Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Ανεργία και φτώχεια, συντάξεις και μισθοί… έξω-ευρωπαϊκοί, ακρίβεια για τον Πολίτη και παράλληλα ανεξέλεγκτη κερδοσκοπία, κρατική χρεοκοπία και χρεοκοπία της πολιτικής, ληστείες σε βάρος του δημοσίου και παντού περικοπές, εγκληματικότητα και ληστεία, αστυνομία των γραφείων, που μεταβλήθηκε σε τοπικό υπάλληλο, δηλαδή να διεκπεραιώνει αγγαρείες εκτός αρμοδιότητάς της, με άλλα λόγια χαμάληδες, υπηρέτες του ποδοσφαίρου και παράλληλα δυνάμεις καταστολής, που εδώ λειτουργούν… σωστά έτσι που να δείχνουν τις διαστάσεις της «δημοκρατικής» Ελλάδας και γενικότερα την υπό διάλυση βάρβαρη και αντικοινωνική Ε.Ε.

Είναι παραπάνω από βέβαιο ότι, μ' αυτούς τους ρυθμούς «ανάπτυξης», ιδιαίτερα στους τομείς της καθημερινής πλέον εγκληματικότητας και των ποικίλων ληστειών από τη μια και την ανικανότητα της αστυνομίας να πατάξει τους κοινούς εγκληματίες και τους ληστές από την άλλη, οι Πολίτες, εκτός από τις καθημερινές μάστιγες που τους μαστίζουν, έχουν μείνει πλέον απροστάτευτοι και τρομοκρατημένοι.

Κατά καιρούς ακούμε διάφορα σενάρια που λένε πως θα βγάλουν τον αστυφύλακα στο δρόμο να περιπολεί και να προστατεύει τους Πολίτες και τα υπάρχοντά τους, αλλά για να συμβεί αυτό θα πρέπει πρώτα να δούμε το αφτί μας. Η δομή της κεντρικής εξουσίας είναι τόσο διεφθαρμένη που τη διαφθορά της, σε μεγάλο βαθμό, τη στήριξε και στην ΕΛ.ΑΣ. Πώς μπορεί να προκύψει κάτι τέτοιο;  Ποιο από τα κόμματα εξουσίας μπορεί να μας αποδείξει το αντίθετο; Η ΝΔ; Το Πασόκ; Στο  ενεργητικό τους μόνο διαφθορά έχουν.   

Τα κόμματα εξουσίας, από το 1974 και μετά, «έφεραν» ένα… δημοκρατικό καθεστώς που θα τους επέτρεπε να δημιουργούν ανάλογες κλίκες απατεώνων μεγάλων μεγεθών (βλέπε αλλεπάλληλα τερατόμορφα σκάνδαλα) με σκοπό την κατάρρευση της ελληνικής οικονομίας, το χρέος, (που μόνο αν πουληθεί η Ελλάδα θα ξεχρεωθεί), το μη ή αργό ξεκίνημα των υποδομών εργασίας, ανεργίας, υγείας, παιδείας κ.ά και με στρατηγική τον εκφυλισμό της νοημοσύνης των Πολιτών, που σε βάθος χρόνου, όπως και με την ΕΛ.ΑΣ, τον μετέτρεψε σε συνεργό του ή αλλήθωρο ή και βλάκα. Συνεπακόλουθο αυτής της εγκληματικής συνέπειας ήταν και η διαφθορά της ίδιας κοινωνίας. Είτε συμμετέχεις στη διαφθορά είτε την αποδέχεσαι είναι το ίδιο πράγμα.

Βέβαια όλα αυτά δεν τα έκαναν μόνες τους οι σοσιαλ-φιλελεύθερες κυβερνήσεις των κομμάτων εξουσίας. Δούλεψαν όμως, πιστά σαν «Δούρειοι Ίπποι», με σκοπό τη μετεξέλιξη της κοινωνίας των Ελλήνων σε κοινωνία – λαό – κράτος αδιάφορο, αφού πρώτα, με φιλελεύθερες αλχημείες, εξουδετέρωσαν μέρος των πολιτιστικών μας αξιών. Και όπως πολλοί γνωρίζουν ότι μια Χώρα δεν επιβιώνει χωρίς πολιτιστικά αποθέματα, κι αυτό σε μεγάλο βαθμό το έχουν επιτύχει.

 Ασφαλώς στα πλαίσια της πολυδιαφημισμένης «Παγκοσμιοποίησης» και της «ελεύθερης» αγοράς, της οποίας τα κόμματα εξουσίας επιδόθηκαν ολοκληρωτικά έτσι ώστε όχι μόνο να τη χωνέψουν οι Έλληνες, αλλά ένα μεγάλο μέρος του πληθυσμού να μεταβληθεί σε «σταυροφόρο». Κι αυτό το «μεγάλο μέρος» είναι οι αντίποδες που στηρίζει τα σάπια πόδια του ο διπολισμός.

Και καλά, ο πολιτικός απατεώνας, το κεφάλαιο, τα μεγάλα τραστ, ο μεγαλέμπορος, τα σούπερ μάρκετ κλπ  είχαν τους λόγους τους, τα συμφέροντά τους να υποστηρίξουν τη «Λερναία Ύδρα», την «Παγκοσμιοποίηση». Ο απλός Πολίτης τι δουλειά είχε, ο αγρότης τι δουλειά και τι συμφέροντα είχε; Κι εδώ είναι που φαίνεται περίτρανα η αλλοίωση της μνήμης του, όταν δέχεται να τον χτυπά κατακούτελα το «πεπρωμένο» του, μέσω του πονηρού χεριού των «εκλεκτών» του.

Σήμερα, μετά την περιβόητη Παγκόσμια «κρίση» που πιπιλίζουν σαν μωρά προκειμένου να καλύψουν τις βρόμικές αλχημείες και τις κλεψιές τους, αυτή η οικονομική κρίση -δημιούργημα δικό τους- θα σακατέψει ακόμα περισσότερο μικρούς και μεσαίους πληρώνοντας το «μάρμαρο» οι Πολίτες.

Παρεμπιπτόντως, σήμερα, 15 Μαρτίου, είναι η ημέρα του καταναλωτή. Δεν θα μπορούσαμε να μην κάνουμε μια μικρή αναφορά. Ο καταναλωτής, λοιπόν, αποτελεί την κ ύ ρ ι α   δ ύ ν α μ η  της ελληνική κοινωνίας, η οποία, δύναμη, μπορεί ή μάλλον θα μπορούσε να ανατρέψει τα πάντα και τους πάντες. Όμως παρόλο που υπάρχουν και οργανισμοί «προστασίας» του καταναλωτή, δε λειτουργούν όπως όφειλαν ή υπολειτουργούν θυμίζοντας έτσι άλλους διεθνείς οργανισμούς, όπως το ΔΣΑ, τον ΟΗΕ, το ΝΑΤΟ κλπ κι αυτό είναι που βραχυκυκλώνει ακόμα περισσότερο το τοπίο και παγιδεύει τον Πολίτη-καταναλωτή στις φασκιές του.

Με όλα όσα αναφέραμε, κλείνοντας και χωρίς ενδοιασμούς θα λέγαμε ότι εκεί που φτάσαμε, αν συνεχιστεί αυτή η κατάσταση, οδεύουμε με αριθμητική ακρίβεια στο χάος. Ένα  Χ ά ο ς  που δε θα μπορεί να ελέγξει κανένας κομματικός οργανισμός. Στον ορίζοντα έχουν πλέον φανεί οι κοινωνικές εκρήξεις. Και πράγματι απορούμε: τα κόμματα εξουσίας δεν έχουν ακόμα αντιληφθεί την πραγματικότητα, όχι μόνο τον ρου της εγκληματικότητας αλλά και την έξαρση της κοινωνικής αθλιότητας;  

Η μια όψη της συρρικνωμένης κατάστασης είναι ότι τα κόμματα έχουν αποτύχει παταγωδώς· τυχόν επιλογές τους προς τη φυγή της ολικής κρίσης, είναι ουτοπία και χαμένος καιρός. Η άλλη όψη είναι οι Πολίτες-καταναλωτές. Αυτή η δύναμη μπορεί να αλλάξει τον ρου των πραγμάτων ή να αποδεχτή το «πεπρωμένο» του, το οποίο δέχεται μέσω του πονηρού χεριού των «εκλεκτών» του.