Λένε “μια εικόνα χίλιες λέξεις ” εδώ και 72 ώρες η Ελλάδα ζει πρωτόγνωρες εικόνες από άλλες εποχές…

Η Ελλάδα δυστυχώς πάλι φλέγεται… και ποιος ξέρει ακόμα για πόσο…Τυχαία; μπορεί… χωρίς οργάνωση… ίσως… Ουδείς γνωρίζει ακόμα…Το βέβαιο είναι ότι οι αποχρώσεις-ενδείξεις στο πολιτικό σκηνικό δείχνουν  και φωτογραφίζουν έντονα στοιχεία υφέρπουσας πολιτικής αποσταθεροποίησης… Σαν κάποιοι να προετοιμάζουν το έδαφος για μια λαϊκού και κοινωνικού  χαρακτήρα  εξέγερση {δεν είναι τυχαίες οι δημόσιες  αναφορές}…

Τα γεγονότα που διαδραματίζονται θυμίζουν άλλες εποχές…

Εποχές που έφεραν ιστορικές κοινωνικές συγκρούσεις και μετά αλλαγή πολιτικού σκηνικού. 

Σήμερα μιλάμε για το έδαφος που προετοιμάζεται -και συζητείται -εδώ και  καιρό  το οποίο πιθανά  θα οδηγήσει  προς μια “νέα μεταπολίτευση”. Είναι έτσι; Θα δείξει. Σύντομα.

Ένα όμως είναι σαφές ότι πριν από αυτά τα τραγικά γεγονότα -τα οποία προφανώς αποτελούν την αρχή υλοποίησης ενός  μακροπρόθεσμου σχεδίου που έχουν φαίνεται να έχουν εκπονήσει οι γνωστοί ξένοι “εγκέφαλοι”είχαμε μια σειρά άλλα γεγονότα. Γεγονότα που προαναγγέλθηκαν σχεδόν ένα χρόνο πριν από τον κύριο Σταύρο Ψυχάρη, τον γνωστό πανισχυρό  εκδότη  του συγκροτήματος Λαμπράκη  σε ένα άρθρο του στο ΒΗΜΑ της 29ης Ιουνίου  2007. 

Τα όσα εξελίχθηκαν τους τελευταίους μήνες από την επομένη των εκλογών { της 16ης  Σεπτεμβρίου  07} όπου τρεις μήνες μετά άρχισαν τα κανάλια -τυχαία άραγε;- να υφαίνουν πάλι το νήμα των πρόωρων εκλογών(!) αλλά το έκοψε οριστικά (;) ο κ. Καραμανλής πριν γίνει ιστός της αράχνης. Αυτό δεν άρεσε. Σε κανέναν! Έτσι μπήκε σε εφαρμογή άλλο σχέδιο. 

Αν μάλιστα συνδυαστούν τα γεγονότα που διαδραματίζονται τα τελευταία 24ωρα με τις περίεργες αναφορές σε γνωστά διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία για “εύθραστη δημοκρατία στην Ελλάδα” και άλλα παρόμοια σχόλια που αν μη τι άλλο δείχνουν  ότι η κατάσταση που έχει δημιουργηθεί στην Ελλάδα “κάτι άλλο” όπως χαρακτηριστικά είπε και ο δήμαρχος της Αθήνας κ. Νικήτας Κακλαμάνης. Τι άλλο  κρύβεται πίσω από όλο αυτό που συμβαίνει αυτές τις κρίσημες ώρες στην Ελλάδα; Αυτό είναι το κρίσημο ερώτημα.

Εδώ στις ΉΠΑ καιρό τώρα σε πολλά γραφεία ψιθυρίζονταν διάφορα περίεργα ως αντίποινα έναντι της Ελλάδας γιατί τόλμησε και σήκωσε το κεφάλι. Τόλμησε και ύψωσε ανάστημα σε δυο κορυφαία ζητήματα:

Το πρώτο αφορά στην συμφωνία με την Ρωσία για τον ενεργειακό αγωγό Μπουργκάς Αλέξανδρούπολη. Εκ τότε είχαμε δεκάδες αναφορές αμερικανών αξιωματούχων  ως σχόλια και αντιδράσεις σε αυτή την συμφωνία της Ελλάδας  με την Ρωσία. 

Το δεύτερο επίσης “ασυγχώρητο” για τους Αμερικανούς και τα think tanks που σχεδιάζουν την πολιτική τους έναντι των λαών χωρίς τους λαούς είναι το γνωστό veto της Ελλάδας έναντι της εισδοχής των Σκοπίων ως Μακεδονία στο ΝΑΤΟ.

Από τότε άρχισε να μετρά ο χρόνος αντίστροφα για τον Κώστα Καραμανλή και την κυβέρνηση του.  Δείτε τα σχόλια της γνωστής “συντηρητικής” εφημερίδας ΚΑΘΗΜΕΡΙΝΗ και τα ενυπόγραφα άρθρα γνωστού αμερικανοαναθρεμένου παιδιού της  και θα καταλάβετε πολύ περισσότερα για όσα έρχονται…Είτε το θέλουν κάποιοι στην Αθήνα είτε όχι για τους Αμερικανούς ο Κώστας Καραμανλής στις  πολύχρονες  παραδοσιακά καλές σχέσεις Αθήνας -Ουάσιγκτον υπήρξε ο πιο αντιδραστικός! Αυτός που πήγε κόντρα στα γεωπολιτικά και γεωστρατηγικά  συμφέροντα της υπερδύναμης. 

Αν τώρα όλα αυτά συνδυαστούν και με τα  εξής γεγονότα:

α) τα ανοιχτά μέτωπα που έχει η Ελληνική κυβέρνηση {και προσωπικά ο Θεόδωρος Ρουσόπουλος -και η αλαζονία της εξουσίας-  με αρκετούς πρώην συναδέλφους και  αριστερούς “φίλους” του, οι οποίοι ποτέ δεν του συγχώρεσαν αυτή την αναβάθμιση, την εξέλιξη, και προσωπική ανέλιξη σχεδόν πρωθυπουργεύων επί 5 συναπτά έτη ε! αυτό δεν καταπίνεται ειδικά από τους αριστερούς, οι οποίοι του ζητούσαν  ρουσφέτια  κάθε είδους, και εκείνος ξέχναγε να γυρίσει το τηλεφώνημα (και ποιος δεν τον είχε πάρει στο τηλέφωνο να του ζητήσει από παραγραφές χρεών, δάνεια, άδειες και ανανεώσεις αδειών, )} με μια μεγάλη μερίδα εκ  των εκδοτών η οποία αρνήθηκε να πληρώσει τα υπέρογκα δάνεια των εκδοτών και καναλαρχών στο Ελληνικό δημόσιο. Δάνεια εκατοντάδων εκατομυρίων euros!  Δάνεια που χρωστούν στο ελληνικό δημόσιο!Ένα χρέος που  θα  το πληρώνουμε εμείς οι απλοί ανώνυμοι πολίτες! Μέσα από τους επιβαρυμένους φόρους και τα ειδικά κρυφά χαράτσια. Αυτά τα δάνεια  εκτός των άλλων ρουσφετιών  που  ζητούν  από τον Καραμανλή θέλουν να τους χαριστούν! Αυτή είναι η αλήθεια!  Δάνεια που αφορούν τις προηγούμενες δυο δεκαετίες.  Αν σε αυτό προστεθού οι προσωπικές φιλοδοξίες  και οι μωροφιλοδοξίες κάποιων που μέχρι πρότινος ήταν βασιλοκότεροι του Βασιλέως  τότε  το γλυκό έρχεται και δένει…Εξ ού και η συνεχής και διαρκής πίεση για εκλογές. Δεν έπιασε  αυτή  η πίεση και ο εκβιασμός  με κάθε τρόπο και δια των μεθοδευμένων δημοσκοπήσεων και έτσι τα πράγματα άρχισαν να εκτραχύνονται διαρκώς…στα κανάλια.

β) ένα δεύτερο γεγονός που ουδείς παρακολουθεί ποια είναι η δικαστική του εξέλιξη, τι γίνεται πια  είναι  το θέμα που  αφορά στην πολύκροτη υπόθεση του κ. Δημήτρη Κοντομηνά (ο οποίος βρίσκεται ένα βήμα πριν την φυλακή!!! και αυτή είναι η μοναδική αλήθεια για αυτό δυστυχώς  και ορίονται οι υπάληλοι του  και σέρνουν το παιχνίδι των αντιδράσεων) συνδέεται άμεσα με το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Ολόκληρο το καλοκαίρι(του 08) οι κ. Λαζόπουλος, Βλάχος, Βερύκιος και λοιποί συνεργάτες βρέθηκαν στο Άγιο όρος και έκαναν “ρεπορτάζ”  όλοι μαζί… Και ξαφνικά μεσούντος του καλοκαιριού  σκάει το σκάνδαλο Βατοπεδίου. Από τότε μέχρι σήμερα έχουν  μεσολαβήσει πολλά…

γ) λίγες ημέρες πριν την έκδοση -έστω πέντε διαφορετικών πορισμάτων- της εξεταστικής επιτροπής -τυχαία άραγε- ξεσπάνε από ένα άτυχο περιστατικό το θάνατο του νεαρού Αλέξανδρου που έμελε να γίνει ήρωας άθελα του  για μια γενιά που επαναστατεί αθόρυβα εδώ και μια δεκαετία για μια σειρά θέματα  και όλα κατατείνουν -όπως δείχνουν οι στατιστικές και οι κοινωνικές έρευνες- την πλήρη απαξίωση πολιτικών και ιδεολογιών, όπου καμία δεν φαίνεται να τους εκφράζει από την μια και από την άλλη αυτοί οι ίδιοι που τα παιδιά με χιλιάδες τρόπους τους το λένε και τους το φωνάζουν  σχεδόν τους το κραυγάζουν -ΔΕΙΤΕ ΤΑ BLOGS ΚΑΙ ΤΟ FACEBOOK  και θα καταλάβετε πολύ περισσότερα- και όμως όλοι αυτοί την ώρα που αυτοί οι νέοι εξεγείρονται  και καταστρέφονουν για άλλους τελείως διαφορετικούς λόγους- επιχειρούν αυτοί οι ίδιοι να τους καπελώσουν ακόμα και τώρα αυτή την ύστατη ώρα.

Γιατί όμως πιέζουν όλοι {ΜΜΕ, εκδότες, φίλοι εκδοτών, δημοσιογράφοι, εργολάβοι κτλ} για εκλογές;

Είναι απλό αλλά ο κόσμος δεν το γνωρίζει! Γιατί δεν τολμά κανείς να το πει  δημοσίως γιατί τότε-από τους επαγγελματίες δημοσιογράφους κανείς δεν θα βρίσκει ποτέ δουλειάκαι κυρίως γιατί- ουδείς ξέρει αν το μανιασμένο πλήθος, οι μάζες των νέων και των κουκουλοφόρων κατευθυνθούν προς τα κανάλια και τις εφημερίδες και κάψουν αυτούς όλους αντί να καίνε και να ξεσπάνε την οργή τους -δικαιολογημένα ή άδικα είναι θέμα άλλης ανάλυσης- τις περιουσίες των αθώων πολιτών. Αθώων πολιτιών -που σήμερα είναι θύματα μιας ακόμα  πλεκτάνης- που είτε το θέλουν είτε όχι πληρώνουν τους φόρους τους.

Πληρώνουν extra χαράτσι  για  όλους αυτούς δηλαδή που χρωστάνε τα χρέη τους προς το Ελληνικό Δημόσιο! Ποιοι είναι αυτοί; Οι εκδότες και  τα κανάλια που χρωστάνε  εκατοντάδες εκατομμύρια euros στο ελληνικό δημόσιο!  Και δεκάδες μεγαλοδημοσιογράφοι που διασφαλίζουν έτσι τα μικρά ή μεγάλα συμφέροντα τους.   

Αυτός ειναι ο βασικός και ουσιαστικός λόγος που όλοι πιέζουν για εκλογές. Με τις εκλογές ρέει χρήμα ζεστό στα κανάλια και στα ΜΜΕ.  Και μετά επανέρχεται στο τραπέζι του διαλόγου το θέμα των χρεών και των αδειών.  Άλυτα και τα δυο θέματα εδώ και δεκαετίες και από το ΠΑΣΟΚ  δυστυχώς και από την ΝΔ. Διαβάζοντας όλα αυτά να έχετε στο νού σας ότι δυστυχώς πολλα από τα δήθεν “ελεύθερα” αδέσμευτα και ανεξάρτητα μη δημοσιογραφικά Blogs και αυτά στην πλειοψηφία τους μέρος του παιχνιδιού του συστήματος είναι. Συμφέροντα  που εξυπηρετούν τους περισσότερους “παράγοντες” και “πρωταγωνιστές”  του συστήματος.  Επομένως έχουν όλοι συμφέρον να πάμε σε εκλογές.  Τι και αν  είναι  πρόωρες! Τι και αν επιβαρυνθεί ο κρατικός προϋπολογισμός -δαλαδή τα χρέη και οι φόροι που θα πληρώσουμε μετά όλοι οι ανώνυμοι πολίιτες αυτοί που πάντα στο τέλος πληρώνουν!  Εκεί – στην διενέργεια πρόωρων εκλογών – στοχεύει και η μη συναίνεση  που δεν έδειξαν  συντονισμένα  οι πολιτικοί αρχηγοί  αγνοώντας το συνολικό κόστος για τον πολιτικό κόσμο.  Τα σενάρια που επίκεινται και έχουν επαξεργαστοί οι γνωστοί εγκέφαλοι -ξένοι και ντόπιοι- είναι δυο:

Σενάριο ΠΡΩΤΟ για την ΝΕΑ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑ

Μετά από αυτές τις εξελίξεις-ελπίζουμε όχι μοιραίες για την χώρα- και μόλις κάτσει η σκόνη θα επακολουθήσουν με μαθηματική ακρίβια τα εξής: 

Νέα κοινωνική γενικευμένη  αναταραχή. Εσωκομματική αναταραχή στην κυβερνητική παράταξη. Εκλογές.  Ενδεχόμενη ήττα Καραμανλή. Εδώ στις ΗΠΑ  στα διάφορα γραφεία ακούγεται  το όνομα Καραμανλή με μεγάλη δυσθυμία  και έντονη δυσαρέσκεια.  Κάποιοι θα θέσουν  θέμα ηγεσίας.  Η ΝΔ  γνωρίζει νέα κρίση που την οδηγεί σε έκτακτο συνέδριο. Οι επίγονοι, εκδότες καναλάρχες δημοσιογραφοι και ξένα lobbies  θα προωθήσουν  πάση θυσία στην ηγεσία της ΝΔ την Ντόρα Μπακογιάννη. Ο Καραμανλής επανεκλέγεται αλλά με τραυματισμένο το κύρος του. Σε αντίθετη περίπτωση ο Κ. Καραμανλής αποχωρεί από την πολιτική. Για λίγο…

Σενάριο δεύτερο για το ΠΑΣΟΚ 

Εδώ  στην ΝΥ και την Ουάσιγκτον κάποιοι δεν κρύβουν την συμπάθεια τους προς δυο πρόσωπα:  την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Γιώργο Παπανδρέου.  Ωστόσο στην Αθήνα οι “σεναριογράφοι” ευελπιστούν στην εκλογή του Γιώργου Παπανδρέου και μετά σε μια μεγάλης  κλίμακας και διαρκείας εσωκομματική κρίση, τριβή και προστριβή και εν συνεχεία την “εκλογή ” του Ευάγγελου Βενιζέλου στη διακυβέρνηση της χώρας ή του κόμματος.   Ως του εκλεκτού που θα υλοποιήσει (όσα έχει υποσχεθεί) στα οργανωμένα και διαπλεκόμενα συμφέροντα. Δεν είναι τυχαίο το γεγονός ότι σύμβουλοι του, του έχουν εισηγηθεί τα σούρτα φέρτα  στην ΝΥ και την Ουάσιγκτον*. 

 

Όλα αυτά όπως και πολλά άλλα σε συνδυασμό με τις πληροφορίες που κυκλοφορούν από email σε email κυβερνητικών παραγόντων και όχι μόνο, πρώην και νυν αξιωματικών μυστικών και στρατιωτικών υπηρεσιών για περίεργες κινήσεις εξωθεσμικών στοιχείων εδώ και μήνες πράγματι δημιουργούν το κλίμα μιας όντως σκληρής αντιπαράθεσης, κ. Σταύρο Ψυχάρη. Μια αντιπαράθεση που προαναγγείλατε στο κύριο άρθρο σας της 29ης Ιουνίου του 2007…Μια αντιπαράθεση που έχει αρχίσει εδώ και καιρό και ουδείς γνωρίζει πότε και πώς θα τελειώσει…

Πολύ σκληρή αντιπαράθεση κ. Σταύρο Ψυχάρη πράγματι.    

 

Μια εικόνα λοιπόν χίλιες λέξεις. εδώ έχουμε δυο εξώφυλλα της γνωστής εφημερίδας το ΒΗΜΑ του κ. Ψυχάρη. Το δεύτερο αυτό του Δεκεμβρίου του 08 το φτιάξαμε εμείς κάνοντας αναγωγή στα όσα είχε γράψει στις 29 Ιουνίου 2007  ο γνωστός εκδότης κ. Σταύρος Ψυχάρης σχολιάζοντας τα τεκταινομένα προ και μετά την υπογραφή  της Ελληνορωσικής συμφωνίας δίνοντας το κλίμα που θα έχει να αντιμετωπίσει η κυβέρνηση Κώστα Καραμανλή. Από τις εκλογές της 16 Σεπτεμβρίου 2007 είχαμε πολλά που έγιναν και άλλα τόσα που έρχονται… 

-το σκάνδαλο της SIEMENS

-το σκάνδαλο Βατοπεδίου {στο οποίο ουδείς έγραψε ότι αυτός που το εξέθρεψε είναι ο ίδιος ο κ. Σταύρος Ψυχάρης ως επί σειρά ετών -επί ΠΑΣΟΚ-διοικητής του Αγίου όρους. 

-To σκάνδαλο  Mayer  και άλλα που οσονούπω έρχονται…Το προανήγγειλε  χτες  από τηλεοράσεως Alpha στο κεντρικό δελτίο του  ο Βουλευτής του  ΣΥΡΙΖΑ Γρηγόρης Ψαριανός “Ακόμα είμαστε στην  αρχή του έργου τα χειρότερα έρχονται”

Τώρα κάνετε τους απαραίτητους συνειρμούς, και το πάζλ θα σχηματίσει την εικόνα πίσω από το άρθρο του κ. Ψυχάρη της 29ης Ιουνίου 2007, δείτε την και βγάλετε τα δικά σας συμπεράσματα για όσα διαδραματίζονται στην Ελλάδα.   

Πράγματι κύριε Ψυχάρη σκληρή αναμέτρηση. Πολύ σκληρή!

ΥΣΤΕΡΟΓΡΑΦΟ: ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει αγόρι μου Αλέξανδρε που με το αίμα σου ξεπλένεις τις αμαρτίες ενός ολόκληρου  νοσηρού πολιτικού συστήματος το οποίο αναζητεί διέξοδο από το σκοτεινό   τραγικό αδιέξοδο που το οδήγησαν όλοι αυτοί που σήμερα υποκριτικά σε “υμνούν”  και στο όνομα σου επικαλούνται κατά σύστημα και κατ επάγγελμα αξίες  άχρωμες και ανούσιες για όλους αυτούς όπως δημοκρατία, ελευθερία, παιδεία.  Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάζει μικρέ  Άγγελε που άθελα σου έγινες σύμβολο μιας γενιάς που δικαίως  επαναστατεί για όσα πράττει η αλλαζονία της κάθε μορφής εξουσίας. Ας είναι ελαφρύ το χώμα που θα σε σκεπάσει μικρέ Αλέξανδρε που δυστυχώς για σένα έγινες ο μοχλός για την αλλαγή και την νέα μεταπολίτευση που έρχεται. Και να θυμάσαι εκεί που πας αγόρι μου γλυκό  πως σε λίγο όλοι αυτοί που στο “όνομα”  και με αφορμή τον άδικο και πρόωρο χαμό σου ξεχύθηκαν στους δρόμους έσπασαν έκαψαν, λεηλάτησαν, κατέστρεψαν, θέλησαν με το αίμα σου να καθαρίσουν τις ανομίες και τις έκνομες πράξεις τους και έθεσαν το άψυχο  αγνό κορμάκι σου  ως άλλο αμνό που  θυσιάζεται  σπονδή για να κατευνάσει την οργή  των  “σκοτεινών δυνάμεων,”  εσύ  θυσιάστηκες χωρίς να το έχεις επιλέξει γιατί το θέλησε το άλογον και παράλαογον της φύσης του ανθρώπου και μετά κάποιοι για να εκλογικεύσουν να εξιδανικεύσουν, να ιδεολογικοποιήσουν, και να εκμεταλευτούν με το πιο χυδαίο τρόπο  το θάνατο και την θυσία σου  άλλοι  βρήκαν  την αιτία που γυρεύαν για τα παράνομα και σκοτεινά σχέδια τους και άλλοι την αφορμή που ήθελαν  για να εκδηλώσουν τον παραλογισμό τους, ΚΑΝΕΝΑΣ! ΜΑ ΚΑΝΕΝΑΣ ΕΚΤΟΣ ΑΠΟ ΤΟΥΣ ΓΟΝΕΙΣ ΚΑΙ ΑΥΤΟΥΣ ΠΟΥ ΣΕ ΓΝΩΡΙΣΑΝ ΚΑΙ ΣΕ  ΑΓΑΠΗΣΑΝ ΔΕΝ ΘΑ ΣΕ ΘΥΜΑΤΑΙ! ΚΑΝΕΝΑΣ!  ΓΙΑΤΙ ΚΑΝΈΝΑΣ ΔΕΝ ΣΕ ΑΓΑΠΗΣΕ ΟΣΟ ΟΙ ΓΟΝΕΙΣ ΣΟΥ. ΠΡΟΣΕΥΧΟΥ ΓΙΑ ΕΚΕΙΝΟΥΣ ΚΑΙ ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ ΠΟΥ ΑΓΑΠΟΥΣΕΣ ΟΣΟ ΜΟΝΟ ΕΣΥ ΞΕΡΕΙΣ. ΚΑΛΟ ΤΑΞΙΔΙ ΑΛΕΞΑΝΔΡΕ ΚΑΙ ΜΑΚΑΡΙ ΤΟ ΑΙΜΑ ΣΟΥ ΝΑ ΞΕΠΛΥΝΕΙ ΤΙΣ ΝΤΡΟΠΕΣ ΟΛΩΝ  ΣΕ ΑΥΤΉ ΤΗ ΧΩΡΑ ΠΟΥ ΚΙ ΕΣΥ ΓΕΝΝΗΘΗΚΕΣ ΚΑΙ ΕΓΙΝΕΣ ΑΘΕΛΑ ΣΟΥ ΕΝΑ ΑΠΟ ΤΑ ΠΟΛΛΑ ΣΥΜΒΟΛΑ ΤΗΣ. ΕΝΑΣ ΜΙΚΡΟΣ ΘΕΟΣ.      

 

*Το παιχνίδι με την Αμερική για τους έλληνες πολιτικούς είναι παλιό-και κάποτε έπιανε- ώστε  να γίνεται ο συνειρμός, η ταύτιση και η αναγωγή της γνωστής παλιάς γνωστής συνταγής των ελλήνων πολιτικών που όταν ήθελαν να φανούν ως φαβορί ή εκλεκτοί ή επερχόμενοι  ηγέτες {βλ. το φαινόμενο Α. Σαμαρά, Δ. Αβραμόπουλου} κανόνιζαν ένα ταξιδάκι στην ΝΥ και στην Ουάσιγκτον -όλοι έχουν κάποιο γνωστό εδώ – και έτσι στην Ελλάδα φαίνονταν και περνούσε η γνωστή αντίληψη που βλέπαμε στα ελληνικά ΜΜΕ “πήρε το χρίσμα της Αμερικής και των Αμερικανών” και όλα αυτά τα φαιδρά και ανούσια για όσους δεν γνωρίζουν πώς λειτουργούν αφενός τα αμερικανικά Think Tank και αφετέρου η ανοργάνωτη Ελληνική κοινότητα, η οποία εδώ και μια δεκαετία είναι βυθισμένη στην δική της ανυπαρξία και τα δικά της εσωτερικά, προβλήματα, ανοργανωσιά και  σκάνδαλα των μερικών αυτάρεσκων ηγετίσκων που αρέσκονται στο να αυτοπροβάλλονται ως ηγέτες του Ελληνισμού των ΗΠΑ.