Ομάδα αποτελούμενη από 20 περίπου νεαρούς εισέβαλε στο στούντιο κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων της ΝΕΤ και διέκοψε την κανονική ροή.

Κρατώντας πανό στα χέρια μέσω των οποίων ζητούσαν να απελευθερωθούν οι συλληφθέντες στα επεισόδια και να βγουν οι πολίτες στους δρόμους οι νεαροί παρέμειναν στον «αέρα» της κρατικής τηλεόρασης για μερικά δευτερόλεπτα, ενώ στη συνέχεια έγινε διακοπή για διαφημίσεις.

Την έντονη αντίδραση της διοίκησης της ΕΡΤ προκάλεσε το επεισόδιο που σημειώθηκε κατά τη διάρκεια του μεσημεριανού δελτίου ειδήσεων.


Ο πρόεδρος της ΕΡΤ, Χρήστος Παναγόπουλος, έκανε λόγο για «επεισόδιο που ξεπερνά οποιαδήποτε ανοχή μιας δημοκρατίας». «Ηρθαν εδώ να διαμαρτυρηθούν χωρίς να έχουμε φταίξει σε τίποτα» σημείωσε χαρακτηριστικά.

Περιγράφοντας το περιστατικό, ανέφερε πως έγινε με ύπουλο τρόπο εισβολή μικροομάδων, που δεν φέρουν καμία κοινωνική ταυτότητα και δεν ζήτησαν στην πύλη να διαμαρτυρηθούν για οτιδήποτε. Στη συνέχεια, προφανώς βάσει σχεδίου, συγκεντρώθηκαν σε δύο σημεία, στο κοντρόλ του στουντιο των ειδήσεων και στο γραφείο μου, συμπλήρωσε. Πρόσθεσε μάλιστα πως η ομάδα που μετέβη στο γραφείο του, είπε πως θέλουν να διαμαρτυρηθούν για τον τρόπο μεταδόσεων των άλλων καναλιών για όσα συμβαίνουν τις τελευταίες ημέρες. Την ίδια ώρα, συμπλήρωσε, η ομάδα που ήταν στο κοντρόλ προσπάθησε να αναλάβει την εκπομπή της εικόνας, ωθώντας διά της βίας καμεραμάν και σκηνοθέτες. Δεν επρόκειτο για μαθητές, διευκρίνισε, υποστηρίζοντας πως το περιστατικό ήταν σχεδιασμένο από άτομα που ήθελαν να διασαλεύσουν την ειρήνη στην ΕΡΤ.

 

Ο κ. Παναγόπουλος γνωστοποίησε ακόμη πως δόθηκε εντολή για ερευνα εντός του κτηρίου σχετικά με το περιστατικό.

 

Καταλήγοντας σημείωσε: «Αναλαμβάνω πληρως της ευθύνη για τη μη ομαλή λειτουργία της εταιρείας με ό,τι σημαίνει αυτό και ζητάω συγγνώμη από τον ελληνικό λαό».

ΚΑΤΑΔΙΚΑΖΕΙ ΤΟ ΓΕΓΟΝΟΣ Η ΕΡΤ

Καταλύοντας κάθε έννοια δημοκρατικού διαλόγου ομάδα νεαρών εισέβαλε το μεσημέρι στο στούντιο και το κοντρόλ του μεσημβρινού δελτίου ειδήσεων της ΕΡΤ. Με τρόπο που έθετε σε κίνδυνο τη σωματική ακεραιότητα των εργαζομένων στο χώρο, κατόρθωσαν να διακόψουν την κανονική ροή του προγράμματος και να μεταδώσουν σύνθημά τους. Ο Πρόεδρος της ΕΡΤ κατήγγειλε την ενέργεια της συγκεκριμένης ομάδας η οποία σημειωτέον δεν αυτοπροσδιορίζεται ούτε στο κείμενο το οποίο επιχείρησε να μοιράσει στους διαδρόμους. Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος, Ευάγγελος Αντώναρος, σε ανακοίνωσή του καταδικάζει την ενέργεια των νεαρών

 

"Καταδικάζω με τον πιο έντονο τρόπο την προσπάθεια κάποιων ακραίων στοιχείων να καταλύσουν σήμερα την εύρυθμη και ανεξάρτητη λειτουργία ενός Μέσου Μαζικής Ενημέρωσης και μάλιστα με δημόσιο χαρακτήρα. Τέτοιες ενέργειες αποδεικνύουν την περιφρόνηση που έχουν αυτά τα στοιχεία για τους κανόνες βάσει των οποίων λειτουργεί η Δημοκρατία μας. Γι` αυτό, κάθε τέτοια ενέργεια είναι από την πλευρά εκείνων που τη σχεδιάζουν, την πραγματοποιούν ή ακόμα και μόνο τη στηρίζουν, μια συνειδητή απόπειρα κατάλυσης της Δημοκρατίας", τονίζει στην ανακοίνωσή του ο κυβερνητικός εκπρόσωπος.

"Καταδικάζουμε και εκφράζουμε την ανησυχία μας για το συμβάν στο Κρατικό Ραδιομέγαρο κατά το οποίο «μαθητές» και γνωστοί άγνωστοι κατέλαβαν την αίθουσα του Κεντρικού Δελτίου Ειδήσεων της ΝΕΤ για να «διαμαρτυρηθούν».Πρέπει να καταλάβουν κάποιοι ότι, άλλο διαμαρτυρία, άλλο κατάληψη, άλλο Δημοκρατία και άλλο Αυθαιρεσία", τόνισε ο εκπρόσωπος Τύπου του κόμματος . Κυριάκος Βελόπουλος.

Πηγή:http://www.ert.gr