟΥ ΤΟΥΣ ΤΑΠΕΙΝΩΣΑΝ ΚΑΙ ΒΡΗΚΑΝ ΘΕΡΜΟΥΣ  "ΥΠΟΣΤΗΡΙΚΤΕΣ"   ΣΤΟΥΣ ΓΝΩΣΤΟΥΣ ΕΦΙΑΛΤΕΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟΥ… 
 
ΨΑΞΤΕ κ. ΚΑΛΑΜΑΡΑ ΠΙΣΩ ΝΑ ΒΡΕΙΤΕ ΤΙΣ ΕΥΘΥΝΕΣ ΠΟΥ  ΑΝΑΛΟΓΟΥΝ  ΣΤΟΝ ΚΑΘΕ ΕΝΑΝ ΣΑΣ… ΔΕΙΤΕ ΔΙΠΛΑ ΣΑΣ…  ΟΙ κ. κ. ΜΙΧΑΛΕΑΣ( Η ΣΥΖΥΓΟΣ ΤΟΥ ΝΑΥΣΙΚΑ),  ΔΙΑΜΑΝΤΙΔΗΣ (ΠΟΥ ΕΞΑΚΟΛΟΥΘΕΙ ΝΑ ΣΑΣ ΚΑΠΕΛΩΝΕΙ),  ΡΑΛΛΗΣ (ΒΛ.  καΤΖΟΥΜΑΚΑ) ΚΑΙ ΟΛΟ ΑΥΤΟ ΤΟ ΣΥΝΑΦΙ ΠΟΥ ΤΩΡΑ ΘΑ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΟΔΕΙΞΕΙ -ΣΤΑ ΔΙΚΑΣΤΗΡΙΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ  ΟΣΟΝΟΥΠΩ ΕΡΧΟΝΤΑΙ… ΠΟΙΟΙ ΕΙΝΑΙ ΑΠΑΤΕΩΝΕΣ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ…  ΟΙ ΕΚΒΙΑΣΤΕΣ…ΟΙ ΑΝΕΠΑΓΓΕΛΤΟΙ ΣΥΜΒΟΥΛΟΙ… ΟΙ ΜΩΡΟΦΙΛΟΔΟΞΟΙ… και ολα τα άλλα κοσμητικά επίθετα που ανέφερε ο πολύς  και "άξιος" κατά τ΄άλλα συνάδελφος της Ελευθεροτυπίας κ. Θανάσης Τσίτσας.
 
ΓΙΑ ΝΑ ΔΟΥΜΕ ΛΟΙΠΟΝ ΤΙ ΘΑ ΔΟΥΜΕ ΚΑΙ ΠΩΣ ΑΛΛΑΖΟΥΝ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ..
ΟΙ ΙΣΟΡΡΟΠΙΕΣ…ΟΙ ΣΥΣΧΕΤΙΣΜΟΙ…ΟΙ ΣΥΜΜΑΧΙΕΣ ΚΑΙ ΤΑ ΤΡΑΣΤ… 
ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΣΑΣΤΕ ΚΑΙ ΕΔΩ ΘΑ ΕΙΜΑΣΤΕ ΠΡΩΤΑ Ο ΘΕΟΣ…    
 
ΚΑΙ ΓΙΑ ΝΑ ΚΛΕΙΝΟΥΜΕ ΤΟ ΣΧΟΛΙΟ, ΜΕΤΑ ΑΠΟ ΟΛΑ ΑΥΤΑ ΠΟΥ ΜΕΣΟΛΑΒΗΣΑΝ ΚΑΙ ΕΜΕΙΝΑΝ ΣΤΗΝ ΜΝΗΜΗ ΟΛΩΝ ΜΑΣ (ΣΕ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΑΜΕΡΙΚΗ) ΒΑΘΙΑ ΧΑΡΑΓΜΕΝΑ ΕΙΝΑΙ ΔΥΝΑΤΟΝ ΝΑ ΓΥΡΝΑΝΕ ΤΗΝ ΠΛΑΤΗ ΝΑ ΠΕΡΙΦΡΟΝΟΥΝ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΚΑΙ ΣΥΣΣΩΜΗ ΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΗΓΕΣΙΑ -ΑΠΟ ΠΡΟΕΔΡΟ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ ΜΕΧΡΙ ΚΚΕ- ΚΑΙ ΝΑ  ΠΕΡΙΜΕΝΟΥΝ ΕΣΤΩ ΚΑΙ ΤΗΝ ΕΛΛΑΧΙΣΤΗ ΑΝΤΑΠΟΚΡΙΣΗ; ΤΑ ΧΕΙΡΟΤΕΡΑ ΔΕΝ ΕΧΟΥΝ ΕΡΘΕΙ ΑΚΟΜΑ…   
εις το επανιδείν…