ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΟΜΜΑ ΚΑΙ ΚΑΘΟΔΟ ΣΤΙΣ ΕΘΝΙΚΕΣ ΕΚΛΟΓΕΣ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ!

Μια κοινωνία ονομάζεται φιλελεύθερη, όταν δεν παραμένει στάσιμη και απολιθωμένη σε πρακτικές του παρελθόντος, αλλά αντίθετα, δέχεται νέες προτάσεις, τις οποίες δοκιμάζει και όσες δεν θεωρεί σωστές τις απορρίπτει, ενώ κάποιες άλλες τις κρατάει, δημιουργώντας έτσι νέες συνθήκες και καλύτερη προοπτική για το μέλλον της.

Έχω γράψει κατά καιρούς, ότι το μέλλον της Ελλάδας μας και η σωτηρίας της, βρίσκεται στους απανταχού Έλληνες της διασποράς.

Στο κομμάτι εκείνο του ελληνισμού, που κάτω από σκληρές και δύσκολες συνθήκες, στάθηκε στα πόδια του, δημιούργησε και μεγαλούργησε!

Αυτό μας το αποδεικνύουν καθημερινά, οι εκατοντάδες επιστήμονες και επιχειρηματίες των ΗΠΑ, του Καναδά, της Αυστραλίας, της Ευρώπης και οι δεκάδες ομογενείς μας πολιτικοί που μετέχουν είτε στα κοινοβούλια, είτε σε δημοτικά και νομαρχιακά συμβούλια των χωρών που ζουν και δραστηριοποιούνται.

 

Παρακολουθήσαμε το τελευταίο διάστημα, από όλα τα κόμματα, έναν δισταγμό και έναν φόβο στο θέμα της εκπροσώπησης της διασποράς στην βουλή των Ελλήνων.

Ακούσαμε διάφορες προτάσεις, αλλά τελικά το θέμα ουσιαστικά, κατά τον γενικό κανόνα που ισχύει στην Μητρόπολη, θα μπει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας…λόγω διαφωνιών!

Επειδή οι ομογενείς μας, δεν πρέπει να περιμένουν και πολλά, όσον αφορά τα δικαιώματα που θα τους εκχωρήσουν οι εν Ελλάδι πολιτικές δυνάμεις, πρέπει να απαιτήσουν τον ρόλο τους!

Και μάλιστα εκείνον το ρόλο του πρωταγωνιστή και όχι του απλού κομπάρσου, όπως τους θέλουν οι περισσότεροι εδώ στην Ελλάδα.

Η πρόταση είναι απλή και γι αυτό πιστεύω λειτουργική.

Μια πρόταση, που θα δώσει στους ομογενείς μας  τη δυνατότητα, να παίξουν ενεργό ρόλο στην διακυβέρνηση της Μητρόπολης.

Με τη δημιουργία κόμματος της ελληνικής διασποράς, το οποίο θα κατεβαίνει στις εθνικές εκλογές και θα μετέχει στη διακυβέρνηση -ανεξάρτητα με το ποιο κόμμα έχει κερδίσει-  με ένα υπουργείο ή υφυπουργείο Αποδήμων, οι ξενιτεμένοι έλληνες θα μετέχουν στα προβλήματα αλλά και στις λύσεις του Ελληνικού κράτους.

Στο ιδρυτικό του συνέδριο, θα μετέχουν όλες οι οργανώσεις των Ελλήνων του εξωτερικού αναλογικά με τον πληθυσμό που θα εκπροσωπούν και ο κατάλογος των υποψηφίων βουλευτών, θα συντάσσεται έπειτα από ψηφοφορία των μελών του.

Ιδέες σχετικά με την οργανωτική δομή του κόμματος ΝΕΑ ΕΛΛΑΔΑ – για παράδειγμα- σίγουρα θα υπάρξουν πολλές.

Το πώς θα οργανωθεί το νέο κόμμα, θα αποφασιστεί από τα μέλη του και από τα όργανα που θα προκύψουν από το συνέδριό του.

Τα πρώτο και κύριο όμως θέμα είναι, να αποφασίσουν οι ηγεσίες των Ελλήνων της διασποράς, την δημιουργία του και μετά να απαιτήσουν την αποδοχή του από τη μητέρα Ελλάδα.

Αλλιώς, η συμμετοχή των ισχυρών δυνάμεων των Ελλήνων της Ομογένειας, θα γίνει μέσα από τα αποσαθρωμένα καλούπια των σημερινών κομμάτων της Ελλάδας και η Ελπίδα για νέα προοπτική, να θαμπώσει από την υγρασία της παρακμής του τέλους της μεταπολίτευσης…

 

Αναστάσιος Καζαντζίδης

Εκπαιδευτικός-αρθρογράφος

ΑΛΛΑ  ΣΗΜΑΝΤΙΚΑ ΑΡΘΡΑ ΤΟΥ ΙΔΙΟΥ 

Τα άρθρα του Αναστασίου Καζαντζίδη, στο taxalia:

Έκκληση για το Βασίλι Γκλιγκόριεβιτς Ο ΚΟΣΜΟΣ ΚΑΙΓΕΤΑΙ ΚΙ ΕΜΕΙΣ…ΧΤΕΝΙΖΟΜΑΣΤΕ! ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΟ ΣΟΒΙΕΤΙΚΟ ΣΥΣΤΗΜΑ ΥΓΕΙΑΣ 31 ΙΑΝΟΥΑΡΙΟΥ 1996: ΟΤΑΝ Ο ΣΗΜΙΤΗΣ ΞΕΥΤΕΛΙΖΕ ΤΟΝ ΕΛΛΗΝΙΣΜΟ Η ΚΡΑΤΙΚΗ ΤΗΛΕΟΡΑΣΗ ΚΑΙ ΤΑ…ΝΟΥΜΕΡΑ Ο ΠΑΠΑΓΑΛΟΣ ΠΟΥ ΝΟΜΙΖΕ ΟΤΙ ΗΤΑΝ ΑΕΤΟΣ! Ο ΠΑΡΕΜΠΟΔΙΣΤΙΚΟΣ ΠΟΛΕΜΟΣ ΚΑΙ ΤΟ ΘΕΡΜΟ ΕΠΕΙΣΟΔΙΟ ΜΕ ΤΟΥΡΚΙΑ Ο ΜΠΑΤΣΟΣ Το "σύνδρομο της Στοκχόλμης" στις Ελληνοτουρκικές σχέσεις Η.Π.Α.: Η ΚΑΤΑΡΡΕΥΣΗ ΕΡΧΕΤΑΙ ΣΠΕΡΝΟΝΤΑΣ ΤΡΟΜΟ ΤΟ ΜΕΓΑΛΥΤΕΡΟ ΣΦΑΛΜΑ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΚΡΑΤΟΥΣ Η ΕΠΙΣΤΡΟΦΗ ΤΩΝ ΕΘΝΙΚΩΝ ΚΡΑΤΩΝ, Ο ΜΑΚΙΝΤΕΡ ΚΑΙ ΤΟ ΞΥΠΝΗΜΑ ΤΗΣ ΡΩΣΙΚΗΣ ΑΡΚΟΥΔΑΣ η κοροϊδία με το ΤΕΜΠΜΕ ΤΟ ΤΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΦΗΜΕΡΙΔΑΣ ΕΙΝΑΙ ΕΔΩ Ο ΚΑΡΑΜΑΝΛΗΣ ΔΕΝ ΞΕΧΝΑ ΠΟΤΕ ΔΗΜΗΤΡΗ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΕ ΟΙ ΕΛΛΗΝΕΣ ΧΡΗΜΑΤΟΔΟΤΕΣ ΤΟΥ ΝΑΖΙΣΤΗ ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ Ζητούνται Δον Κιχώτες ΕΤΣΙ ΠΡΕΠΕΙ ΝΑ ΑΠΑΝΤΗΣΟΥΜΕ ΣΤΗ ΝΕΟΛΑΙΑ ΠΟΥ ΒΓΗΚΕ ΣΤΟΥΣ ΔΡΟΜΟΥΣ… ΕΦΤΑΣΕ Η ΩΡΑ ΤΩΝ ΔΟΜΙΚΩΝ ΑΛΛΑΓΩΝ (ενδιαφέρουσες προτάσεις) Ο ΤΕΛΕΥΤΑΙΟΣ ΗΓΕΤΗΣ ΤΟΥ ΕΘΝΟΥΣ ΑΠΟ ΤΟ ΣΤΡΑΤΗΓΟ ΑΝΕΜΟ ΤΟΥ ΠΟΛΥΔΩΡΑ, ΣΤΟ ΝΕΟΓΚΑΝΤΙΣΜΟ ΤΟΥ ΠΑΥΛΟΠΟΥΛΟΥ! ΑΓΑΠΗΤΟΙ ΣΥΝΕΛΛΗΝΕΣ ΤΟΥ ΣΥΡΙΖΑ… ΤΟ ΑΜΠΕΤΣΕΝΤΑΡ, Η ΙΣΤΟΡΙΑ ΤΟΥ, Η ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΑ ΚΑΙ Ο ΕΞΕΥΤΕΛΙΣΜΟΣ ΤΟΥ ΕΛΛΗΝΙΚΟΥ ΥΠΟΥΡΓΕΙΟΥ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ! Holodomor, το μεγάλο έγκλημα του Στάλιν Η ΕΠΑΝΑΛΗΨΗ ΩΣ ΜΗΤΗΡ ΜΑΘΗΣΕΩΣ ΔΗΜΗΤΡΗΣ ΑΒΡΑΜΟΠΟΥΛΟΣ: ΟΤΑΝ ΤΟ ΤΙΠΟΤΑ ΔΙΚΕΔΙΚΕΙ ΤΑ ΠΑΝΤΑ! Ηρθε η ώρα του Καραμανλή ΜΠΟΡΟΥΝ ΝΑ ΕΜΠΙΣΤΕΥΟΝΤΑΙ ΟΙ ΜΑΚΕΔΟΝΕΣ ΠΛΕΟΝ ΤΗ ΝΤΟΡΑ; Η ΚΡΙΣΗ ΠΟΥ ΠΡΟΣΕΥΧΟΜΑΣΤΕ ΝΑ ΕΡΘΕΙ ΓΡΗΓΟΡΟΤΕΡΑ! ΠΡΑΚΤΟΡΑΣ ΤΩΝ …ΡΩΣΩΝ Ο ΑΜΕΡΙΚΑΝΟΣ ΠΡΟΞΕΝΟΣ Η ΜΑΚΕΔΟΝΙΚΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ ΣΤΗΝ ΜΕΤΑΛΛΑΓΜΕΝΗ ΜΙΚΡΗ ΒΟΥΛΓΑΡΙΑ Γιώργος Παπανδρέου Σούπερ μάρκετ από το ΣΥΡΙΖΑ, Τράπεζα από το ΚΚΕ Γιώργος Καρατζαφέρης: ο δουρειος ιππος του Μητσοτάκη ΥΠΟΥΡΓΕΙΟ ΕΞΩΤΕΡΙΚΩΝ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ Ή ΠΑΡΑΡΤΗΜΑ ΤΟΥ …ΣΟΡΟΣ ΚΥΡΙΕ ΚΑΡΑΜΑΝΛΗ; ΨΗΦΙΖΟΝΤΑΣ ΤΟΝ ΑΡΙΣΤΕΡΟ…ΣΥΡΙΖΑ, ΣΤΗΡΙΖΕΙΣ ΤΟ ΝΑΖΙ …ΓΚΡΟΥΕΦΣΚΙ ΤΟ ΠΕΤΡΕΛΑΙΟ, Η FYROM ΚΑΙ Η ΠΑΡΑΠΛΑΝΗΣΗ ΤΩΝ ΕΛΛΗΝΩΝ