Με πρόσχημα την ασφάλεια των επερχόμενων εκλογών του Μαρτίου, στις περιοχές της Ν/Α Τουρκίας, όπου ως γνωστόν κυριαρχεί απόλυτα το Κουρδικό στοιχείο, ο Τουρκικός Στρατός ενισχύει σημαντικά τις δυνάμεις του. Χθες καθόλη την διάρκεια της ημέρας παρατηρήθηκαν, μεγάλες μετακινήσεις μονάδων τεθωρακισμένων και στοιχείων πυροβολικού, στην επαρχία Σιρνάκ, όπου τις τελευταίες μέρες, έχουν ενταθεί οι συγκρούσεις μεταξύ Κούρδων αυτονομιστών ανταρτών και των Τουρκικών Δυνάμεων ασφαλείας.

Συνεχείς ενισχύσεις των Τουρκικών δυνάμεων, παρατηρούνται στο όρος Τζουντί της επαρχίας Σιρνάκ, το οποίο ελέγχουν δυνάμεις του ΡΚΚ.

Πάνω από 100 στρατιωτικά μεταφορικά οχήματα, συνοδευόμενα από δυνάμεις ασφαλείας, κατά την διάρκεια της νύχτας, αφίχθησαν στο Σιρνάκ.

Ενισχύσεις με μέσα, υλικά και προσωπικό των Τουρκικών Ενόπλων Δυνάμεων, παρατηρούνται σε όλη την επικράτεια της Ν/Α Τουρκίας, ενώ συσσώρευση δυνάμεων παρατηρείται και στα σύνορα με το Βόρειο Ιράκ.

Εκτιμήσεις φέρουν, τις Τουρκικές δυνάμεις, να προετοιμάζονται για την πρώτη εαρινή τους επίθεση στις βάσεις του ΡΚΚ στο Βόρειο Ιράκ. Μάλιστα η επίθεση φημολογείται πως θα ξεκινήσει λίγο προ των εκλογών και κατά την διάρκειά τους.

ΠΗΓΗ: Strategy-Geopolitics