Του Κυριάκου Αριστείδου, Πρόσφυγα από την Κατωκοπιά

Στις δύσκολες ώρες που εξακολουθεί να ζει η ιδιαίτερη πατρίδα μας, η μικρή μας Κύπρος, με τις τεράστιες δυσκολίες που αντιμετωπίζουμε για την εκδίωξη του βάρβαρου Τούρκου κατακτητή και βιαστή, ο κάθε Κύπριος προβληματίζεται για το μέλλον του τόπου του.Σαν πρόσφυγας που είμαι κι εγώ και σαν ξενιτεμένος, διερωτούμαι τι θα γίνουμε εμείς και όλοι οι άλλοι πρόσφυγες συμπατριώτες μας.

Από τις 20 Ιουλίου 1974 μέχρι σήμερα, ακούμε την Τουρκία με τον πρωθυπουργό της εισβολής Μπουλέτ Ετζεβίτ να λέγει ότι το ζήτημα έχει λυθεί με την δήθεν ειρηνοποιό της επέμβαση, να λέγει ότι το ζήτημα είναι μεταξύ των 2 σύνοικων στοιχείων και ότι θα το λύσουν μόνοι τους.Ο ΟΗΕ, η ΕΕ, το διεθνές δικαστήριο ανθρώπινων δικαιωμάτων και τόσοι άλλοι διεθνείς οργανισμοί επιμένουν  να βγάζουν ψηφίσματα και αποφάσεις που καταδικάζουν την Τουρκία για παράνομη εισβολή και κατοχή και την καλούν να εγκαταλείψει το έδαφος της Κυπριακής Δημοκρατίας.

Δηλαδή, οι διεθνείς οργανισμοί και σώματα θεωρούν το Κυπριακό πρόβλημα σαν παράνομη εισβολή και κατοχή και καταδικάζουν.Την κατηγορούν και την καταδικάζουν ότι σαν κράτος παρανομεί εναντίον άλλου κράτους.

Αντιμετωπίζουν την Τουρκία σαν μια χώρα που παρανομεί και την καλούν σε τάξη.Οι Τούρκοι και το παράνομο Τουρκοκυπριακό καθεστώς, ισχυρίζονται ότι το πρόβλημα βρίσκεται στις σχέσεις δήθεν των 2 κοινοτήτων, μόνοι τους θα τα βρούνε μεταξύ τους.

Βλέπουμε επίσης διάφορους οργανισμούς να χρηματοδοτούν προγράμματα που τα ονομάζουν επαναπροσεγγιστικά.Χρησιμοποιούν ύπουλα την λέξη επαναπροσέγγιση που ακούγεται ωραία για να τραβούν τον κόσμο και να ξεχνά τις λέξεις ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΕΙΣΒΟΛΗ ΚΑΙ ΠΑΡΑΝΟΜΗ ΚΑΤΟΧΗ.

Όλες αυτές οι οργανώσεις είναι γνωστές και έχουν δημοσιευθεί έγραφα που φανερώνουν ότι σε πολλές περιπτώσεις τα λεφτά δίνονται μόνο με έγκριση της Αμερικάνικης πρεσβείας στην Λευκωσία.Όλοι οι κύπριοι ξέρουν ότι ζήσανε μαζί για αιώνες.

Το ζιζάνιο της τεχνικής διχόνοιας μπήκε από τους Άγγλους απικιοκράτες.Από τη στιγμή που ο Ντεκτάς και ο Τουρκικός στρατός επέτρεψε στους Ελληνοκύπριους να πηγαίνουν στα κατεχόμενα και στους Τουρκοκύπριους να πηγαίνουν στα ελεύθερα εδάφη, έχουμε κάθε μέρα αποδείξεις ότι ζούν και δουλεύουν και διασκεδάζουν μαζί.Κανένα πρόβλημα.

Οι ξένοι φίλοι μας όμως που εξακολουθούν να στηρίζουν για διάφορους λόγους το παιχνίδι της Τουρκίας, εξακολουθούν να σκορπούν λεφτά για να ακούγεται η λέξη επαναπροσέγγιση, η λέξη συμφιλίωση και λοιπά, για να φεύγει η πίεση από την Τουρκία και έτσι να υπερπηδά τα εμπόδια προς την Ευρώπη.Οι λέξεις συμφιλίωση και επαναπροσέγγιση χρησιμοποιούνται δόλια, σαν δούρειος ίππος.

Ας φύγει η Τουρκία και μείς ξέρουμε πώς να ζήσουμε με τους Τουρκοκύπριους, τους Μαρωνίτες, τους Λατίνους και όλες τις άλλες φυλές πού γέμισαν την Κύπρο μας.Εμείς μπορούμε να διδάξουμε όλους αυτούς που προσπαθούν να μας κάμουν τους δασκάλους.

Ότι βρίσκεται στα πλαίσια αυτών των δήθεν προγραμμάτων συμφιλίωσης και επαναπροσέγγισης είναι σφήνες για να πουλήσουν την Τούρκικη προπαγάνδα.Πρέπει να προσέξουν και όλοι που προωθούν αυτά τα δόλια προγράμματα με ύπουλους τρόπους, με δήθεν κοινές συναυλίες και άλλα.

Στόχος μας πρέπει να είναι μόνον η Τουρκία και να μην χάνουμε τον προσανατολισμό μας.Οι Τουρκοκύπριοι πρέπει να κάμουν αντίσταση στην Τουρκία και όχι να μας παραπλανούν για να τα έχουν όλα δικά τους.