Ο κύριος της φωτογραφίας (την τσιμπήσαμε από το info press) δήλωσε στην εκπομπή του Κώστα Βαξεβάνη ότι τα blogs γράφουν ανακρίβειες και μη διασταυρωμένες πληροφορίες.

Ναι κύριε Νικητέα. Έτσι είναι. Για την ακρίβεια περιέχουν τόσες ανακρίβειες όσες και τα δελτία ειδήσεων και οι εφημερίδες που βασίζονται στα blogs για να έχουν θέμα.

Ξέρετε μόνο ποια είναι η διαφορά;
Το blogs δεν μοιράζουν 
DVD.
Ίσως γίνει κι αυτό κάποια στιγμή.

Άλλωστε μέσα από αυτό το blog έπεσε το πρώτο κάστρο που ήθελε τις εφημερίδες να έχουν ένθετα περιοδικά. Το panic-gr.blogspot.com όχι μόνο έχει ένθετο περιοδικό αλλά το δίνει και σε όποιο άλλο συνblogger θέλει για να το αναρτήσει στην δική του σελίδα. 

Πριν λοιπόν κρίνει κάποιος τις ανακρίβειες ή όχι των blogs καλό θα είναι να σκεφθεί πρώτα αν το μέσο το οποίο εκπροσωπεί δεν στηρίζει την διαφημιστική του καμπάνια (και τις πωλήσεις) στις ταινιούλες (και ταινιάρες) που μοιράζει αλλά στις αποκαλύψεις ή το δημοσιογραφικό του έργο.

Τα blogs από την άλλη στηρίζουν την αναγνωσιμότητα τους μόνο στα όσα γράφουν. Πράγμα που σημαίνει πως ένας blogger που δεν εργάζεται στα media μπορεί να είναι πιο πετυχημένος για το δημοσιογραφικό του έργο από έναν που πληρώνεται για να γράφει σε μία εφημερίδα.

Αν όνειρο των δημοσιογράφων είναι να γίνουν ιδιοκτήτες dvd club, τότε οκ, πάσο.

Να θυμάστε όμως και κάτι ακόμα. Θέματα που η μόνη τους ουσία είναι ένα πήδημα ή ένα γυμνό τσιφτετέλι (σας παραπέμπουμε σχετικά στο θέμα από το IPanic Φεβρουαρίου) ακόμα κι αν υπάρχει ο φερετζές της Κυριακάτικης εφημερίδας δεν σημαίνει ότι δεν είναι επιπέδουVerySorry και Paparazzi (τα οποία μιας και το έφερε η κουβέντα τα βάζει ο Μάκης στοZougla.gr ακολουθώντας το δικό μας concept online περιοδικού – Sorry Μάκη αλλά όπως και να το κάνουμε ήρθες δεύτερος).

Κλείνοντας να πούμε ότι τα blogs είναι απλά η ηλεκτρονική εξέλιξη των ήδη υπαρχόντων καταστάσεων, media, ηθών κλπ.

Τώρα αν κάποιοι τρέμουν για την νέα τάξη καλό θα είναι να κοιτάξουν να εξελιχθούν οι ίδιοι και όχι να πολεμήσουν τους άλλους.
Γιατί κάποιοι πόλεμοι χάνονται μόνο και μόνο γιατί κηρύσσονται

Και πριν ειπωθεί καμία μπαρούφα περί ανωνυμίας για τα όσα αναγράφονται σε αυτό το ποστ, να θυμίσουμε (ή να ενημερώσουμε όσους δεν γνωρίζουν), ότι το Panic Project μόνο ανώνυμο δεν είναι.