ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ   ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ      

 

  ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ

"Τα δημιουργούμενα ελλείμματα σαν συνέπεια των ζημιογόνων επιλογών της διοίκησης και των μετόχων απο την επιλογή της πανάκριβης βραχυχρόνιας ενοικίασης αεροσκαφών, έχουν την δυνατότητα εκ των υστέρων να επικαλούνται η διοίκηση ή και οι μέτοχοι ως «αντικειμενική πραγματικότητα» ώστε να παρουσι άζουν σαν αδήρητη αναγκαιότητα την υλοποίηση των επιλογών τους π.χ. το κλείσιμο του αερομεταφορέα λόγω ελλειμματικής λειτουργίας του. Καθίσταται λοιπόν προφανές ότι η επί μακρό χρονικό διάστημα επιλογή της βραχυχρόνιας μίσθωσης αεροσκαφών απο τους μετόχους και την διοίκηση ενός αερομεταφορέα, όχι μόνον αντιβαίνει στη χρηστή διοίκηση αλλά επί πλέον  είναι ενταγμένη στην στρατηγική του μετόχου για δημιουργία τεχνητής κρίσης στον αερομεταφορέα. Ο απο τον Απρίλιο του 2004 μέχρι και το 2007 ο πολιτικός εκπρόσωπος του κράτους-μετόχου και οι απο αυτόν διορισμένες διοικήσεις των Ο.Α., επέλεξαν την δαπανηρώτατη βραχυχρόνια ενοικίαση σαν αποκλειστική μέθοδο συμπλήρωσης του αναγκαίου αριθμού αεροσκαφών για την εκτέλεση των προγραμματισμέ νων δρομολογίων.Κατά το διάστημα αυτό ενοικίασαν αεροσκάφη απο περί τις πενήντα εταιρίες χαμηλού κόστους. Η μέθοδος της βραχυχρόνιας μισθωσης που ακολούθησε ο μέτοχος απο το 2004 είχε σαν αποτέλεσμα: (….)" 

Τα παραπάνω είναι ένα χαρακτηριστικό ενδεικτικό  απόσπασμα από  την πολυσέλιδη(150 σελ) αποκαλυπτική έκθεση-μελέτη ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  για την κατάσταση της ΟΛΥΜΠΙΑΚΗΣ  την οποία αποκλειστικά σήμερα (02.12.08) μόνο  το Greek American News Agency φέρνει  στο φως της δημοσιότητας όλοκληρη και χωρίς περικοπές! 

το ίδιο ενδεικτικό απόσπασμα στην έκθεση συνεχίζει ως εξής :

1)  Την δαπάνη περι τα 70 εκατ ευρώ για ενοίκιο όταν με τα ίδια χρήματα οι Ο.Α. θα μπορούσαν να αγοράσουν περί τα 14 αεροσκάφη Boeing B 737-400

2)  Την δυσφήμηση των Ο.Α. λόγω του ότι τα αεροσκάφη αυτά πετούσαν με τα χρώματα του ιδιοκτήτη και όχι των Ο.Α. ενώ τα πληρώματα σε πολλές περιπτώ σεις δεν μιλούσαν ούτε την Αγγλική γλώσσα. Για Ελληνικά δε γίνεται λόγος.

3) Σε πολλές περιπτώσεις τα αεροσκάφη αυτά παρουσίασαν τεχνικά προβλήμα τα που άπτονται της ασφαλείας των πτήσεων με συνέπεια όχι μόνον την παραβί αση του προγράμματος πτήσεων (καθυστερήσεις) αλλά και την δημιουργία ανη συχίας στους επιβάτες των Ο.Α.

 Ως αιτία της επιλογής απο το κράτος-μέτοχο και απο τις απο αυτόν διορισμένες διοικήσεις των Ο.Α., της δαπανηρώτατης μεθόδου βραχυχρόνιας ενοικίασης θεωρούμε ότι είναι η προειλλημένη απόφαση του μετόχου να κλείσει την Ο.Α.

Έτσι απο την μια πλευρά ο μέτοχος δεν επιθυμούσε να κάνει μακροχρόνιες επενδύσεις σε αγορές ή μακροχρόνιες ενοικιάσεις αεροσκαφών παρ όλον ότι αυτές ήσαν οι πλέον συμφέρουσες για την οικονομική αποτελεσματικότητα του Εθνικού Αερομεταφορέα.

Απο την άλλη ενδεχομένως να διευκόλυνε τα σχέδιά του για κλείσιμο του Εθνικού Αερομεταφορέα η εμφάνιση ότι λειτουργεί ζημιογόνα έτσι ώστε να πεις θεί η κοινωνία για την αναγκαιότητα του κλεισίματος ώστε να μην επιβαρυνθεί ο μέτοχος με το σχετικό πολιτικό κόστος." 

Τα παραπάνω είναι ένα χαρακτηριστικό ενδεικτικό  απόσπασμα από  την πολυσέλιδη(150 σελ) αποκαλυπτική έκθεση-μελέτη ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ  την οποία αποκλειστικά σήμερα (02.12.08) μόνο  το Greek American News Agency φέρνει  στο φως της δημοσιότητας όλοκληρη και χωρίς περικοπές! Μια έκθεση η οποία αποκαλύτει- η μάλλον καλύτερα ξεγυμνώνει- τους υπαίτιους και ηθικούς αυτουργούς της διάλυσης και  εξόντωσης  του εθνικού αερομεταφορέα των Ολυμπιακών αερογραμών.

Το ντοκουμέντο που αποκαλύπτουμε σήμερα  είναι -ίσως η μοναδική  μελέτη που κυκλοφορεί- του Δρ.  κ. Ιωάννη Λαϊνου ,του πλέον  εξιδεικευμένου μελετητή για τον εθνικό μας αερομεταφορέα  Ο κ. Λαίνος ο οποίος με σειρά  άκρως αποκαλυπτικά έγγραφα "δείχνει" με στοιχεία και αποδείξεις τους αληθινούς ενόχους για την  χρεωκοπία της Ολυμπιακής. Στην έκθεση – μελέτη αποκαλύπτεται ότι σε μια περίοδο όπου γνωστή ιδιωτική εταιρία ενισχύει τον στόλο και την ανατγωνιστικότητα της έναντι της  Ολυμπιακής, την ίδια στιγμή η διοίκηση  της Ολυμπιακής – με άνωθεν πολιτικές εντολές- ενοικιάζει αεροπλάνα και μάλιστα ελατωματικά {θέτωντας σε κίνδυνο ανθρώπινες ζωές η οποίες γλίτωσαν από  θαύμα}με συνολικό κόστος ενοικίου 70.000.000 euros!

Την ίδια στιγμή που με το ίδιο ποσό θα μπορούσαν να είχαν αγοραστεί 14  αεροπλάνα -και έτσι να ενισχυθεί  και ανανεωθεί ο στόλος  της Ολυμπιακής – ίδια με αυτά που η διοίκηση ενοικίασε! Αυτά και άλλα πολλά αποκαλυπτικά περιέχονται στην έκθεση ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ του κ. Λαϊνου. Η  αποκαλυπτική έκθεση, έχει εκπονηθεί για λογαριασμό της Ενωσης Πτυχιούχων Τεχνικών Αεροπλάνων  Ολυμπιακής Αεροπορίας (Ε.Π.Τ.Α.Ο.Α.) περιέχει μέσα αποκαλυπτικά έγγραφα, στοιχεία, αλληλογραφία με τον υπουργό κ. Χαντζηδάκι, πίνακες, μηνύσεις με επίσης εξίσου αποκαλυπτικά στοιχεία, email's,φωτογραφίες και άλλα τεκμήρια που "φωτογραφίζουν" τους υπαίτιους της σημερινής κατάστασης του εθνικού μας αερομεταφορέα! Διαβάστε και κρίνετε ποιοι και γιατί ευθύνονται. Ποιοι κρύβονται πίσω από την συνεχή υποβάθμιση του εθνικού αερομεταφορέα. Δείτε με στοιχεία και αποδείξεις ποιοι ωθούν και προωθούν  την διάλυση της Ολυμπιακής! Το περίεργο που δείχνει και την πολιτική διαπλοκή και αρκετών από τα ελληνικά ΜΜΕ είναι ότι ενώ στις 27 Νοεμβρίου-δηλαδή μόλις πριν από ελάχιστες ημέρες- δόθηκε συνέντευξη τύπου με θέμα την δημοσιοποίηση της σημαντικότατης έκθεσης εν τούτοις κανένα από τα γνωστά ελληνικά ΜΜΕ δεν ανέδειξε! Γιατί άραγε;

Την απάντηση-για την συστηματικά  επιμελή  αποσιώπηση  και απόκρυψη των όσων διαδραματίζονται στους κόλπους τους εθνικού μας αερομεταφορέα- θα την πάρει ο πολίτης – αναγνώστης αν ανοίξει τις σελίδες αρκετών εφημερίδων και δει τις ολοσέλιδες -πανάκριβες -καταχωρίσεις το ίδιο αντίστοιχα αν προσέξει τα διαφημιστικά spot γνωστής ιδιωτικής αεροπορικής εταιρίας… Οι κρίσεις και τα συμπεράσματα δικά σας.  

ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΕΚΘΕΣΗ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ!