Του Θύμιου Παπανικολάου

 

Ένα αριστερός επαναστάτης γνωρίζει ότι τα κινήματα δεν είναι φετίχ. Το κίνημα για το κίνημα είναι μια σοσιαλδημοκρατική σοφιστεία που έχει καρατομηθεί αγρίως από τους θεωρητικούς επαναστάτες του σοσιαλισμού. Ακριβώς γιατί υπάρχουν και φασιστικά κινήματα. Και η ναζιστική ψύχωση «κίνημα» ήταν.

Ένα κίνημα (και αυτό αποτελεί αλφάβητο της σοσιαλιστικής επαναστατικής σκέψης) κρίνεται και προσδιορίζεται από τους πολιτικούς στόχους του. Αυτοί καθορίζουν και το «χρώμα» του κινήματος, το κατά πόσο είναι αντικαθεστωτικό ή καθεστωτικό, επαναστατικό ή αντεπαναστατικό.

Αυτά τα αλφαβητικά ζητήματα οι «υπερεπαναστάτες» του ΣΥΡΙΖΑ τα αγνοούν. Ούτε καν προβληματίζονται ότι αποτελούν την πολιτική αιχμή της καθεστωτικής προπαγάνδας. Τα ΜΜΕ και τα λαμόγια τους λένε τα ίδια πράγματα. Ακόμα και ο Τράγκας και άλλοι φαιδροί του ίδιου φυράματος μας γίνανε αναλυτές των κινημάτων και ουρλιάζουν για τη «λαϊκή εξέγερση» που ουσιαστικά πυρπολεί και τρομοκρατεί τη κοινωνία.

ΟΛΟΙ ξαφνικά ανακάλυψαν τις χιλιοειπωμένες κοινοτοπίες: Την κοινωνική και πολιτική σήψη και παρακμή που εξεγείρει τη νεολαία, τα άλυτα προβλήματά της, τις πολλαπλές καταπιέσεις της και πολλά άλλα.

Ανακάλυψαν την Αμερική!!!

Πάνω σε αυτές τις κοινοτοπίες, τις ενδημικές, μόνιμες και παγιωμένες καταστάσεις, προϊόν όλων των συσσωρευμένων συμφορών κατά της κοινωνίας από το καπιταλιστικό καθεστώς που υπηρετούν όλοι αυτοί οι λακέδες, επενδύουν σήμερα τα ηθικολογικά κηρύγματά τους και τα εμπορεύονται για την «εξέγερση».

Ξαφνικά ΤΩΡΑ ανακάλυψαν ότι η κοινωνία βοά και στενάζει από αγωνία, οργή και αγανάκτηση.

Η κοινωνία, όμως βοά και αναστενάζει εδώ και δεκαετίες από τα δεινά της καπιταλιστικής εκμετάλλευσης και τις πολιτικές του καθεστώτος. Πολιτικές που την τελευταία, ιδιαίτερα εικοσαετία, ήταν άγριες και εξοντωτικές για τον ελληνικό λαό. Πολιτικές που τον αφάνιζαν πραγματικά:

α). Η λαίλαπα του εκσυγχρονιστικού νεοφιλελευθερισμού

β). Η το λυσσαλέο μαστίγιο της σκληρής λιτότητας για να μπούμε στην Ευρωπαϊκή Ένωση.

γ). Οι γιγαντιαίες διαστάσεις της ανεργίας, της ενδημικής αυτής ασθένειας του συστήματος.

δ). Η εισαγωγή αλλοδαπών στρατιών, συντελεστής από τους πλέον καταλυτικούς σε βάρος της ελληνικής κοινωνίας και υπέρ του κεφαλαίου. Συντελεστής που κατεδάφισε όλα τα ιστορικά κεκτημένα των εργαζομένων και διεύρυνε εκρηκτικά όλες τις καθεστωτικές ασθένειες. Συντελεστής που απειλεί ακόμα και τον ιστορικό και κοινωνικό ιστό της ελληνικής κοινωνίας.

ε). Οι ιδιωτικοποιήσεις και το ξεπούλημα των πάντων.

ζ). δραματική υποβάθμιση και άλωση των Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων.

Αυτά και πάρα πολλά άλλα προωθούνται χρόνια τώρα από όλες τις κυβερνήσεις, συστηματικά και σταθερά, άγρια και κατασταλτικά, με την κάλυψη και στήριξη των μοχλών του καθεστώτος, τα ΜΜΕ και των πολιτικών που σήμερα ουρλιάζουν για τα δεινά της ελληνικής κοινωνίας. Αυτές όλες τις αντικοινωνικές ανατροπές τις ψήφισαν όλα τα κόμματα (εξαιρούμε το ΚΚΕ) και τις προώθησαν σιδερένια οι «νταβάδες».

Καθώς, βεβαίως και όλες τις εθνικά προδοτικές πολιτικές του καθεστώτος.

ΟΛΟΣ αυτός ο ακρωτηριασμός και ο καταιγιστικός κυκλώνας βιασμού της ελληνικής κοινωνίας και του λαού της, αναπόφευκτα συσσώρευσε εκρηκτικά αποθέματα οργής και αγανάκτησης.

Όταν αυτές οι εύφλεκτες εκρηκτικές ύλες εκδηλωνόντουσαν στοιχειωδώς σε εργατικές και λαϊκές κινητοποιήσεις, σε κινήματα νεολαίας, καταστέλλονταν αγρίως και χυνόντουσαν εναντίον τους όγκοι συκοφαντιών.

Αυτοί οι ίδιοι που κραυγάζουν, σήμερα, σαν ύαινες, υπέρ της «λαϊκής εξέγερσης» ήταν αυτοί που σήκωναν τα ιδεολογικά και πολιτικά ρόπαλα εναντίον των συνταξιούχων, των μαθητών, των εκπαιδευτικών και εργατικών κινητοποιήσεων στο άμεσο παρελθόν.

ΟΤΑΝ τα ΜΑΤ σπάγανε τα κεφάλια των συνταξιούχων και των μαθητών , ΟΥΔΕΙΣ μίλαγε τότε για την βία και θηριωδία των μπάτσων. Όταν επί ΠΑΣΟΚ, οι μπάτσοι είχαν εκτελέσει εν ψυχρώ 12 περίπου νέους, ακόμα και για παραβίαση μπλοκ, ουδείς «ευαίσθητος» των ΜΜΕ και τηλεοπτικός αλήτης, τύπου Τράγκα, Τριανταφτλλόπουλου και ΣΙΑ, έχυναν κανένα δάκρυ.

ΣΗΜΕΡΑ, όλες οι σειρήνες του καθεστώτος, οι «νταβάδες» και οι κομματικοί νονοί, όλοι αυτοί οι έμποροι της αθλιότητας που οι ίδιοι δημιουργούν, κραυγάζουν για τη λαϊκή οργή και τα δεινά της νεολαίας και του λαού. Κηρύσσουν την τυφλή εξέγερση των ψυχώσεων και της τρομοκρατίας, πυροδοτούν την οργή χωρίς πολιτικούς στόχους και συγκεκριμένα κοινωνικά αιτήματα, χωρίς ορίζοντα και ΣΥΝΕΙΔΗΣΗ.

Το κακό εστιάζεται ΑΠΟΚΛΕΙΣΤΙΚΑ, έξω από τους ίδιους και το καθεστώς. Εστιάζεται στα όργανα του καθεστώτος, τους μπάτσους και στο σημερινό διαχειριστή του: Τη Ν.Δ, και τον Καραμανλή συγκεκριμένα.

Έτσι ξεπλένουν και αθωώνουν το καθεστώς  και δημιουργούν τις προϋποθέσεις  της εκμετάλλευσης των τρομοκρατικών ψυχώσεων που δημιουργεί και υποθάλπει το καθεστώς του κεφαλαίου, των «νταβάδων» και των Αμερικανών.

ΟΙ οικονομικοί και πολιτικοί «νταβάδες» γνωρίζουν τη συσσωρευμένη λαϊκή αγανάκτηση και οργή της κοινωνίας (αυτοί τη δημιούργησαν και την έθρεψαν), γνωρίζουν ότι ανοίγεται ένας νέος κύκλος ρωμαλέων και μαχητικών εργατικών και λαϊκών κινημάτων που θα αμφισβητούν ευθέως και πολιτικά το καθεστώς, τα γνωρίζουν όλα αυτά, γι'  αυτό ετοιμάζουν, χρόνια τώρα, τα τρομοκρατικά και κατασταλτικά τους εργαλεία.

Ένα από αυτά είναι  η αξιοποίηση των αγελαίων ψυχώσεων και η συγκρότηση «ταγμάτων εφόδου», μέσα από το τυφλό μίσος, το απολιτικό, το χαβαλέδικο, το τραμπούκικο. Αυτές οι ομάδες κρούσης και καθοδήγησης του τυφλού μίσους και φανατισμού είναι οι ποικιλόχρωμοι κουκουλοφόροι.

Σε αυτό το παιχνίδι παίζει η ηγεσία του ΣΥΡΙΖΑ και όλα τα καθεστωτικά ΜΜΕ: όλη η πνευματική, δημοσιογραφική και πολιτική Πανούκλα της νεοταξικής ισοπέδωσης.

Γι' αυτό ΟΛΟΙ χαϊδεύουν και πυροδοτούν  το «κίνημα» των κουκουλοφόρων και της βάρβαρης οχλοβοής και οχλοκαταστροφής.

ΕΝΑΣ αριστερός επαναστάτης στέκεται απέναντι σε τέτοιου είδους ψυχωτικά «κινήματα». Αυτός μιλάει για πολιτικά, συνειδητά κινήματα. Δεν φετιχοποιεί τις κινηματικές έννοιες. Αγωνίζεται να δώσει στην υποβόσκουσα κοινωνική οργή συνειδητές διεξόδους, σοσιαλιστικές προοπτικές, γιατί τα ψυχωτικά και καταστροφικά κινήματα είναι «φασιστικού τύπου», είναι «κινήματα» που χειραγωγούνται και καναλιζάρονται ευκολότατα, είναι «κινήματα»    του καθεστώτος, του νεοταξικού, σήμερα φασιστικού καθεστώτος.

Η ιστορία το έχει αποδείξει πολλές φορές.

Και οι χρηματοδοτούμενες «πορτοκαλί επαναστάσεις» το αποδεικνύουν πολλαπλά. Πλούσιο το αποδεικτικό υλικό αυτών των χρηματοδοτούμενων «αριστερών» διαύλων και «μοχλών» κινημάτων: Ποικίλων κουκουλοφόρων…

Αλλά και μόνο τα γεγονός ότι οι ύαινες των αυτοκρατορικών κέντρων εξουσίας και τα ελεεινά παπαγαλάκια τους υμνούν το «κίνημα»  των κουκουλοφόρων είναι αποκαλυπτικό και από μόνο του.

Το καθεστώς πυροδοτεί και υμνεί το «κίνημα» ενάντια στο εαυτό του!!!

Μα τόση τύφλα υπάρχει σε κάποιους αριστερούς «χρήσιμους ηλίθιους», γιατί οι «επαγγελματίες» τη δουλειά τους κάνουν…

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΑΡΘΡΑ ΣΤΟ ΡΕΣΑΛΤΟ MAGAZINE