Το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας, με έδρα τη Θεσσαλονίκη, γνωστοποίησε στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδος στη Νέα Υόρκη τις ημερομηνίες διεξαγωγής των εξετάσεων για τη χορήγηση του Πιστοποιητικού Ελληνομάθειας.

Οι εξετάσεις στη Νέα Υόρκη θα διοργανωθούν για ένατη συνεχόμενη χρονιά με την ευθύνη του Γραφείου Συντονιστή Εκπαίδευσης και θα πραγματοποιηθούν την Τετάρτη, 13 Μαΐου 2009 για το Πρώτο και Δεύτερο Επίπεδο και την Πέμπτη, 14 Μαΐου 2009 για το Τρίτο και Τέταρτο Επίπεδο, σε τοποθεσία που θα ανακοινωθεί αργότερα.

 

Παράλληλα, το Κέντρο Ελληνικής Γλώσσας ανακοίνωσε ότι οι εγγραφές των υποψηφίων για τις εξετάσεις του 2009 θα πραγματοποιηθούν ταυτόχρονα σε όλο τον κόσμο από τη Δευτέρα 2 Φεβρουαρίου μέχρι και τη Δευτέρα 23 Μαρτίου 2009.

Το κόστος συμμετοχής στις εξετάσεις καθορίστηκε στα $100 για το Πρώτο και Δεύτερο Επίπεδο και στα $115 για το Τρίτο και Τέταρτο Επίπεδο.

Όσοι υποψήφιοι επιθυμούν να εξεταστούν στο εξεταστικό κέντρο της Νέας Υόρκης μπορούν να στέλνουν τις αιτήσεις τους συνοδευόμενες από προσωπική ή ταχυδρομική επιταγή (check or money order only, payable to "Consulate General of Greece – KEG"), στο Γραφείο του Συντονιστή Εκπαίδευσης στο Γενικό Προξενείο της Ελλάδας στη Νέα Υόρκη στη διεύθυνση:

Consulate General of Greece

Education Department

69 East 79th Street,

4th Floor

New York, NY 10075

Έντυπα αιτήσεων καθώς και πληροφοριακό υλικό έχει αναρτηθεί στην ιστοσελίδα του Γραφείου του Συντονιστή Εκπαίδευσης στη Νέα Υόρκη: http://www.gr-edu.org/

Για οποιεσδήποτε πληροφορίες σχετικά με τις Eξετάσεις Eλληνομάθειας μπορείτε να επικοινωνείτε με το τηλέφωνο (212) 879-2044.