Η Παγκόσμια Ημέρα της Γυναίκας έρχεται να υπενθυμίσει σε όλους μας τους πολλαπλούς ρόλους της Γυναίκας, που με αυταπάρνηση συνέβαλε και συνεχίζει να συμβάλει στην οικοδόμηση μιας κοινωνίας δίκαιης. Συνάμα, η ημέρα αυτή αποτελεί μια ακόμα υπενθύμιση της υποχρέωσης που έχει η ίδια η κοινωνία για την καθιέρωσης της πραγματικής ισότητας των μελών της. 

Οφείλουμε όλοι ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε Ελληνίδα που κατάφερε, μέσα από σκληρούς καθημερινούς αγώνες, να εξισορροπήσει τις υποχρεώσεις της στο χώρο της οικογένειας και στον επαγγελματικό στίβο. Τιμούμε την απόδημη ελληνίδα, που με τον καθημερινό της αγώνα διαφυλάσσει, ως ανεκτίμητο θησαυρό, την ταυτότητά μας, τη γλώσσα, τα ήθη και τα έθιμά της πατρίδας.


Απευθύνουμε ένα μεγάλο ευχαριστώ σε κάθε Ελληνίδα της Διασποράς, αναμφισβήτητος φορέας κοινωνικής αλλαγής, που καθοριστικά συνέβαλε στο να ανατραφούν με τις πατροπαράδοτες ελληνικές αξίες γενιές ολόκληρες Ελλήνων στα πέρατα της οικουμένης. Στις Ελληνίδες που στάθηκαν, η κάθε μία και όλες μαζί, ισάξιες αγωνίστριες για την εδραίωση του ελληνισμού σε ξένους τόπους, που τους έκαναν δικούς τους. Αν είμαστε σε θέση να μιλάμε για τις «Μικρές Ελλάδες» σε μέρη απομακρυσμένα, με τους ομογενείς να διαπρέπουν σε όλους τους τομείς, αυτό οφείλεται αναμφίβολα και στην απόδημη ελληνίδα, που με το αλάνθαστο ένστικτό της οδήγησε τα παιδιά της σε νέους ορίζοντες.

Η γιορτή της Απόδημης Ελληνίδας, που καθιέρωσε από το 2008 το Συμβούλιο Απόδημου Ελληνισμού, σε συνεργασία με τη Νομαρχία Θεσσαλονίκης, τιμώντας διακεκριμένες προσωπικότητες απ΄ όλους τους χώρους, αποτελεί ένα ελάχιστο δείγμα της εκτίμησης που τρέφουμε προς όλες τις Ελληνίδες της Διασποράς.