Παρουσιάστηκε, την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου 2008,στο Ελληνικό Κοινοτικό Κέντρο του Μόντρεαλ, η ανατύπωση του βιβλίου Εκλεκτά Μυθιστορίας, του πρώτου ελληνικού βιβλίου που τυπώθηκε στον Καναδά. Το Εκλεκτά Μυθιστορίας είναι ένα σπάνιο βιβλίο, το πρώτο βιβλίο που εκδόθηκε στα ελληνικά στο Κεμπέκ και τον Καναδά, το 1837, και ένα από τα πρώτα ελληνικά βιβλία που εκδόθηκαν σε όλη τη Βόρεια Αμερική.Πρόκειται για μια συλλογή κειμένων αρχαίων ελληνικών που χρησιμοποιήθηκαν για την διδασκαλία της αρχαίας ελληνικής γλώσσας και πολιτισμού στα Κολλέγια κλασσικών σπουδών. Tο Κέντρο Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ προχώρησε στην επανέκδοση του σπάνιου αυτού βιβλίου με τη βοήθεια της Εθνικής Βιβλιοθήκης του Κεμπέκ, με φωτογράφηση του κειμένου όπως ακριβώς ήταν η έκδοση του 1837. Ελάχιστα αντίτυπα της έκδοσης του 1837, σώζονται σήμερα στην Εθνική Βιβλιοθήκη του Κεμπέκ και ενδεχομένως σε κάποιες άλλες βιβλιοθήκες.

Η παρουσίαση του βιβλίου έγινε από τον νεοελληνιστή καθηγητή του Πανεπιστημίου του Μόντρεαλ Jacques Bouchard και το Δημήτρη Φιλίππου. Ο διευθυντής του Κέντρου Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ καθηγητής Στέφανος Κωνσταντινίδης έκανε μια σύντομη εισαγωγική ομιλία παρουσιάζοντας το  κλίμα της εποχής που εκδόθηκε το βιβλίο. Ένα κλίμα που το χαρακτήριζε η σπουδή της ελληνικής αρχαιότητας αλλά και η πρώτη επαφή με τη νεότερη Ελλάδα.              

Με την ίδια ευκαιρία ο καθηγητής Γιάννης Φιλιππούσης παρουσίασε την τελευταία έκδοση του ακαδημαϊκού περιοδικού Études helléniques/Hellenic Studies αφιερωμένου στο Θέατρο της Ελληνικής Διασποράς.

Την εκδήλωση χαιρέτησαν η Γενική Πρόξενος της Ελλάδας στο Μόντρεαλ, κα Μαρία Καρνούτσου και ο πρόεδρος της Ελληνικής Κοινότητας του Μόντρεαλ κος Βασίλης Μπαλαμπάνος και σε αυτή παρευρέθηκαν πανεπιστημιακοί,φοιτητές,εκπαιδευτικοί,και πολύς κόσμος από την ελληνική παροικία του Μόντρεαλ.

Αντίτυπα του βιβλίου διατίθενται από το Κέντρο Ελληνικών Ερευνών Καναδά-ΚΕΕΚ.