Μία από τις λαμπρότερες σελίδες στην ιστορία του Έθνους μας αποτελεί για τους απανταχού Έλληνες η επέτειος της Εθνικής Παλιγγενεσίας, ανακαλώντας στη μνήμη μας την φιλοπατρία, τη γενναιότητα και την αυτοθυσία των ηρωικών προγόνων μας, που άνοιξαν τον δρόμο για τη δημιουργία του ανεξάρτητου ελληνικού κράτους. Δεν ξεχνούμε επίσης την καταλυτική συνδρομή και συνεισφορά των αποδήμων ελλήνων σε αυτή την ιστορική πορεία, που προκάλεσε αυθόρμητα τη δημιουργία ενός μεγάλου φιλελληνικού κινήματος.

Στις μέρες μας, σε κάθε γωνιά της γης, των Ελλήνων οι κοινότητες αποτείνουν φόρο τιμής στην μεγάλη παρακαταθήκη του Γένους και διοργανώνουν εκδηλώσεις για τη διπλή γιορτή του Ελληνισμού και της Ορθοδοξίας. Η προσήλωση στην ελευθερία, την αυτοδιάθεση, την δημοκρατία, την αξιοπρέπεια και την προκοπή, που επέδειξαν οι πρόγονοί μας, συνιστούν οδηγούς ζωής για όλους μας.

Ιστορικό χρέος όλων μας είναι να διαφυλάξουμε τις ιερές εκείνες παρακαταθήκες και με κύριο γνώμονα την ενότητα να εργαστούμε για τη διάδοση του ελληνικού ιδεώδες στα πέρατα της γης, να διασφαλίσουμε ένα ευοίωνο μέλλον για τις επερχόμενες γενιές, οικοδομώντας στέρεες γέφυρες φιλίας μεταξύ της πατρίδας και τις χώρες που ζούμε.

Με θερμούς πατριωτικούς χαιρετισμούς,

Στέφανος Π. Ταμβάκης,

Πρόεδρος