Η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κυρία Μαρία Καρνούτσου, το Κέντρο Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ και η Ελληνική Κοινότητα Μόντρεαλ σας προσκαλούν στην παρουσίαση του βιβλίου Εκλεκτά Μυθιστορίας που θα γίνει την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2008, στις 4 το απόγευμα, στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο,αίθουσα Μικρή Βουλή.

Το Εκλεκτά Μυθιστορίας είναι ένα σπάνιο βιβλίο, το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε στα ελληνικά στο Κεμπέκ και τον Καναδά, το 1837, και ένα από τα πρώτα ελληνικά βιβλία που εκδόθηκαν σε όλη τη Βόρεια Αμερική. Tο Κέντρο Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ προχώρησε στην επανέκδοση του σπάνιου αυτού βιβλίου με τη βοήθεια της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κεμπέκ, με φωτογράφηση του κειμένου όπως ακριβώς ήταν η έκδοση του 1837. Ελάχιστα αντίτυπα της έκδοσης του 1837, σώζονται σήμερα στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κεμπέκ και ενδεχομένως σε κάποιες άλλες βιβλιοθήκες.

Η παρουσίαση του βιβλίου θα γίνει από τον νεοελληνιστή καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Jacques Bouchard και το  Δημήτρη Φιλίππου. Σύντομη εισαγωγική ομιλία θα κάνει ο Διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ καθηγητής Στέφανος Κωνσταντινίδης.

Με την ίδια ευκαιρία θα παρουσιαστεί και η τελευταία έκδοση του ακαδημαϊκού περιοδικού Études helléniques-Hellenic Studies αφιερωμένο στο θέατρο της ελληνικής Διασποράς από τον καθηγητή Γιάννη Φιλιππούση.

Την εκδήλωση θα χαιρετήσει η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ κυρία Μαρία Καρνούτσου και ο πρόεδρος της Ελληνικής  Κοινότητας Μόντρεαλ κύριος Βασίλης Μπαλαμπάνος.

Θα ακολουθήσει δεξίωση.

Μοντρεάλ, Φεβρουάριος  2008

Centre for Hellenic Studies and Research ­ Canada-KEEK. C.P. 48571, 1495 Van Horne, Outremont, Quebec, Canada, H2V 4T3,  Fax (514) 495-3072
Tel. ( 514) 276-7333,
E-mail: m1650@internet.uqam.ca