Μια αποκάλυψη, με σοβαρές  αποχρώσεις ενδείξεις εκτός των άλλων και πολιτικού οικονομικού  σκανδάλου,  που φέρνει στο φως της  δημοσιότητας σήμερα  το Greek American News Agency -με στοιχεία αποδείξεις και ντοκουμέντα- στην συγκεκριμένη πολιτική συγκυρία με άγνωστες -προς το παρόν -τις διαστάσεις που θα προσλάβει, αναμένεται να ταράξει, τα ήδη διαταραγμένα ύδατα από τις τελευταίες πολιτικές  εξελίξεις στην Ελλάδα. Εξελίξεις που οδήγησαν αναγκαστικά  και στον τελευταίο ανασχηματισμό.  Τα όσα θα διαβάσετε  και θα ακούσετε πιθανόν σε άλλη περίοδο να μην προσλάμβαναν  τέτοιες διαστάσεις,  μετά όμως τα όσα δήλωσε με έμφαση για πολλοστή φορά στην 5αετια της διακυβέρνησης του  ο Ελληνας  Πρωθυπουργός κ. Κ. Καραμανλής-  αμέσως μάλιστα  μετά τον ανασχηματισμό τροφοδοτώντας με νέες ελπίδες τον Ελληνικό λαό για διαφάνεια και εσωτερική αυτοκάθαρση- σίγουρα αποκτούν ιδιαίτερα  βαρύνουσα  πολιτική σημασία.   Αποδεχόμενοι πάντα καλή τη προθέσει τα όσα με έμφαση δήλωσε ο κ. Καραμανλής ως απόλυτα ειλικρινή μετά τον ανασχηματιμό και  ο  οποίος θα πρέπει να σημειωθεί – και παρακάτω θα κατανοήσετε την σημασία της επισημανσης αυτής-  εξελέγη με την σημαία της πολιτικής και ηθικής κάθαρσης!

Επί πλέον δε, όπως είναι γνωστό  η ΝΔ και ο Κ. Καραμανλής,  επανεξελέγη κάτω από ιδιαίτερα δυσμενείς συνθήκες  τον Σεπτέμβριο του 2007 άρα δείχνει να τον εμπιστεύται ο λαός  διότι  κυρίως και βασικό διαρκώς επαναλαμβανόμενο  επιχείρημα στην εκλογική εκστρατεία της κυβερνώσας παράταξης -ήταν και είναι- κατά τις δηλώσεις του Πρωθυπουργού και ανώτερων κυβερνητικών στελεχών η πάταξη κάθε κρατικής σπατάλης. Πάταξη της διαφθοράς  στους κόλπους του δαιδαλώδους κρατικού μηχανισμού.  Πάταξη   -η οποία  θα απέφερε κατά τις κυβερνητικές διακηρύξεις- εξοικονόμηση πόρων από την μείωση κρατικών δαπανών. Μείωση(κρατικής σπατάλης και δημόσιου χρήματος) που υπολόγιζαν οι σχεδιάζοντες το οικονομικό πρόγραμμα της ΝΔ, να αποφέρει στα κρατικά ταμεία ετησίως περισσότερα των 10.000.000 Euros! Χρήματα που θα πήγαιναν κάπου αλλού(π.χ. στην παιδεία) και που φυσικά κάτι τέτοιο  ποτέ δεν έγινε!  Αντιθέτως γιγαντώθηκε το κράτος και μέσα του φώλιασαν δεκάδες περιπτώσεις σαν αυτή που σήμερα αποκαλύπτουμε.   

Στο ηθικό πολιτικό  και οικονομικό αυτό σκάνδαλο που σήμερα έρχεται στο φως της δημοσιότητας φαίνονται να εμπλέκονται ανώτερα  στελέχη από δυο κυρίως   υπουργεία, το υπουργείο ανάπτυξης και το υπουργείο εξωτερικών. Πιο συγκεκριμένα: στελέχη με αργομισθίες  που υπάγονται απευθείας  στην αρμοδιότητα του Θ. Κασσίμη {βλ Ντόρα Μπακογιάννη}, αλλά στο ίδιο πλέγμα συμφερόντων φαίνεται να εμπλέκονται  και κρατικοί  λειτουργοί άλλων φορέων όπως η Γενική Γραμματεία Ενημέρωσης- και ας το δει αυτό πολύ καλά ο κ.Γκιουλέκας πρώην συνάδελφος και μάλιστα καλός-  η οποία ως συνήθως  κατευθύνει τις κρατικές διαφημίσεις! Παρακάτω θα καταλάβετε πώς και με ποιο τρόπο εμπλέκονται συγκεκριμένα στελέχη της Γ.Γραματείας ενημέρωσης, τα οποία δεν χρειάζεται καν να κατονομαστούν…

 

Τα όσα καταγγέλονται  επίσημα και επώνυμα παραπέμπουν κυρίως και πρωτίστως  στους κ. Κυπαρισσίδη (διευθυντή Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού), τον πρόεδρο του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ κ. Χ. Γούλα και ημέτερους σε κυβερνητικά προσκολλυόμενους φορείς αφενός και αφετέρου  αφορούν άμεσα τον συντονιστή του ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο ως βασικό εμπλεκόμενο στο σκάνδαλο πολλαπλών διαστάσεων για την Ομογένεια των ΗΠΑ.

 

Τον άνθρωπο που στυστηματικά έχει καταγγελθεί ότι παραβιάζει τον νόμο 

3480/06 περί λειτουργείας του ΣΑΕ όπως αυτός ψηφίστηκε στην Βουλή το 2006 .  

 

Τον κ. Σπυρόπουλο για  τον οποίο έχουμε επανειλημμένα ξανά γράψει και ελέγξει {βλ. Σχετικά άρθρα στο τέλος του κειμένου},   ο οποίος αφού είδε πως έχει την κάλυψη και την ανοχή του καθ' ύλην αρμόδιου υφυπουργού κ. Θ. Κασσίμη για όσες παρανομίες έχει διαπράξει την τελευταία διετία (που ξώφαλτσα και εντελώς παράνομα βρέθηκε στην ηγεσία του ΣΑΕ Αμερικής 06 12 2006) τώρα  φαίνεται πως   ζήλεψε και την «δόξα» των ελλήνων πολιτικών. Και για να γίνουμε σαφέστεροι ο κ. Σπυρόπουλος και η ομάδα του με χρήματα του ελληνικού δημοσίου  παρανόμως, εξωθεσμικά  και με απόλυτη μυστικότητα -με πρόφαση την ενημέρωση των ομογενών για το εθνικό κτηματολόγιο  επιλεκτικά- μοιράζει παράνομα  ταξιδάκια δωρεάν στην Ελλάδα σε φίλους και αυλοκόλακες.

 

Αποβλέποντας προφανώς σε εσωτερική κατανάλωση εν όψει επερχόμενων εσωτερικών εκλογών(για την ανάδειξη νέου Δ.Σ στο ΣΑΕ Αμερικής) αλλά και μετά τον εσωτερικό  αλληλοσπαραγό και διχασμό που έχει προκαλέσει η μόνιμη  διχαστική τακτική του -εδώ και 15χρόνια- και προκειμένου να αποκτήσει ερείσματα και φιλίες, αποφασίζει-όπως πάντα- ερήμην της πλειοψηφίας του Διοικητικού Συμβουλίου του ΣΑΕ Αμερικής να στέλνει «φίλους» ημέτερους  και αυλοκόλακές του δωρεάν ταξιδάκια στην Ελλάδα!

Ταξιδάκια  που  με ένα πρόχειρο υπολογισμό θα κοστίσουν στο ελληνικό δημόσιο περισσότερα από 150.000 Euros για καμία δεκαριά ευκατάστατους ομογενείς.

 

 Η αποκάλυψη όπως θα δούμε στην επί της ουσίας υπόθεση συνδέεται άμεσα με την  γάγκραινα του ελληνικού κράτους που εδώ και δεκαετίες κατατρώει τα σωθικά του. Αφορά  στην συστηματική κατασπατάληση δημοσίου χρήματος και μάλιστα ευρωπαϊκών κονδυλίων!   Κονδυλίων που αφορούν στην εκστρατεία με κάθε μέσο και τρόπο -όπως είδαμε και διαπιστώσαμε ιδίοις όμμασι όλοι οι Έλληνες- ενημέρωση για το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και που  καθώς  φαίνεται  επιλεκτικά κάποιοι -προφανώς εν αγνοία του Υπουργού Γ. Σουφλιά-  κατασπαταλούν το δημόσιο (ευρωπαϊκό χρήμα)  επενδύοντας σε προσωπικές δημοσίες σχέσεις μοιράζοντας  10ημερα και 15ημερα ταξιδάκια σε ημέτερους ! Ταξιδάκια με πληρωμένα όλα τα έξοδα και σε αρκετές περιπτώσεις ακόμα και ξενοδοχεία.

 

 Οι εμπλεκόμενοι πέρα από τα πρόσωπα που καταγγέλλονται και  φαίνονται μέσα από το ρεπορτάζ  είναι πολύ περισσότεροι και εδρεύουν κυρίως  στην Ελλάδα στην Εταιρία Εθνικού  Κτηματολογίου πρόεδρος της οποίας είναι ο κ. Χ. Γούλας αλλά και στα γραφεία της Γ.Γραμματείας απόδημου Ελληνισμού και φυσικά άτομα που βρίσκονται όχι απλά στον προθάλαμο του υφυπουργείου του κ. Κασσίμη αλλά και μέσα στο γραφείο του! Εδώ ακριβώς είναι και  το πολιτικό οικονομικό  σκάνδαλο που φαίνεται να εξυφαίνεται στην αυλή του Γ. Σουφλιά-στενού συνεργάτη του Κ. Καραμανλή  οιωνεί και εν δυνάμει  αντίπαλου της κ. Ν. Μπακογιάνη – που σήμερα αποκαλύπτεται  μέσα από την διεισδυτική δημοσιογραφική αποκαλυτπική έρευνα του Greek American News Agency.  

 

Συνδέοντας τώρα, τα κομμάτια αυτού του περίεργου και γκρίζου με σκοτεινές σκιές  παζλ  ιδιότυπων και χρόνιων  συγκοινωνούντων  αλληλοσυγκρουόμενων -κατά το παρελθόν -συμφερόντων  εντός της(αγγελικά και ηθικά πλασμένης)  Ομογένειας των ΗΠΑ  με τους πολλούς «ηγέτες» ηγετίσκους, «παράγοντες» παραγοντίσκους και προέδρους  φερόμενων και  ως «ηγετών»  της, μοιραία  και αναπόφευκτα φτάνουμε και στα συγκοινωνούντα κοχλάζοντα από δύσοσμες οσμές  δοχεία, που αν  ενωθούν μεταξύ τους, τα κομμάτια του πάζλ μας «δείχνουν» τους  εν Ελλάδι ευρισκόμενους ομογάλακτους απατεωνίσκους της αρπαχτής. Απατέωνες   που  επί σειρά ετών  εκτρέφει το πολυδαίδαλο και σπάταλο ελληνικό κράτος-το οποίο πληρώνουμε εμείς οι ανυποψίαστοι πολίτες με τους φόρους μας – και  που εντός του δυστυχώς βρίσκουν -πάντοτε -ευκαιρία και πρόσφορο έδαφος  και εφορμούν λαμόγια κάθε είδους, φυλής, ράτσας, εθνικότητας, και  διαλογής. «Μπουμπούκια» που «ανθούν» σε κάθε τοπική κοινωνία, με τους  εν Αμερική «επαϊοντες» και διατρίψαντες στην απάτη κάθε είδους να ευημερούν…

Επαναλαμβάνουμε ότι όλα όσα αποκαλύπτονται σήμερα δεν θα είχαν  ιδιαίτερα βαρύνουσα σημασία αν έτι περαιτέρω όλοι -από τον Πρωθυπουργό ως τον τελευταίο κυβερνητικό παράγοντα- δεν ζητούσαν διαρκώς θυσίες από τον Ελληνικό λαό εδώ και δεκαετίες. Ειδικά τώρα που πράγματι υπάρχει έντονη οικονομική κρίση σε διεθνές επίπεδο και που η Ελλάδα δεν έχει αντιμετωπίσει ακόμα…

 

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα από την αρχή. Η ιστορία με το εθνικό κτηματολόγιο λίγο πολύ γνωστή στην Ελλάδα αλλά το σκάνδαλο που εντός της εκτρέφεται με την κατασπατάληση δημοσίου χρήματος ουδείς ασχολήθηκε γιατί απλούστατα όλα τα ελληνικά ΜΜΕ πήραν ζεστό χρήμα με το πρόσχημα της ενημερωτικής εκστρατείας. Όλοι θα παρατήρησαν τις ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον ημερήσιο έντυπο και ηλεκτρονικό(φιλοκυβερνητικό και αντίπαλο ή αντιπολιτεύομενο) Τύπο εδώ και  πολλούς μήνες. Το ποιοι και με ποια κρητίρια πήραν κρατικά και ευρωπαϊκά  κονδύλια για καταχωρήσεις  στον έντυπο και ηλεκτρονικό αλλά και επαρχιακό Τύπο αυτό είναι μια υπόθεση που θα έπρεπε εν πρώτοις να διερευνήσει ο αρμόδιος εισαγγελέας στην Αθήνα. Όπως το ίδιο θα έπρεπε κάποτε να γίνει και για τις υπόλοιπες κρατικές διαφημίσεις από  τις οποίες ζουν αρκετά Ελληνικά ΜΜΕ. ΜΜΕ τα οποία με το τρόπο τους εν πολλοίς εκβιάζουν την εκάστοτε κυβέρνηση και ειδικά αυτή την κυβέρνηση με τα όσα έχουμε δει να εκτυλίσσονται το τελευταίο διάστημα στην Ελλάδα. Ποιοι; Πώς; και κατά πόσον; πληρούσαν τα κριτήρια που προβλέπει ο σχετικός νόμος για τις κρατικές καταχωρήσεις είναι επίσης μια υπόθεση που οφείλει να διερευνηθεί από την κυβέρνηση. Ειδικά δε τα κονδύλια που διαρρέονται προς την ΝΥ…  Δηλαδή είναι αδιανόητο να λαμβάνουν κρατική διαφήμιση εφημερίδες(του κράτους των Αθηνών) που η κυκλοφορία τους είναι κατά πολύ  λιγότερη των 600 φύλλων ημερησίως ή ακόμα χειρότερα άλλες τοπικές ή επαρχιακές εφημερίδες και κανάλια που επίσης δεν πληρούν τους όρους και τις προϋποθέσεις του σχετικού νόμου  για να λάβουν κρατική διαφήμιση.  Αυτή είναι η πρώτη  διάσταση του σκανδάλου η οποία θα έπρεπε να είχε διερευνηθεί -και από τα ελληνικά ΜΜΕ- αλλά ενώ όλοι γνωρίζουν όλοι σιωπούν… και θα σιωπούν για ευνόητους λόγους…

 

Κι ερχόμαστε στην δεύτερη διάσταση του σκανδάλου αυτού. Την διάσταση που  έχει να κάνει με το πώς κάποιοι-που επιβιώνουν εντός του πολυδαίδαλου και απρόσωπου κρατικού μηχανισμού «λαδώνοντας» και λίγο τα «γρανάζια» καταφέρνουν πάντα να εκμεταλλεύονται  τα κρατικά και ευρωπαϊκά κονδύλια. Στην προκειμένη περίπτωση τα κρατικά ευρωπαϊκά κονδύλια που  διέθεσαν( ή σωστότερο) κατασπατάλησαν και εξακολουθούν να κατασπαταλούν το δημόσιο χρήματα με αφορμή και πρόσχημα την ενημέρωση-των Ομογενών- για  το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ.

 

Πριν προχωρήσουμε οφείλουμε να πούμε ότι σε ότι αφορά το θέμα αυτό και την Ομογένεια και τον  όπου γης ελληνισμό   οφείλουμε να τονίσουμε -για την ορθή και έγκυρη ενημέρωση στην Ελλάδα- ενημέρωση παρείχαν τα κατά τόπους προξενεία, πρεσβείες  όταν και όποτε τους ζητήθηκε. Ειδικά στις ΗΠΑ. Αλλά τι πιο εύκολο στην Αμερική την  χώρα του γρήγορου  διαδικτύου  να κάνεις ένα ΚΛΙΚ και να πας στον διαδικτυακό τόπο  Του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ. Και να υποβάλλεις την αίτηση μέσω διαδικτύου ηλεκτρονικά. Ιδού το πόσο απλό είναι με ένα ΚΛΙΚ για τον ομογενή από κάθε σημείο της γης.  

 

Στην ιστοσελίδα αυτή όχι απλά ενημερώνεσαι διεξοδικά και  με απόλυτη σαφήνεια αλλά παρέχεται η δυνατότητα υποβολής των δικαιολογητικών ακόμα και ηλεκτρονικά. Ιδού και η απόδειξη.  Άρα περιττό κάθε άλλο έξοδο για την ενημέρωση των Ομογενών, αφού με ένα ΚΛΙΚ μπορεί να γίνει άμεση κατάθεση ηλεκτρονικά των δικαιολογητικών από όποιο σημείο της γης υπάρχει έλληνας που θα ήθελε να κάνει την κατάθεση των σχετικών δικαιολογητικών και να υποβάλλει ηλεκτρονικά την αίτηση. Σε κάθε περίπτωση πάντως αν κάποιος εκ των ομογενών ήθελε  επί πλεον βοήθεια μπορούσε και μπορεί να αποτανθεί στα κατά τόπους Ελληνικά  προξενεία, τα οποία ήταν επιφορτισμένα και με αυτό το καθήκον αφού αντιπροσωπεύουν την Ελληνική πολιτεία επί παντός θέματος.  

 

Ας έρθουμε τώρα στο επί της ουσίας θέμα που αφορά την τρίτη πτυχή του πολυδιάστατου αυτού σκανδάλου και που αφορά κυρίως την Ομογένεια και την κατάθεση εκ μέρους των ομογενών των δικαιολογητικών προκειμένου να ενταχθούν τα περισουσιακά τους στοιχεία στο ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ .    

 

Ως γνωστόν η προθεσμία υποβολής μετά και από σχετικές παρατάσεις για μεν τους κατοίκους Ελλάδος έληξε τον περασμένο Νοέμβριο(08) για δε τους κατοίκους εξωτερικού (τους ομογενείς)  η προθεσμία υποβολής έληξε στις 30 Δεκεμβρίου 2008. Ιδού και η απόδειξη ντοκουμέντο. Άρα οτιδήποτε εκ  των υστέρων είναι εκπρόθεσμο.  Προσέξτε τώρα την διαδικασία που ακολουθήθηκε και που επίσης συνιστά  σκάνδαλο. 

 

Παράλληλα, η εταιρία του Εθνικού Κτηματολογίου για να κάνει ακόμα σαφέστερη την κατανόηση των διαδικασιών κατάθεσης δικαιολογητικών  είχε προβλέψει και ειδικά σεμινάρια για τους ομογενείς τα οποία υποτίθεται θα έπρεπε να γίνουν κατά πολύ νωρίτερα από την προθεσμία υποβολής -την  30η Δεκεμβρίου 08- Τα  σεμινάρια όπως αποκαλύτπουμε  πράγματι έγιναν στην Αθήνα από 16 μέχρι και 18  Ιουλίου 2008, στις 7 Νοεμβρίου(08) εκδίδεται ανακοίνωση δελτίο τύπου όπου μεταξύ άλλων αναφέρονται τα της ολοκλήρωσης  των σεμιναρίων  του πρώτου κύκλου 16 με 18 Ιουλίου, του δεύτερου κύκλου που αφορούσε την περιοδεία στελεχών του ΥΠΕΧΩΔΕ και του τρίτου κύκλου που ολοκληρώθηκε στις 21 Νοεμβρίου 2008. ΙΔΟΥ ΚΑΙ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΣΧΕΤΙΚΗ ΑΝΑΚΟΙΝΩΣΗ

Επί πλέον όμως ειδικά πάλι για τους Ομογενείς και την ενημέρωση τους είχε συσταθεί ειδικό κέντρο

Από πού μπορούν να ενημερώνονται οι Έλληνες ομογενείς

  • Οι Έλληνες ομογενείς μπορούν να τηλεφωνούν στο 210 6505600 σε 24ωρη βάση ή να αποστέλλουν τα ερωτήματά τους στο e-mail: ktimagen@ktimatologio.gr ή ταχυδρομικά στην διεύθυνση : Λεωφ. Μεσογείων 288, ΤΚ 155 62 Αθήνα.
  • Επίσης, αναλυτική πληροφόρηση παρέχεται καθόλη τη διάρκεια της κτηματογράφησης από την ιστοσελίδα της Κτηματολόγιο Α.Ε που εμπλουτίζεται συνεχώς με απαντήσεις σε συχνά ερωτήματα των ομογενών.

Για την ενημέρωση και την καλύτερη εξυπηρέτηση των ομογενών η Κτηματολόγιο Α.Ε. βρίσκεται σε συνεργασία με το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού (ΣΑΕ), τη Γενική Γραμματεία Απόδημου Ελληνισμού και τα Γραφεία Τύπου των Πρεσβειών μας μέσω της Γενικής Γραμματείας Ενημέρωσης.  


Ώστε όσοι ομογενείς θα παρακολουθούσαν τελικά αυτά τα ειδικά και έκτακτα κρατικά επιδοτούμενα σεμινάρια να προλάβαιναν να επιστρέψουν στις εστίες τους να ενημερώσουν τους ομογενειακούς φορείς και αντίστοιχα να ακολουθηθεί η διαδικασία υποβολής είτε απευθείας από τον ενδιαφερόμενο είτε από τους ομογενειακούς φορείς οι  οποίοι υποτίθεται με τα ειδικά αυτά σεμινάρια που θα παρακολουθούσαν εντός των χρονικών ορίων και πάντως πριν το τέλος της προθεσμίας υποβολής των δικαιολογητικών(την 30η 12 2008).   Ε! Λοιπόν  τίποτα από όλα αυτά δεν φαίνεται να έγινε με βάση τα προβλεπόμενα και προαναγγλθέντα από τις σχετικές εγκυκλίους.  

 

Εκτός αν  «έξυπνοι εγκέφαλοι»  γνωρίζοντας καλά τα εσώτερα της ανοργανωσιάς στην Ομογένεια -ειδικά αυτής των ΗΠΑ-  κάποιοι στην εταιρία ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε. σκόπιμα καθυστέρησαν τις όποιες διαδικασίες ώστε όλα αυτά να γίνουν εκπρόθεσμα (μετά την 30η 12ου 2008)  για να εισπραχθούν (κάποιες δεκάδες εκατομμύρια ευρώ ) από τα πρόστιμα(!) λόγω εκπρόθεσμης κατάθεσης των δικαιολογητικών!  Σου λέει «έλα μωρέ πιατάδες είναι αυτοί ποιος θα ψάξει προθεσμίες κτλ». Παρ' όλα αυτά,  όλα υπήρχαν και υπάρχουν online στην ιστοσελίδα του ΕΘΝΙΚΟυ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟυ άρα περιττό κάθε επί πλέον έξοδο.

Κι όμως έξοδα  έγιναν και συνεχίζονται, όπως αποδεικνύει η σημερινή αποκαλυπτική έρευνα μας.

 

Επιπρόθετα σε όλη αυτή την γιγάντια μάχη της ενημέρωσης στελέχη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ (και του ΥΠΕΧΩΔΕ) σε συνεργασία με το ΣΑΕ και τον πρόεδρο του κ. Στέφανο Ταμβάκη  όλο το καλοκαίρι και ειδικά  τους μήνες Σεπτέμβριο, Οκτώβριο και Νοέμβριο  περιόδευσαν (επομένως  extra εισητήρια μετάβασης διανυκτερεύσεις, φαγητά, δεξιώσεις, κτλ έξοδα  από το δημόσιο χρήμα) στις κατά τόπους περιφέρειες των ΣΑΕ. Έγιναν δηλαδή ειδικά σεμινάρια στους εκπροσώπους του ΣΑΕ και ομογενειακούς φορείς  σε Ευρώπη Αυστραλία, Λ. Αμερική,  Αφρική και Αμερική  στο πλαίσιο των κατά τόπους περιφεριακών συνελεύσεων. Στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ ενημέρωσαν και εκπαίδευσαν εκπρόσωπους ομογενειακών φορεών, ώστε και κι εκείνοι με την σειρά τους να βοηθήσουν τους Ομογενείς στις περιφέρειες τους. ΔΕΙΤΕ ΕΔΩ ΑΝΑΛΥΤΙΚΑ ΤΟ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΟΛΩΝ ΤΩΝ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΩΝ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΩΝ ΤΟΥ ΣΑΕ ΣΕ ΟΛΟ ΤΟΝ ΚΟΣΜΟ ΚΑΙ ΕΚΕΙ ΘΑ ΔΙΑΠΙΣΤΩΣΕΤΕ ΟΤΙ ΣΕ ΟΛΑ ΤΑ ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ ΣΕ ΟΛΕΣ ΤΙΣ ΠΕΡΙΦΕΡΕΙΑΚΕΣ ΣΥΝΕΛΕΥΣΕΙΣ ΥΠΗΡΧΕ ΑΝΑΛΥΤΙΚΗ ΕΝΗΜΕΡΩΣΗ ΑΠΟ ΣΤΕΛΕΧΗ ΤΟΥ ΥΠΕΧΩΔΕ ΚΑΙ ΤΗΣ ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ Α.Ε 

 

Άρα περιττή κάθε άλλη ειδική και έκτακτη  ενημέρωση, αφού αντί να πάνε 10 και 20 από κάθε περιφέρεια-υπολογίστε οκτώ περιφέρειες ΣΑΕ από 20 το λιγότερο αντιπροσώπους κάθε περιφέρεια και βγάλτε το συνολικό ποσό-  πήγε ένα ολιγομελές κλιμάκιο του ΕΘΝΙΚΟυ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟυ σε κάθε περιφέρεια  και έκανε εκτενή, σχεδόν βασανιστική ενημέρωση, μοιράζοντας ακόμα και έντυπο πληροφοριακό υλικό προς τους ανά ήπειρο Ομογενείς. Αυτή η γιγάντια εκστρατεία  ενημέρωσης  προς τους ομογενείς σε όλο τον κόσμο έγινε  σε αγαστή  συνεργασία με το κεντρικό ΣΑΕ και στον κ. Στέφανο Ταμβάκη. Επομένως λιγότερα έξοδα. Για αυτό και δεν χρειάσθηκε να πάνε ομογενείς από άλλες περιφέρειες του ΣΑΕ στην Ελλάδα για δωρεάν ταξιδάκια. Αν και τούτο το τελευταίο μετά τα όσα σήμερα αποκαλύπτονται είναι προς διερεύνηση και για τις άλλες περιφέρειες   του ΣΑΕ…

 

Και για να έρθουμε  στο ζουμί της υπόθεσης  -και στην καρδιά του σκανδάλου- το ίδιο ίσχυσε και για την μεγαλύτερη περιφέρεια του ΣΑΕ τις ΗΠΑ.  Και πιο συγκεκριμένα  τον περασμένο Νοέμβριο (08) όπως αποκαλύπτουμε σήμερα  στο τριήμερο 21 και 23/11/08 κατά την διάρκεια της θυελλώδους συνεδριάσεως του ΣΑΕ Αμερικής ενώπιον και μελών της εθνικής αντιπροσωπείας της Βουλής των Ελλήνων(Ν.Τσιαρτσώνη της ΝΔ, Α.Γεωργιάδη του ΛΑΟΣ, και Ε. Καϊλή του ΠΑΣΟΚ) αλλά και του προέδρου του ΣΑΕ κ. Στέφανου Ταμβάκη,  στελέχη του ΕΘΝΙΚΟΥ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟΥ με επικεφαλής τον κ. Χ. Γούλα ενημέρωσαν ενδελεχώς και βασανιστικά σε 3ωρη  ειδική σεμιναρική  συνεδρίαση του ΣΑΕ Αμερικής περίπου τους 120(κατά άλλους 168) παρευρισκόμενους -προσκεκλημένους αντιπροσώπους ομογενειακών φορεών για τον τρόπο κατάθεσης των δικαιλογητικών.

Μια συνεδριάση η οποία θα πρέπει να πούμε ότι  χαρακτηρίστηκε για την ένταση της  και το διχαστικό κλίμα εν μέσω  βαρύτατων καταγγελιών  εκ μέρους της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΑΕ Αμερικής, αλλά και χυδαίων  ύβρεων και ανάρμοστης συμπεριφοράς εκ μέρους ανθρώπων του κ. Σπυρόπουλου.  

Καταγγελίες που συνεχίστηκαν μέρες αργότερα μετά το πέρας της επεισοδιακής περιφερειακής συνελεύσεως, αφού η ομογένεια δεν έχει ηρεμήσει λόγω της  συστηματικά παράνομης τακτικής του κ. Σπυρόπουλου όπως καταγγέλει την 1η Δεκεμβρίου (08) σε  αποκλειστικές δηλώσεις του προς το Greek American News Agency ο κ. Οικονομίδης, ένας εκ των οκτώ του Δ.Σ. του περιφερειακού συντονιστικού συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής. Ακούστε τον .    

Η ενημέρωση των ανιτπροσώπων του ΣΑΕ  από όλη την Αμερική σε εκείνη την θυελλώδη συνεδρίαση του ΣΑΕ Αμερικής  για το θέμα του Κτηματολογίου από στελέχη του ΥΠΕΧΩΔΕ,  όπως θα ακούσετε ήταν αναλυτική -αν και επαναλαμβάνουμε παρά την αρχική σύγχυση που δημιουργήθηκε για τα δικαιολογιτικά του Εθνικού Κτηματολογίου- τελικά πρόκειται για μια απλή διαδικασία που άνετα μπορεί να γίνει και ηλεκτρονικά.

 

Ωστόσο κάποιοι κύκλοι εντός του περιβάλλοντος του κ. Σπυρόπουλου βρήκαν μια ακόμα ευκαιρία, αφού όλα είναι ανεξέλεγκτα να πάνε και να στείλουν  δωρεάν ταξιδάκια μαζί με φίλους στην Ελλάδα με τα έξοδα όλα πληρωμένα από το ελληνικό κράτος!  

 

Πάμε τώρα να δούμε διεξοδικά και αναλυτικά την τέταρτη  πτυχή του σκανδάλου που αφορά στην Ομογένεια των ΗΠΑ και  ειδικότερα  στον κ. Θεόδωρο  Σπυρόπουλο και την περί αυτόν ομάδα.

 

Για να γίνει τώρα  ορθώς η καταννόηση και το μέγεθος του σκανδάλου  αυτού το οποίο σήμερα αποκαλύπτουμε αναλυτικά και δυεισδυτικά, με τις όποιες πολιτικές  προεκτάσεις του,  θα πρέπει – ο αναγνώστης σκεπτόμενος  πολίτης – να γνωρίζει λίγο και την εσωτερική κατάσταση στην Ομογένεια των ΗΠΑ. Μια κατάσταση η οποία  βρίθει  σκανδάλων  όζουσα από  βαριές αναθυμιάσεις που φτάνουν ως το Αθηνοκεντρικό κράτος και καταλήγουν στην συμβολή των οδών Βασιλίσσης Σοφίας και Ακαδημίας…

Σκανδάλων που επωάζονται εδώ και χρόνια  στους κόλπους της ομογένειας και εκδηλώνονται με  σειρά  θεσμικών και εξωθεσμικών  παρανομιών  που εμφωλεύουν στους κόλπους της εν πολλοίς-και πολλά υποσχόμενης ουτοπικώς  και εντέχνως –  διχασμένης από τον κ. Θ.  Σπυρόπουλο (και την ομάδα του)   πολυδιασπασμένης,  πολύπαθης Ομογένειας των ΗΠΑ. Μια ματιά προσεχτική ματιά στις σελίδες μας αρκεί για να πάρει κάποιος μια ιδέα για το τι γίνεται εδώ…

 

Ομογένεια  την οποία καταδυναστεύει-στο όνομα της Ελλάδας (sic)- μια μικρή ομάδα των ιδίων ατόμων που «διόρισε» ο μακαριστός Ιάκωβος  εδώ και  30  χρόνια(και σε αυτήν ουδέποτε υπήρξε ο κ. Σπυρόπουλος αφού για τους λόγους που χρόνια αργότερα έμαθε και η ομογένεια τον είχε αποκλείσει από την ηγετική ομάδα του Ελληνισμού της Αμερικής γι αυτό και τώρα βγάζει στα σπασμένα του). Μια ολιγομελή ομάδα στην οποία συγκαταλέγονται  ποικιλόνυμα,  και πολλές φορές αλληλοσυγκρουόμενα  συμφερόντα. Συμφερόντα  που κάποια στιγμή όμως  ενώνει ο κοινός εχθρός…   Όπου,  κοινός εχθρός είναι όποιος δεν ακολουθεί το εσωτερικό διεφθαρμένο  και ανήθικο, με χαρακτηριστικά  κλειστού και απόλυτα ελεγχόμενου γκετοποιημένου σύστηματος  που έχουν εγκαθιδρύσει οι λίγοι… Λίγοι που ελείψει ικανής και αυτοκέφαλης πολιτικής  ηγεσίας επιβάλλονται στους πολλούς πολλές φορές δυστυχώς  με τις «ευλογίες» την ανοχή  ή την σιωπηρή συγκατάνευση  του εκάστοτε Αρχιεπίσκοπου…

 

Συμφέροντα που ενώνονται εμπρός στον «κοινό εχθρό» που δεν υπακούει στο  γκετοποιημένο σύστημα, δεν υποκλίνεται  και τότε  η μάχη εναντίον του «κοινού εχθρού»  γίνεται ακόμα σκληρότερη με κάθε μέσο και τρόπο… Ειδικά  όταν ο κοινός εχθρός αποκαλύπτει άνομα και παράνομα συμφέροντα…

 

Αυτά ως εισαγωγή για όποιον σήμερα διαβάζει, και δεν έχει γνώση, πληροφορίες και πηγές για τα τεκταινόμενα στους κόλπους της πολύπαθης και πολυδιασπασμένης Ομογένειας των ΗΠΑ,  με αφορμή την αποκάλυψη του σκανδάλου αυτού και τα αναφερόμενα  αποκαλυπτικά στοιχεία και ντοκουμέντα  σε αυτό το ρεπορτάζ.       

 

Το νήμα του  πολιτικό οικονομικού σκανδάλου αρχίσαμε να ξετυλίγουμε εδώ και καιρό βλέποντας σχετικές  καταχωρήσεις σε «ομογενειακά ΜΜΕ» {βλ. ΕΘΝΙΚΟ ΚΗΡΥΚΑ} υπαρκτά και ανύπαρκτα αλλά η σταγόνα που ξεχείλισε το ποτήρι της αγανάκτησης δόθηκε από  μια περίεργη, ύποπτη όσο και παράνομη όπως αποδείχθηκε από το ρεπορτάζ και τις επώνυμες καταγγελίες- «μυστική»  επιστολή την οποία και αποκαλύπτουμε –  που κυκλοφορούσε εδώ και μέρες (από τις 23 Δεκεμβρίου 08) από email σε  email στην Αμερικανική επικράτεια, και  την οποία είχαμε στην διάθεση μας ήδη από τότε (23/12/08).  Χρειάστηκε ωστόσο  χρόνος προκειμένου να διασταυρωθούν και  να «δεθούν» με στοιχεία και ντοκουμέντα  τα όσα ήδη αποκαλύψαμε και  ακολουθούν παρακάτω. Ιδού η επίμαχη παράνομη  επιστολή ντοκουμέντο!

Την οποία παρακάτω αναλύουμε διεξοδικά.   

Σε αυτή την επιστολή η οποία απευθύνεται επιλεκτικά σε συγκερικριμένους αποδέκτες και οχι σε όλα τα μέλη ή τις ομοσπονδίες μέλη του ΣΑΕ Αμερικής  -όπως διαβάζετε- ο κ. Σπυρόπουλος τους  καλεί να δηλώσουν συμμετοχή  μέχρι και τις 10 Ιανουαρίου 2009  προκειμένου να λάβουν μέρος σε ειδικά σεμινάρια  τα οποία θα γίνουν στην Ελλάδα. Σεμινάρια όμως που όπως διαβάσατε στη σχετική εγκύκλιο έχουν ήδη γίνει και λήξει νωρίτερα από τις 30 Δεκεμβρίου 2008(!) ημέρα λήξης της προσθεσμίας καταβολής των δικαιολογητικών για τους ομογενείς!!

 

Το σκάνδαλο όμως -και εδώ είναι η ευθύνη του κ. Υφυπουργού κ. Κασσίμη- για τις παρανομίες τους κ. Σπυρόπουλου δεν σταματά εδώ. Έχει και άλλες εσωτερικές για την ομογένεια παρενέργειες. Η επιστολή  εκτός του ότι  στάλθηκε επιλεκτικά σε κάποιους «φίλους»,  από τον κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο, στάλθηκε όμως  και εν αγνοία για ακόμα μια φορά της πλειοψηφίας του Δ.Σ. του ΣΑΕ Αμερικής! Αυτό τουλάχιστον καταγγέλλουν επώνυμα και δημοσίως  δυο από τα διακεκριμένα μέλη της πλειοψηφίας του ΣΑΕ Αμερικής οι πάτερ Νικόλαος Κυρίτσης και ο Σπύρος Γαρυφάλλης. 

 

ΣΠΥΡΟΣ ΓΑΡΥΦΑΛΗΣ, μέλος του Δ.Σ. του περιφερειακού συμβουλίου του ΣΑΕ Αμερικής  «πρόκειται για μεγάλο πολιτικό και οικονομικό σκάνδαλο! Κωφεύει ο αρμόδιος υφυπουργός κ. Κασσίμης, ο οποίος γνωρίζει πολύ την κατάσταση διχασμού που έχει φέρει την ομογένεια ο κ. Σπυρόπουλος» 

 

π. Νικόλαος Κυρίτσης  Μερος Β μέλος του Δ.Σ. του περιφεριακού συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής. « είναι σκάνδαλο! Ο κ. Σπυρόπουλος δεν θα μας αναγκάσει  όμως με τις παρανομίες του να πάρουμε τα όπλα για να εφαρμοστεί ο νόμος του ΣΑΕ»

 

Το χειρότερο όμως δεν είναι τα όσα επώνυμα όπως ακούσατε κατήγγειλλαν δυο άνθρωποι εκ των βασικών  αναγνωρισμένων στελεχών του ΣΑΕ που κάποτε καθύβριζε και λοιδωρούσε ο κ. Σπυρόπουλος αλλά το γεγονός ότι οι κατά συρροήν και κατ επάγγελμα παρανομίες του «περιφεριάρχη» Αμερικής,  ο οποίος όπως ακούσατε αποφασίζει και διατάζει, γίνονται συστηματικά προσβάλλοντας την νοημοσύνη  των ομογενών.  Διαταράσσοντας παράλληλα και τις σχέσεις της Ομογένειας με την Ελλάδα και τους θεσμούς της.

 

Οι παρανομίες του κ. Σπυρόπουλου, ακόμα και αν υποτεθεί μετά από όσα αναλυτικά παρουσιάσαμε και αποκαλύψαμε, ότι πράγματι θα επιβάλλονταν να πάνε κάποιοι ομογενείς να εκπαιδευθούν στην Αθήνα, -αφού είναι τόσο δυσνόητη αυτή η φόρμα (το Ε9) να συμπληρωθεί- στην συγκεριμένη περίπτωση είναι οι εξής:

 

1.     Έστειλε μυστικά και παράνομα την  επιστολή σε επιλεγμένους φίλους  αγννοώντας όλες τις υπόλοιπες οργανώσεις μέλη του ΣΑΕ Αμερικής και ερωτάται ο κ. Σπυρόπουλος και η ομάδα -διευθυντήριο- με ποια κριτήρια επέλεξε αυτούς τους λίγους φορείς που αναφέρονται στην επιστολή ντοκουμέντο την οποία και αποκαλύπτουμε. 

2.     Αγνόησε, επιδεικτικά και προκλητικά για ακόμα μια φορά, όπως κάνει από την ημέρα που εξελέγη (6 Δεκεμβρίου 2006) την πλειοψηφία του Διοικητικού του Συμβουλίου τα οκτώ από τα δέκα μέλη του περιφερειακού Συμβουλίου ΣΑΕ Αμερικής.

3.     Αγνόοησε προκλητικά και επιδεικτικά την εκκλησία που είναι ο μόνος καλά οργανωμένος φορέας που θα μπορούσε να μέσω ενοριών να ενημερώσει τις κοινότητες για το θέμα του Κτηματολογίου, όπως γίνεται με άλλα εξίσου θέματα.

4.     Αγνόησε επίσης προκλητικά και επιδεικτικά  την ΑΧΕΠΑ, την πλέον ιστορική και εκ των αρχαιοτέρων επίσης καλά οργανωμένο φορέα  με κατά τόπους διάσπαρτα δίκτυα σε όλη την Αμερική.

5.     Αθέτησε για ακόμα μια φορά τις δημόσιες υποσχέσεις του ενώπιον μελών της διακομματικής επιτροπής (τους οποίους μάλλον εξαπάτησε)  που έδωσε στις 21 και 22 Νοεμβρίου εν μέσω θυελλώδους συνεδριάσεως με ύβρεις καταγγελίες και διαχαστικές κορώνες που εκστόμιζαν συνεργάτες του και πληρωμένοι εγκάθετοι που παράνομα είχε προσκαληθεί  χωρίς να έχουν δικαίωμα συμμετοχής!   

 

Και μέσα σε όλο αυτόν τον ορυμαγδό σκανδάλων παρανομιών κατά  συρροή σύστημα  και κατ επάγγελμα υπάρχει  και  ο ΕΘΝΙΚΟΣ ΚΗΡΥΚΑΣ ο οποίος  προκλητικά  εδώ και δυο δεκαετίες λαμβάνει και εις βάρος των άλλων έστω και μικρών ΜΜΕ της ομογένειας  την μερίδα του λέοντος (όπως πάντα) από τις κρατικές καταχωρήσεις -αλλά και από το υπουργείο των εξωτερικών και πιο συγκεκριμένα  από το ταμείο των μυστικών κονδυλίων τεράστια ποσά με το αιτιολογικό ότι επιτελεί εθνικό έργο (όπως  αναφέρεται σε μυστική έκθεση διπλωμάτη του ΥΠΕΞ).

Καταχωρήσεις που εν πρώτοις κατευθύνονται και ελέγχονται από την γενική γραμματεία ενημέρωσης, η οποία καταρχήν έχει και την άμεση ευθύνη μαζί με την γενική γραμματεία απόδημου Ελληνισμού  για να πει το τελικό ΟΚ σε κάποιον κρατικό φορεά που έχει δεχθεί σχετικό αίτημα για καταχώρηση από Ομογενειακό ΜΜΕ.  Καταχωρήσεις που όλως τυχαίως λαμβάνει σχεδόν αποκλειστικά και μόνον-και από τα χρόνια διακυβέρνησης της χώρας από το ΠΑΣΟΚ- η εφημερίδα της οικογένειας Μητσοτάκη! Ο Εθνικός Κήρυκας!

 

Αυτή είναι η Πέμπτη πτυχή αυτού του σκανδάλου με το ΕΘΝΙΚΟ ΚΤΗΜΑΤΟΛΟΓΙΟ και  αφορα στην χρόνια και χαίνουσα πληγή της ομογένειας. Την πληγή που ονομάζεται Εθνικός Κήρυκας. Την εφημερίδα  συμφερόντων της Οικογένειας Μητσοτάκη. Η οποία αν τουλάχιστον κρατούσε τα προσχήματα και ενημέρωνε έστω για το 20% των όσων συμβαίνουν στην Ομογένεια θα δικαιολογούταν να πάρει λόγω κάποιας σχετικής κυκλοφορίας. Κι όμως είναι η εφημερίδα που προκλητικά εξακολουθεί να  λαμβάνει και κατά παράβαση-εδώ και δεκαετίες από τα χρόνια της ΠΡΩΙΝΗΣ-  κάθε νομιμότητας τις  περισσότερες κρατικές καταχωρήσεις (μέχρι καταχωρήσεις για την ΔΕΗ έχουμε δει) και ποσά  από μυστικά και φανερά κονδύλια! Μια εφημεριδα η οποία ζει κυρίως από τις ελληνικές κρατικές διαφημίσεις που προκλητικά δίνουν οι ημέτεροι και με πιέσεις της οικογένειας ενάντια σε κάθε νομιμότητα χωρίς να δίδονται ποτέ  στοιχεία κυκλοφορίας, αναγνωσιμότητας κτλ -αν και η ομογένεια βοά και ξέρει την πραγματικότητα  γι αυτό και τουλάχιστον στην ΝΥ την έχει στο περιθώρειο με 150 το πολύ 200 φύλλα κυκλοφορία ημερησίως και 600 με 850 ανά Σαββατοκύριακο.  Και αν έχει περισσότερα ας βγει να το αποδείξει ο εκδότης της(Α. Διαματάρης). Ακόμα και όταν έχει εορταστικά φύλλα το Πάσχα και τα Χριστούγεννα που θα περιμένε κανείς να την αγοράσουν τουλάχιστον όσοι βάζουν ευχές ακόμα και τότε δεν ξεπερνά τα 1000 φύλλα. Αυτή δυστυχώς είναι η αλήθεια.   

 

Ως  γνωστόν  το υπουργείο Ανάπτυξης έχει διαθέσει τεράστια κονδύλια στην Ελλάδα για την ενημερωτική εκστρατεία τόσο στην Ελλάδα όσο και στο εξωτερικό.   Στην Ελλάδα επί ένα χρόνο υπήρχαν ολοσέλιδες καταχωρήσεις στον ελληνικό τύπο.  Αντιθέτως στην Αμερική επιλεκτικά δόθηκαν καταχωρήσεις μόνο στον Εθνικό Κήρυκα (με κυκλοφορία λιγότερη των 850φύλλων κάθε Κυριακή) στις πολιτείες που διανέμεται καθημερινά -ΝΕΑ ΥΟΡΚΗ -ΒΟΣΤΟΝΗ- ΣΙΚΑΓΟ-ΝΕΑ ΙΕΡΣΕΗ- ΦΙΛΑΔΕΛΦΕΙΑ. Στην δε ΝΥ   με δηλωμένους Ελληνικής καταγωγής ελληνόγλωσσους  περισσότερους των 300.000 η κυκλοφορία τς εφημερίδας  δεν ξεπερνά τα  800φύλλα! Αν τώρα προσθέσεις και τις συνδρομές τους σε όλη την Αμερική που υπολογίζονται σε λιγότερες των 2000.  Αυτά είναι τα νούμερα κυκλοφορίας, πολλαπλσιάστε επί τρία μέσο όρο(τα μέλη κάθε οικογένειας που διαβάζουν) και βγάλτε και την αναγνωσιμότητα της. Και όμως αυτή η εφημερίδα λαμβάνει απροκάλυπτα και προκλητικά ενάντια σε κάθε νομιμότητα την μερίδα του λέοντος και από τις καταχωρήσεις για το εθνικό κτηματολόγιο!

 

Και να ήταν μόνον ο Εθνικός Κήρυκας δυστυχώς όχι. Υπάρχουν και ανύπαρκτα  ομογενειακά  «ΜΜΕ» που τους «ιδιοκτήτες» και  «εκδότες» τους έχει απελάσει η ίδια η Αμερική σε ομοσπονδιακό επίπεδο και όμως ω! του θαύματος βλέπεις στα περιθωριακά και χωρίς κυκλοφορία και αναγνωσιμότητα έντυπα (των 150 και 200 τεμαχίων ανά έκδοση) φαντάσματα που εκδίδουν  να περιλαμβάνονται κρατικές διαφημίσεις. Και αυτά τα λίγα έντυπα και περιοδικά όπως του κ.Καστανά, ο οποίος τυπώνει 800 φύλλα κάθε μήνα  με την πτήση της Ολυμπιακής (δωρεάν δηλαδή) και από αυτά τα 500 πάνε Ελλάδα  (300 στους βουλευτές και τα υπόλοιπα σε κυβερνητικούς φορείς υπουργούς, κόμμα πολιτικούς  και άλλους ταγούς) για τις δημόσιες σχέσεις του κ. Καστανά!  

Αυτό όμως είναι θέμα μιας άλλης μεγάλης έρευνας που θα δούμε στο εγγύς μέλλον… Μέχρι τότε κάποιοι, ας κοιμούνται  (αν)ήσυχοι…  Τώρα  βγάλτε τα συμπεράσματα σας  για όσα σας αποκαλύψαμε.

 

Τέλος, εκείνο που οφείλουμε να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση και κυρίως προς το Μέγαρο Μαξίμου εν όψει  μάλιστα  και του πολυαναμενόμενου και επί δεκαετίες τώρα υπεσχεμένου δικαιώματος του εκλέγειν και εκλέγεσθαι προς τους Ομογενείς είναι τούτο και ας ληφθεί σοβαρά υπόψη από τον πρωθυπουργό:

 

Ως γνωστόν η Ομογένεια εδώ και δυο χρόνια αλληλοσπαράσσεται και έχει

διχαστεί έντονα για ακόμα μια φορά, λόγω της αλλαζονικής, κατά σύστημα και κατ επάγγελμα συνεχούς τακτικής  κάλυψης και συγκάλυψης των  παρανομιών του «Συντονιστή» του περιφερειακού Συμβουλίου του ΣΑΕ Αμερικής κ.Θεόδωρου Σπυρόπουλου, από τον κ. Κασσίμη. Μια τακτική η  οποία καταγγέλθηκε επώνυμα και δημοσίως παρουσία μελών της ειδικής διακομματικής επιτροπής για θέματα απόδημου Ελληνισμού  τον περασμένο Νοέμβριο(08) στο Σικάγο κατά την διάρκεια της περιφεριακής «συνέλευσης» του ΣΑΕ Αμερικής,  αλλά και  πολύ νωρίτερα και έγκαιρα  μέσα από αυτό εδώ το βήμα.  Καταγγελίες που έφτασαν μέχρι το γραφείο του κ. Κασσίμη αλλά ο κ. Υφυπουργός απαξίωσε να απαντήσει την στιγμή μάλιστα που παραβιάζεται ελληνικός νόμος περί λειτουργίας του ΣΑΕ  όπως επώνυμα έχουν καταγγείλλει με επιστολή τους οκτώ από τα δέκα μέλη του ΣΑΕ Αμερικής. Καταγγελίες που του  επιβάλλουν να παρέμβει αφού ανήκουν στην δική του αποκλειστική δικαιοδοσία αλλά απαξιώνει.

 

Αντιθέτως,  παρανόμως παρενέβη καθυπόδειξη του παράνομου κ. Σπυρόπουλου στα εσωτερικά  Ελληνοααμερικανικού οργανισμού-της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων Μείζονος ΝΥ- τον Ιούνιο του 2007, όταν επρόκειτο να διοργανωθεί συνέδριο για πρώτη φορά σε τέτοια έκταση και με τέτοια οργάνωση. Ένα συνέδριο που  αγκάλιασε και υποστήριξε  η συντριπτική πλειοψηφία -για πρώτη φορά του -ελληνικού πολιτικού κόσμου με πρώτο τον Πρόεδρο της Ελληνικής Δημοκρατίας κ. Κάρολο Παπούλια, ο οποίος χαιρέτισε και υποστήριξε όπως πλείστοι όσοι πολιτικοί όλων των κομμάτων.  Και όμως ο κ. Κασσίμης τότε(τον Ιούνιο του 2007 έδειξε περίσσιο «ενδιαφέρον» και  πρεμούρα για την αναβολή του πρώτου συνεδρίου που οργανώνονταν με θέμα τα καυτά και ζέοντα προβλήματα του Ελληνισμού των ΗΠΑ. Οι μόνοι που το πολέμησαν και κάθε μέσο είναι τα οργανωμένα συμφέροντα της Ομογένειας με επικεφαλής τον κ. Σπυρόπουλο -κόντρα και ενάντια στην βούληση της ομογένειας. Φτάνοντας ο κ. Κασσίμης  να στείλει και επείγουσα επιστολή ωμή  παρέμβαση στα εσωτερικά Αμερικανικού NONPROFIT οργανισμού ζητώντας αναβολή του συνεδρίου! Συνεδρίου  που οργανωνόταν σε αμερικανικό έδαφος και από αμερικανικό νόμιμο οργανισμό που υπόκειται στους νόμους των ΗΠΑ. Συνέδριο που εκτός των άλλων πλαισίωναν τα μεγαλύτερα ονόματα της επιστήμης από όλο τον κόσμο.

IΔΟΥ ΤΟ ΝΤΟΚΟΥΜΕΝΤΟ ΜΕ ΤΗΝ ΕΠΙΣΤΟΛΗ ΚΑΣΣΙΜΗ ΤΗΣ 18ης ΙΝΟΥΝΙΟΥ 2007. Και όμως τότε ο κ. Κασσίμης παρενέβη παρανόμως όχι μόνο γιατί του ζήτησε -παράνομα όπως εκ των υστέρων και εν συνεχεία καταγγέλθηκε ο κ. Σπυρόπουλος και ο κ. Βεληβασάκης – αλλά και διότι πήγαινε κόντρα στα συμφέροντα της οικογένειας Μητσοτάκη-που εδώ στην ΝΥ ελέγχει σχεδόν τα πάντα – αφού ήταν το πρώτο ανεξάρτητο και χωρίς καπέλωμα  από κανένα συνέδριο που οργανώνονταν από Ομογενείς και Έλληνες που δεν μπορούσαν να ελέγξουν τα οργανωμένα συμφέροντα  και ίσως αυτό ήταν που φόβισε τους εδώ ινστρούκτορες και δήθεν ηγέτες της Ομογένειας. Τότε ο κ. Κασσίμης παρενέβη ωμά και κατά παράβαση κάθε δικαίου ενάντια στην ελεύθερη έκφραση, ενάντια στο ελληνικό σύνταγμα ενάτνια στους αμερικανικούς νόμους.   Τώρα που παραβιάζεται ωμά ένας ελληνικός νόμος(περί ΣΑΕ) από τον κ. Κασσίμη και την παρέα του  όπως του έχει καταγγελθεί εδώ και μήνες τι κάνει;