Τις ημέρες που ήταν σε εξέλιξη οι κινητοποιήσεις στο κέντρο της Αθήνας και η κατάλυση της έννομης τάξης της χώρας από ομάδες ατόμων άγνωστης ταυτότητας και προέλευσης, μερικοί βουλευτές του ΠΑΣΟΚ κατέθεσαν επερώτηση προς τον υπουργό εσωτερικών, ζητώντας «την άμεση διερεύνηση ύποπτων μεθοδεύσεων ΕΥΠ και Εισαγγελίας Εφετών που παραβιάζουν συνταγματικά κατοχυρωμένα δικαιώματα Ελλήνων πολιτών με ασυνήθιστα υπερβολικό αριθμό αναιτιολόγητων αιτήσεων παρακολούθησης τηλεφωνικών συνδιαλέξεων το τελευταίο χρονικό διάστημα».


Την επόμενη ημέρα ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ, κ. Αλέκος Αλαβάνος, έκανε δηλώσεις σχετικές με το θέμα. Χθες επανήλθε στο ίδιο θέμα η εφημερίδα "ΠΡΩΤΟ ΘΕΜΑ" με σχετικό άρθρο το οποίο είναι ήδη αναρτημένο στο ιστολόγιό μας.
Το θέμα των υποκλοπών τηλεφωνικών συνδιαλέξεων είναι σοβαρό, αφού κατά το παρελθόν κασέτες με προϊόντα τηλεφωνικών υποκλοπών πολιτικών -και όχι μόνο- προσώπων έφθασαν να πουλιούνται σε …πανέρια στην Ομόνοια.
Έκτοτε, η χώρα αυτοευνουχήθηκε, αφού οι τηλεφωνικές υποκλοπές δαιμονοποιήθηκαν, γεγονός που "έλυσε τα χέρια" στους επιτήδιους που έχουν ως στόχο τη διασπάθιση του δημοσίου χρήματος και του εθνικού πλούτου. Πολιτικοί, υπουργοί, περιφερειάρχες, νομάρχες, υπηρεσιακοί παράγοντες, αξιωματούχοι, δημοσιογράφοι με μαύρες και λευκές σακούλες, κλέβουν το δημόσιο χρήμα και σπαταλούν τον εθνικό πλούτο, χωρίς να υπάρχει κανένας θεσμός του ελληνικού κράτους που να είναι σε θέση να σταματήσει το φαινόμενο αυτό.
Είναι σε όλους γνωστό, και στον κ. Καχριμάκη, που εκλέγεται σε ένα νομό όπου συντελέστηκε και συντελείται το σκάνδαλο της μονής Τοπλού και υπηρετεί ένα κόμμα όπου το γρηγορόσημο, το βασόσημο και το γιαννόσημο έδινε και έπαιρνε τα χρόνια που ήταν στην εξουσία, και στον κ. Θέμο Αναστασιάδη, το όνομα του οποίου εμπλέκεται σε υποθέσεις διακίνησης χρήματος σε μαύρες σακούλες, ότι στην Ελλάδα συντελούνται καθημερινά οικονομικά εγκλήματα εις βάρος της ευημερίας του ελληνικού λαού.
Τέτοια και άλλης φύσης εγκλήματα έγιναν και κατά τη διάρκεια των επεισοδίων και θα περίμενε κανείς από υπεύθυνους πολιτικούς άνδρες να κάνουν επερωτήσεις προς τον υπουργό εσωτερικών γιατί δεν βρίσκουν οι διωκτικές αρχές τους εγκεφάλους που συντόνιζαν τα επεισόδια και κατέλυαν την έννομη τάξη της χώρας ή τους εγκεφάλους που κρύβονται πίσω από τα οικονομικά εγκλήματα που απονέμουν στη χώρα μας τον τίτλο του πρωταθλητή της διαφθοράς.
Αντ' αυτού, την πιο κρίσιμη καμπή των επεισοδίων, τη στιγμή που η ΕΥΠ θα μπορούσε να εξασφαλίσει πολύτιμες πληροφορίες για τη χώρα σε σχέση με πιθανή εμπλοκή ξένων ή ντόπιων κέντρων που επιβουλεύονται τη συνταγματική και την έννομη τάξη, το κόμμα της αξιωματικής αντιπολίτευσης και ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ στην ουσία φρενάρισαν τις σχετικές έρευνες, με τις ευνόητες επιπτώσεις.
Η χώρα χρειάζεται πολιτικούς με ήθος και υπευθυνότητα, που να ενισχύουν την αξιοπιστία και την αποτελεσματικότητα των θεσμών και της δημοκρατίας.
Η δημοκρατία μας κινδυνεύει από εκείνους που την επιβουλεύονται, από εκείνους που "έστησαν" το μεγάλο παιχνίδι του χρηματιστηρίου, από εκείνους που ξεπουλήθηκαν στη SIEMENS για ένα στεγνωτήριο και για ένα τηλεφωνικό κέντρο, από εκείνους που πήραν τις μίζες των εξοπλιστικών προγραμμάτων, από εκείνους που "έστησαν" το κόλπο των ομολόγων, από εκείνους που "έστησαν" το κόλπο του Βατοπεδίου, από εκείνους που εκ του ασφαλούς καθοδηγούσαν μικρά παιδιά να καταλύσουν την έννομη τάξη της χώρας.
Δεν κινδυνεύει από την ΕΥΠ, στην οποία άσκησα κατά καιρούς και γω κριτική, πιστεύω εποικοδομητική κριτική με εθνική και όχι μηδενιστική λογική, ούτε από τους διωκτικούς θεσμούς. Ίσα-ίσα, τους θεσμούς αυτούς έχει ανάγκη τώρα, υπό την προϋπόθεση ότι θα λειτουργούν αυστηρά μέσα σε νόμια πλαίσια και θα ασκείται πολιτικός έλεγχος, τώρα που η σήψη και η διαφθορά έχει φθάσει σε σημείο να απειλεί το ίδιο το πολιτικό μας σύστημα και εν τέλει και την ίδια τη δημοκρατία.
Και επειδή υπάρχει ένα ταμπού για την παρακολούθηση πολιτικών, καλό θα είναι να διδαχτούμε από το παράδειγμα του πληστειριασμού της κενής έδρας του γερουσιαστή του Ιλινόι, όπου οι τηλεφωνικές υποκλοπές έδωσαν τη δυνατότητα στις διωκτικές αρχές να περάσουν τις χειροπέδες στον κυβερνήτη Ροντ Μπλαγκόγεβιτς, ώρα 4 το πρωί. 
Αν κ. Καχριμάκη οι διωκτικές αρχές έκαναν καλά τη δουλειά τους, είναι σίγουρο ότι θα είχατε πολύ περισσότερα και χειροπιαστά στοιχεία, για να στοιχειοθετήσετε καλύτερα τα κακουργήματα που έκαναν υπουργοί και υπηρεσιακοί παράγοντες στην υπόθεση του Βατοπεδίου, των οποίων ζητάτε την παραπομπή σε προανακριτική επιτροπή.
Για να γίνει όμως αυτό, θα πρέπει να θωρακίσουμε τις υπηρεσίες αυτές από εξωτερικούς και εσωτερικούς επιβουλείς και να καταστήσουμε τα στελέχη τους ευπόληπτα, κρατώντας τα μακριά από κομματικούς και άλλους εκμαυλισμούς, που τις καθιστούν διάτρητες και αναποτελεσματικές. Κάτι ξέρετε εσείς γι' αυτό και ασφαλώς καταλαβαίνετε τί λέω.
 
ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΕΠΙΣΗΣ:
 

ΥΠΟ ΑΜΦΙΣΒΗΤΗΣΗ ΟΙ "ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ" ΓΙΑ ΤΗΝ ΕΥΠ