του Δαμιανού Βασιλειάδη, εκπαιδευτικού, υπεύθυνου για τη Γερμανία από μέρους του Εθνικού Συμβουλίου για τις οφειλές της Γερμανίας προς την Ελλάδα.

Τι σχέση αλήθεια μπορεί να έχει η καγκελάριος της Γερμανίας με τον Χίτλερ;  Ουσιαστικά καμία. Η κυρία ΄Ανγκελα Μέρκελ είναι καγκελάριος μιας δημοκρατικής χώρας της Γερμανίας, ενώ ο Χίτλερ υπήρξε ένας στυγνός δικτάτορας. ΄Εχουν όμως ένα κοινό σημείο, που είναι μείζονος σημασία για μας ως ΄Ελληνες και που αφορά τα εθνικά μας θέματα. Και εξηγούμαι.Ο Χίτλερ, για όσους έχουν ιστορική μνήμη, σχεδίασε, με την κατοχή της Ελλάδας από τα ναζιστικά στρατεύματα, τον διαμελισμό της. Παραχώρησε, εκτός των άλλων, τη Μακεδονία και τη Θράκη στους συμμάχους του Βουλγάρους.

 

 

Ποια είναι η θέση της κυρίας Μέρκελ σήμερα; Παραχωρεί έμμεσα την ελληνική Μακεδονία στους Σκοπιανούς. Η κυρία Μέρκελ (αλλά και ο προκάτοχός της κύριος Σρέντερ) χαρακτηρίζουν την ΠΓΔΜ ως Μακεδονία. Στις 26.3.2009 δήλωσε στη Γερμανική Βουλή συγκεκριμένα, με αφορμή τη σύνοδο κορυφής του ΝΑΤΟ την ερχόμενη εβδομάδα, ότι στο άμεσο μέλλον θα επιτευχθεί η ένταξη της «Μακεδονίας» στο ΝΑΤΟ και ότι η διαμάχη για την ονομασία δεν θα αποτελέσει εμπόδιο. ΄Αρα προεξοφλεί η κ. Μέρκελ την ένταξη των Σκοπίων στο ΝΑΤΟ, γράφοντας στα παλαιά των υποδημάτων της τις ευαισθησίες και τα δίκαια των Ελλήνων και έχοντας ως δεδομένη την υποτελή στάση της ελληνικής κυβέρνησης στο θέμα αυτό.

Με τη δήλωσή της αυτή αναγνωρίζει ότι υπάρχει «Μακεδονικό ΄Εθνος», το οποίο κατά λογική ακολουθία θα πρέπει να φέρει και το όνομα αυτό. Συνεπώς η ελληνική Μακεδονία θα πρέπει να ανήκει στη «Μακεδονία», δηλαδή στα Σκόπια, γιατί θα αποτελεί σύμφωνα  με το διεθνές δίκαιο απλούστατα επαρχία της.

Αυτά μας δηλώνει ουσιαστικά η κ. Μέρκελ. Με την έννοια αυτή ταυτίζεται απόλυτα με τα σχέδια του Χίτλερ, ο οποίος ακρωτηρίαζε την Ελλάδα, παραχωρώντας μέρος της επικράτειάς της στη Βουλγαρία. Σήμερα βέβαια η κ. Μέρκελ πράττει το ίδιο, αλλά αυτή τη φορά για τα Σκόπια.

Αυτή η ιταμή στάση μιας υποτίθεται φίλης και συμμάχου χώρας (τι να τους κάνουμε τους εχθρούς, αν έχουμε τέτοιους φίλους!!!), δεν έτυχε καμίας αντίδρασης από πλευράς του Υπουργείου Εξωτερικών και της ελληνικής κυβέρνησης γενικότερα. Ούτε κανενός άλλου κόμματος ίδρωσε το αυτί.

Θα πρέπει να υπενθυμίσουμε σε όσους δεν το ξέρουν ή κάνουν ότι δεν το ξέρουν, λόγω ραγιαδισμού, αναφορά στο θέμα, ότι η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα που δεν έλαβε αποζημιώσεις, για όλες τις καταστροφές σε έμψυχο και άψυχο υλικό που προξένησε στη χώρα η Γερμανία.

Η συμμαχική επιτροπή το 1946 στο Παρίσι, που απασχολήθηκε με το θέμα των αποζημιώσεων που έπρεπε να  καταβάλει η Γερμανία στις κατεχόμενες χώρες, αποφάνθηκε ότι η Γερμανία έπρεπε να καταβάλει στην Ελλάδα το ποσό των 7,1 δισεκατομμυρίων δολαρίων, τα οποία δεν καταβλήθηκαν ακόμη και η Γερμανία με ένα τόκο του 3% σε τιμές του 1938 οφείλει στην Ελλάδα. [1]

Επιπλέον οφείλει στην Ελλάδα την επιστροφή του αναγκαστικού δανείου των 3,5 δισεκατομμυρίων δολαρίων, με μια προσθήκη του 3% τόκου. Επίσης οφείλει να επιστρέψει τους αρχαιολογικούς θησαυρούς που τα κατοχικά στρατεύματα έκλεψαν από την Ελλάδα. Και πολλά άλλα φυσικά. Απλώς αναφέρουμε τα πιο σημαντικά.

Αντί να πιέσει η Ελλάδα τη Γερμανία για όλα αυτά και να απαιτήσει τα δίκαιά της, δέχεται την ταπεινωτική και αλαζόνα συμπεριφορά της, που προσβάλει το φιλότιμο και τον πατριωτισμό των Ελλήνων και αποτελεί ανήκουστον «ύβριν».

Πως να μας λογαριάσουν οι «φίλοι και σύμμαχοί μας», όταν φερόμαστε ως ραγιάδες!

Μη ξεχνάμε ότι οι Γερμανοί πρωτοστάτησαν στη διάλυση της Γιουγκοσλαβίας. Μήπως θέλουν να τιμωρήσουν και την Ελλάδα με τη διάλυσή της, γιατί προέβαλε αντίσταση στον Χίτλερ ;!