H ΕΛΛΗ ΜΕΛΕΜΗ, ΜΕΛΟΣ ΤΟΥ Δ.Σ. και ΕΚΠΡΟΣΩΠΟΣ ΤΥΠΟΥ & ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΣΧΕΣΕΩΝ ΤΗΣ ΟΜΟΣΠΟΝΔΙΑΣ ΕΛΛΗΝΙΚΩΝ ΣΩΜΑΤΕΙΩΝ ΜΕΙΖΟΝΟΣ ΝΕΑΣ ΥΟΡΚΗΣ, ΣΤΟ ΡΑΔΙΟΦΩΝΟ ΤΟΥ FLASH 9,60.  

ΟΛΟΚΛΗΡΗ Η ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΗ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΗΣ ΣΤΟΝ ΣΥΝΑΔΕΛΦΟ ΔΗΜΟΣΙΟΓΡΑΦΟ ΔΗΜΗΤΡΗ ΚΡΙΚΕΛΑ  ΚΑΙ ΣΤΟΝ FLASH,  ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΑ ΚΑΙ ΕΓΚΥΡΟΤΕΡΑ MME ME ΠΑΝΕΛΛΑΔΙΚΗ ΕΜΒΕΛΕΙΑ ΚΑΙ ΜΕΣΩ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟΥ ΣΤΗΝ ΔΙΕΥΘΥΝΣΗ www.flash.gr 

  

Η κ. Μελέμη με αφορμή τις τελευταίες αμερικανικές εκλογές μίλησε στον Flash  και στον δημοσιογράφο κ. Δημήτρη Κρικέλα για το Ελληνοαμερικανικό στοιχείο,  τους επανεκλεγέντες Ελληνικής καταγωγής και την δυναμική που θα μπορούσε να διαθέτει ο Ελληνισμός των ΗΠΑ, αν όλοι οι Ελληνοαμερικανοί απ άκρη σε άκρη της Αμερικανικής ηπείρου ήταν ενωμένοι και φυσικά ψήφιζαν. Μεταξύ άλλων  η κ. Μελέμη τόνισε "την ανάγκη η Ομοσπονδία αν θέλει να έχει ουσιαστικό και αποτελεσματικό ρόλο να αναλάβει μεγάλη εκστρατεία πολιτογράφισης  όλων των Ελληνικής καταγωγής πολιτών (κυρίως πρώτης γεννιάς) ώστε αυτή η πληθυσμιακή παρουσία της ελληνική κοινότητας να έχει και  πολιτικό αντίκρυσμα στα πολιτικά κέντρα εξουσίας των ΗΠΑ (Κογκρέσο-Γερουσία, & Βουλή των αντιπροσώπων)". Η εκπρόσωπος τύπου και δημοσίων σχέσεων της Ομοσπονδίας, όταν ρωτήθηκε, δεν μάσησε τα λόγια της και αναφέρθηκε  με ειλικρίνια χωρίς να εκθέσει την ομοσπονδία και κυρίως χωρίς να εκτεθεί η ίδια ως νέο μέλος του Δ.Σ.  και στις σκοτεινές  πλευρές του ιστορικού οργανισμού  και για  τα πάσης φύσεως  σκανδάλα που βαρύνουν ως βαριά γκρίζα σκιά  την Ομοσπονδία  Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ τονίζοντας ότι "αυτό το συμβούλιο με πρόεδρο τον Δ. Καλαμαρά έδωσε μια μεγάλη υπόσχεση. Να διοικήσει με διαφάνεια και να κάνει κάθαρση από αυτό το βαρύ παρελθόν". Παρελθόν που αναγκαστικά την συνδέει με τον Νικόλαο Διαμαντίδη. 

Ως Greek American News Agency έχουμε τονίσει κατ επανάληψη ότι  η ταύτιση Διαμαντίδη-Ράλλη με την Ομοσπονδία   Ελλ. Σωμ. Μείζονος ΝΥ, αφενός διώχνει τους Ομογενείς από τους κόλπους της Ομοσπονδίας και αφετέρου δημιουργεί δημιουργεί την χειρότερη δυνατή  εικόνα όχι μόνο για την Ομοσπονδία αλλά και την Ομογένεια, αφού πλέον όλα όσα έχουν προηγηθεί το διάστημα της θητείας Διαμαντίδη έχουν δημοσιοποιηθεί και στην Ελλάδα-δεν είναι πια ελεγχόμενη ενημέρωση από τους πολύ λίγους και τα πλήρως οικονομικά και άλλα συμφέροντας τους- και εδικά στην πολιτική ηγεσία όλων των κομμάτων στην Ελλάδα.

Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι από τον Σεπτέμβριο  του 2008 έχουν βρεθεί στην Νέα Υόρκη και τις ΗΠΑ γενικότερα περισσότεροι από 20 υπουργοί, υφυπουργοί, πολιτικοί και καλλιτέχνες, οι οποίοι όλοι στο σύνολο τους έχουν αρνηθεί οποιαδήποτε δημόσια επαφή με τον  ιστορικό οργανισμό(!) διότι όλοι τον συνδέουν με τους κ. Ράλλη και Διαμαντίδη(!) Και φυσικά όλοι γνωρίζουν πλέον ποιοι είναι αυτοί οι "κύριοι" και ποια μικρά ή μεγάλα συμφέροντα εξυπηρετούν… Συμφέροντα τα οποία το Greek American News Agency αποκαλύπτει σταδιακά με στοιχεία και ντοκουμέντα. Ντοκουμέντα και στοιχεία εκ των οποίων δεν έχει δημοσιοποιηθεί ούτε το 1/3 από αυτά που βρίσκονται στα αρχεία μας μέσα από έρευνες αλλά και στοιχεία που εσείς οι ίδιοι μας αποστέλλετε κρατώντας  πολλές φορές την ανώνυμία σας -και καλά κάνετε γιατί πολλά έχουν δει τα μάτια σας- στοιχεία που διασταυρώνονται και στη συνεχεία φέρνουμε στο φως της δημοσιότητας. Αυτή σας την εμπιστοσύνη επαναβεβαιώνετε καθημερινά και ουδείς από  την ομάδα του Greek American News Agency θα προδώσει. Σχέση εμπιστοσύνης που step by step καλλιεργήθηκε από το 2005 όταν ξεκινήσαμε την μεγάλη προσπάθεια για πραγματική αδέσμευτη και ελέυθερη μη εξαρτώμενη  οικονομικά από κανέναν(!) δημοσιογραφία,  πρώτα ως Blog και μετά όταν στις 21 Απριλίου 2006 συνεχίσαμε ως ειδησεογραφικό πρακτορείο.

Αυτά ως βασική διευκρίνηση και διαφοροποίηση των όσων σήμερα δήλωσε στην συνέντευξη της στον Flash 9.60 η κ. Μελέμη η οποία  καλώς έκανε και προσπάθησε να προστατέψει την υστεροφημία του οργανισμού και του Δ.Σ.  του οποίου μετέχει, άρα και την δική της,  αλλά για να μη ξεχνιώμαστε όλοι σας -όσο δεν διαχωρίζετε την θέση σας και δεν αναλαμβάνετε  σχετικές προτωβουλίες αποστασιοποίησης σας από το πρόσφατο βαρύ παρελθόν – έχετε στο μέτρο που αναλογεί στον καθένα έναν σας τις ευθύνες σας! Ευθύνες έναντι όσων σας εμπιστεύτηκαν ως νεότερους -άρα περιμένουν από εσάς πολύ περισσότερα από τους παλαιότερους και έχοντες την γνωστή νοοτροπία…- και θεωρείστε επίσης συνυπεύθυνοι όσο συνεχίζετε και αναπαράγεται  η ίδια αρρωστημένη κατάσταση.

Η σημερινή παρέμβαση της Έλλης Μελέμης στον μεγαλύτερο και εγκυρότερο ραδιοφωνικό σταθμό της Ελλάδας προέκυψε ως αποκατάσταση της αλήθειας,  μετά την αποκάλυψη του γεγονότος από το Greek American News Agency ότι ο Νικόλαος Διαμαντίδης για άλλη μια φορά ο είναι ίδιος!

Δηλαδή μεταχειρίζεται και μετέρχεται τρόπους αυτοπροβολής φτάνοντας στον σημείο να εμφανίζεται ακόμα ως πρόεδρος της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ  κάνοντας χρήση και κατάχρηση μιας ιδιότητας που πλέον δεν έχει! Το χειρότερο είναι  ότι ενώ  προσωπικά βαρύνεται με σειρά καταγγελιών για  διοικητικά, οικονομικά και άλλης μορφής  σκανδάλα για  πειθαρχικές  παραβιάσεις  του καταστατικού, παραβιάσεις που έχουν σοβαρές αποχρώσεις ενδείξεις που είναι  πολύ πιθανόν να οδηγήσουν ακόμα και στην  ποινική διώξη του από  την πολιτεία της Νέας Υόρκης αν διευρευνηθούν σε βάθος  τα έργα… οι ημέρες… η δράση…. και η πολιτεία του ως προέδρου του οργανισμού, εν τούτοις με περίσσια θρασύτητα εμφανίζεται να δίνει ακόμα και συνεντεύξεις με μια ιδιότητα που πλέον δεν έχει, όπως αποκάλυψε το Greek American News Agency. 

Υπενθυμίζεται ότι ο Νικόλος Διαμαντίδης στην πραρούσα φάση είναι πειθαρχικά υπόλογος έναντι του νέου Δ.Σ. και της  Γενικής Συνέλευσης μετά την αποκάλυψη του νέου μεγάλου ηθικού και διοικητικού σκανδάλου το οποίο βαρύνει αποκλειστικά και μόνο τον ίδιο τον Νικόλο Διαμαντίδη και τον έταιρο συνεργάτη και προσωπικό του φίλο κ. Ντίνο Ράλλη.   Υπενθυμίζεται ότι αρκετοί μέσα στο Δ.Σ. υποστηρίζουν την άποψη ότι πρέπει να παραπεμφθεί  καταρχήν στο πειθαρχικό για μια σειρά παραβιάσεις του καταστατικού κατά την περίοδο της θητείας του. Περισσότερα όμως για το θέμα σε εκτενές ρεπορτάζ που θα ακολουθήσει. Μέχρι την ανάρτηση του άκρως αποκαλυπτικού ρεπορτάζ  για όσα διαδραματίζονται στους κόλπους της Ομοσπονδίας και ειδικά εν όψει του Διοικητικού Συμβουλίου κρατείστε δυο πράγματα. 

ΠΡΩΤΟΝ Ο Νικόλαος Διαμαντίδης, έχει ζητήσει από τον πρόεδρο Δημήτρη Καλαμαρά σε πρόσφατη συντάντηση τους  την περασμένη εβδομάδα μετά τις αποκαλύψεις μας -για τις οποίες όλοι σιωπούν(…) –   ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΣΥΓΧΩΡΟΧΑΡΤΙ!  για όσα έχουν αποκαλυφθεί εις βάρος του! Ο Δ. Καλαμαράς απέρριψε κατηγορηματικά   το ενδεχόμενο το Δ.Σ. ή ο ίδιος να του δώσει τέτοια επιστολή.  Του αντιπρότεινε μάλιστα αν πιστεύει στην αθωώτητα του να καταφύγει στην δικαιοσύνη -αυτό του έχει πει και δημοσίως – και αν για κάποιο λόγο του είναι απαραίτητα μια τέτοια "διαβεβαίωση" ας κάνει μια υπεύθυνη γραπτή δήλωση  ότι αν από οποιονδήποτε έλεγχο γίνει δεν θα προκύψουν στοιχεία εις βάρος του και τότε το Δ.Σ. θα εξετάσει το αίτημα, αφού πρώτα όμως υπογράψει δήλωση  ότι δεν υπάρχει κάτι που να τον βαρύνει πειθαρχικά ή ποινικά. 

Το δεύτερο που ζητά  ο Νικόλος Διαμαντίδης είναι η Ομοσπονδία να διώξει ποινικά το Greek American News Agency  και να εφαρμοστεί η ούτως ή άλλως  παράνομη  "απόφαση" που προώθησε κατά τους τελευταίους μήνες της δεύτερης θητείας του ο ίδιος  με τον Παναγιώτη Μιχαλέα  και τέσσερις άλλους σε σύνολο 21 μελών του Δ.Σ.  "'Αποφαση" σύμφωνα με την οποία ο δημοσιογράφος  Αλέξανδρος Στεφανόπουλος θεωρείται ανεπιθύμητος στο κτήριο της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων . Μια  έτσι κι αλλιώς παράνομη απόφαση που  ουδέποτε δημοσιοποιήθηκε! Ουδέποτε κοινοποιήθηκε με τον οποιοδήποτε τρόπο στους άμεσα ενδιαφερόμενους!  Ουδέποτε πέρασε στα πρακτικά. Ουδέποτε  ίσχυσε εκτός από την 4η Απριλίου (08) όταν ο Νικόλοας Διαμαντίδης μπροστά στα έκπληκτα μάτια δεκάδων επιστημόνων και φοιτητών κάλεσε την αστυνομία να εκδιώξει (Έλληνα) τον δημοσιογράφο από το κτήριο της ομοσπονδίας ενώ κάλυπτε  δημοσιογραφικά  προγραμματισμένο event  της Ομοσπονδίας ύστερα από πορόσκληση της Ομοσπονδίας!

Μια  παράνομη "απόφαση" που ουδέποτε υλοποιήθηκε και στην πράξη καταργήθηκε καταρχήν στο διήμερο συνεδριο των εκλογών στις αρχές Ιουνίου 2008 και εν συνεχεία κατάργησε στην πράξη ο νέος πρόεδρος Δημήτρης Καλαμαράς όταν στην Γενική Συνέλευση της 15ης Οκτωβρίου  08  απευθυνόμενος στον Νικόλαο Διαμαντίδη του είπε ότι "η Ομοσπονδία τα αφήνει όλα αυτά στο παρελθόν και ανοίγει νέα σελίδα" ο ίδιος  ο Δ. Καλαμαράς άλλοστε ως νομικός γνωρίζει το παράτυπο μιας τέτοιας επιχειρηματολογίας "περί ανεπιθυμήτου" κ.τ.λ σύμφωνα με τους νόμους της πολιτείας της ΝΥ το αμερικανικό σύνταγμα αλλά και το ίδιο το  καταστατικό  δεν μπορεί να υπάρξει τέτοια απόφαση από ένα δευτροβάθμιο  Μη κερδοσκοπικό Οργανισμό, διότι αντιβαίνει σε πολιτειακούς και ομοσπονδιακούς νόμους. Κανέναs μη κερδοσμοπικός οργανισμός που υπόκεινται  στο 501 C 3 και στα συγκεκριμένα  By laws (νόμοι της πολιτείας) περί non profit  δεν έχει τέτοιες αρμοδιοότητες και εξουσίες από κανέναν! 

Ο Νικολάος  Διαμαντίδης όμως ζήτησε με αφρομή  αυτό του το   "αίτημα" περί εφαρμογής αυτής της παράνομης και παράλογης "αποφάσεως" των τεσσάρων να εμφανιστεί ενώπιον του Δ.Σ. κυρίως  γιατί καίγεται για την αποκάλυψη του νέου οικονομικού σκανδάλου στο οποίο δεν  ευθύνεται μόνο για πειθαρχικές παραβάσεις για τις οποίες αυτεπάγγελτα το νέο Δ.Σ. θα πρέπει να επιλιφθεί και να  τον ελέγξει πειραρχικά αλλά και όλα τα στοιχεία, οι αποχρώσεις και οι ενδείξεις οδηγούν σε αξιόποινα  ποινικά αδικήματα τα οποία έχουν διαπραχθεί  στην θολή και σκοτεινή υπόθεση. Σε όλη αυτή του την προσπάθεια έχει σθεναρό υποστηριχτή τον κ. Ντίνο Ράλλη. Στηρίζει τον Νικόλαο Διαμαντίδη ο κ. Ράλλης  ως πράξη  ανταπόδοσης στο ότι ο πρώτος έφερε στην Ομοσπονδία τον δεύτερο με πρόταση να αναλάβει πρόεδρος της επιτροπής παραλάσεως. Όπως και  εν συνεχεία έγινε ώστε με πρόσχημα στην αρχή την επιτροπή παρελάσεως και εν συνεχεία -μετά την εκλογή του στο Δ.Σ.- να πάρει την επιτροπή δημοσίων σχέσεων την οποία ουδέποτε συγκρότησε σε σώμα απλά καπέλαωνε τους πάντες και αυτοπροβάλλονταν ώστε μετά να διεκδικήσει το αξιώμα του προέδρου όπως και έγινε. Τα γράφαμε όλα αυτά δυο χρόνια τώρα.

 

ΤΟ ΔΕΥΤΕΡΟ  Στο Δ.Σ  που συγκαλείται  τις προσεχείς ώρες (απόψε  10  Νοεμβρίου 2008 στις 20:00) έχει προσκληθεί και ο επίτιμος πρόεδρος Βασίλειος Σταθάκος. Το γιατί; θα το μάθετε πρώτοι.

Μέχρι τότε μείνετε εδώ και θα μάθετε τα πάντα…Αυτό είναι το μόνο σίγουρο!