Τι κρύβεται πίσω από το σκοτεινό πέπλο του Αγίου Όρους;
Η κορυφή της πυραμίδας ξεσκεπάζεται από τους ίδιους τους Μοναχούς..

Στις αρχές Μαΐου, πολύ καιρό πριν αποφασίσει ο Κοντομηνάς να φέρει στο φως τα «άπλυτα» της Μονής Βατοπεδίου, είχα αναρτήσει ένα άρθρο, με τον τίτλο: «Τι τρέχει πραγματικά στη Βόρεια Ελλάδα;» και μεταξύ άλλων έγραφα τότε τα εξής: «Τι θα συναντήσουμε εμείς στην άκρη του δικού μας τούνελ που περιμένουμε να μας οδηγήσει στην αλήθεια; Ότι κι αν είναι, αν είναι η αλήθεια, τότε αυτό από μόνο του είναι υπέροχο. Ας προχωρήσουμε όμως βήμα βήμα για να …συνηθίζουμε στο φως».


Τα όσα επακολούθησαν μετά από λίγους μήνες (και όσα θα φανερωθούν ακόμα) ξεπέρασαν και τα ποιο εφιαλτικά όνειρα. Είχα γράψει τότε, ως απάντηση σε έναν αναγνώστη, να παρατηρεί όλες τις λεπτομέρειες μιας ανάρτησης, και το επαναλαμβάνω και σήμερα… δέστε απλά την δεύτερη φωτογραφία… κανείς από τους αναγνώστες δεν είχε υποψιαστεί τότε κάτι. Και σημειωτέον, ότι το συγκεκριμένο άρθρο είχε αναδημοσιευτεί από πολλά αξιόλογα μπλοκ με την ποιο μεγάλη επισκεψιμότητα.

Όλα τα μεγάλα θέματα που αφορούν στα κυβερνητικά σκάνδαλα και στη διαφθορά, θα το ξαναπώ για μια ακόμα φορά, είναι συνυφασμένα με την Βόρεια Ελλάδα.

Αυτό δεν είναι τυχαίο!

Ο παράγοντας που δεν έχει ληφθεί υπόψη όλο αυτό τον καιρό είναι, οι στοές μέσα από τις οποίες κινείται ο σκοτεινός κύκλος της «παραεξουσίας». Εκεί έχει σχεδιαστεί η ανακατανομή του πλούτου και της κυριαρχίας στα Βαλκάνια. Εκεί έχουν μοιραστεί τα «κουτάλια» και τα «πιρούνια» για το μεγάλο …φαγοπότι. Εκεί έχουν μοιραστεί οι «ρόλοι», όλων των πρωταγωνιστών… Αυτό που δεν υπολόγισαν όμως και τείνει να τους χαλάει τη …«σούπα», είναι ο αστάθμητος παράγοντας! Και αυτός είναι η απληστία ορισμένων και πάνω απ' όλα η «Θεία Δίκη»!

Τίποτα δεν θα μείνει κρυφό. Όλα θα βγουν στο φως. Το ποτάμι δεν γυρίζει πίσω….
(…η συνέχεια στο αρχείο