Επέτειος τής Ελληνικής Γενοκτονίας, που θα πραγματοποιηθεί απέναντι στα Ηνωμένα Έθνη την Δευτέρα, 6 του Απριλίου 2009, 12  -2 ΜΜ

Νέα Υόρκη-  Η Παγκόσμια Ομοσπονδία Θρακιωτών έχει ορίσει την 6η Απριλίου σαν Διεθνή Ημέρα Μνήμης τής Ελληνικής Γενοκτονίας τής Ανατολικής Θράκης. Τον Δεκέμβρη τού 2007, ο Διεθνής Σύνδεσμος   για την Γενοκτονία (IAGS) ανεγνώρισε αυτή τη γενοκτονία δηλώνοντας: « ΝΑ ΛΥΘΕΙ ΑΥΤΟ που είναι η πεποίθηση του Διεθνούς Συνδέσμου  Γενοκτονίας,  ότι η εκστρατεία τής  Οθωμανικής Αυτοκρατορίας κατά τών χριστιανικών μειονοτήτων, μεταξύ 1914 και 1923,  συνιστούσε μια γενοκτονία κατά τών Αρμενίων, Ασσυρίων, Ποντίων και Ελλήνων τής Ανατολίας. Περαιτέρω να επιλυθεί, το ότι ο εν λόγω Σύνδεσμος καλεί την κυβέρνηση τής Τουρκίας,  να αναγνωρίσει  αυτές τις γενοκτονίες  κατά αυτών των πληθυσμών, να εκδώσει μια  επίσημη απολογία, και να λάβει άμεσα και ουσιαστικά βήματα προς την αποκατάσταση.»

Οι πολίτες είναι ευπρόσδεκτοι να συμμετάσχουν στην Επέτειο τής Ελληνικής Γενοκτονίας που θα πραγματοποιηθεί στο Πάρκο Ράλφ Μπάντς ( Ανατολικά τής 1ης Λεωφόρου, μεταξύ  42  και 43 δρόμους) την Δευτέρα,  6 Απριλίου 2009, 12 – 2 μμ.

Ωργανώνεται από την Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής « ΟΡΦΕΥΣ»,  τον Φιλανθρωπικό Ελληνοαμερικανικό Οργανισμό, σε συνεργασία με την Ελληνική Ένωση Αμερικής (HLA), ένα πατριωτικό Ελληνικό οργανισμό.

Το θέμα της Επετείου είναι  « Σταματήστε τόν Κύκλο Άρνησης το 2009» .

Οι Ελληνο-Αμερικανοί και οι υποστηρικτές τους,  θα συγκεντρωθούν για να αποτίσουν φόρο τιμής σε μερικά εκατομμύρια Ελλήνων, που αφανίσθηκαν  από την νεοσύστατη κυβέρνηση τής Οθωμανικής Αυτοκρατορίας και την Εθνικιστική κυβέρνηση τής μοντέρνας Τουρκίας, καθοδηγούμενη από τον Μουσταφά Κεμάλ,   σε όλη την ιστορική Θράκη, μια περιοχή που συμπεριλαμβάνει την Κωνσταντινούπολη ( που τώρα οι Τούρκοι ονομάζουν Ιστανμπούλ), την Ανατολική Θράκη, και τα νησιά Ίμβρο και Τένεδο.

Κατά τήν διάρκεια τής Επετείου θα εορτασθεί η επιβίωση τής Ελληνικής φυλής, η πλούσια κληρονομιά της και τη συμβολή της στον πολιτισμό. Ο Ιωάννης Φιντανάκης, ο Πρόεδρος τής Παν-Θρακικής Ένωσης τής Αμερικής» ΟΡΦΕΥΣ», θα προεδρεύσει τών εκδηλώσεων.

Οι συμμετέχοντες στην Επέτειο,  θα περιλαμβάνουν επιζήσαντες τής Ελληνικής Γενοκτονίας μετά τών οικογενειών τους, καθώς και ηγέτες κοινοτήτων, αλλά και ηγέτες από  την ανθρωπιστική, πολιτισμική και εκπαιδευτική κοινότητα. Διακεκριμένοι ομιλητές  θα είναι,  ο καθηγητής Θεοφάνης  Μαλκίδης,  διδάκτωρ Κοινωνικών Επιστημών στο Δημοκρίτειο Πανεπιστήμιο Θράκης, μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου  Μελετητών της Γενοκτονίας, (IAGS) και μέλος του Διεθνούς Συνδέσμου για τα Δικαιώματα και την Ελευθερία τών Ανθρώπων.

Είναι επίσης συγγραφεύς πολλών επιστημονικών άρθρων και βιβλίων, συμπεριλαμβανομένων τών "Η πολιτική της Ελλάδας και της Τουρκίας για την Θράκη».

Ο Θεοχάρης Κεκής, μέλος τού Ελληνικού Ποντιακού Σωματείου η Παναγία Σουμελά τής Βοστώνης , θα παρουσιάσει τα πρώτα επιστημονικά πορίσματα μιας έρευνας, με τίτλο « 1955 Διωγμός και 1964 Απελάσεις  τών Ελλήνων στην Κωνσταντινούπολη, και Μερικές Παρατηρήσεις κατά τη διάρκεια του Ταξιδιού μου προς την Τουρκία και τον Πόντο το 2008». Ο Δημήτρης Μολοχίδης, Γενικός Γραμματεύς τής Παν-Ποντιακής Ομοσπονδίας Αμερικής και Καναδά; Καρίν Βιραζιά,  Γενική Διευθύντρια τής Αρμενικής Εθνικής Επιτροπής τής Αμερικής (ANCA),  στηνΑνατολική Περιφέρεια.

Η Αρμενική Εθνική Επιτροπή είναι ο μεγαλύτερος και πιο σημαντικός οργανισμός τών Αρμενίων στην Αμερική. Ο Τζιοβάννι Ντι Νάπολι, στην παρουσίαση τού  ( Νουόβο Πάτρια Μεριντιονάλε) ( Νέα Νότια Πατρίδα»,  θα παράσχει μια εμπεριστατωμένη ιστορική αναφορά στις Τουρκικές σφαγές και στις Τουρκικές απαγωγές γυναικών και παιδιών στην Νότιο Ιταλία.

Αρκετοί ηγέτες τής Ελληνοαμερικανικής κοινότητας, όπως η Σοφία Γεωργίου, τού Διοικητικού Συμβουλίου της Ελληνικής Κοινότητας του Αγίου Σπυρίδωνος στο Ουάσινκτον Χάϊτς, θα μιλήσει για την εμπειρία της σαν επιζήσασα τής Ελληνικής Γενοκτονίας στην Κωνσταντινούπολη, και θα είναι διαθέσιμη για συνεντεύξεις στα Μέσα Ενημέρωσης, για  να παράσχει άμεση  μαρτυρία τών εμπειριών της και τής προσφυγιάς της από εκεί κει πέρα.

Οι επώδυνες επιπτώσεις τής  τρομερής και φρικτής μαζικής καταστροφής, που σαν μάρτυρες έζησαν, είναι καταλυτικές στην παγκόσμια ιστορία.

Η Παν-Θρακική Ένωση Αμερικής « ΟΡΦΕΥΣ» 

Περισσότερες πληροφορίες τής Θρακικής Γενοκτονίας και ενημερώσεις για την εκδήλωση ευρίσκονται στούς κάτωθι διαδικτυακούς συνδέσμους:

ΓΕΝΟΚΤΟΝΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

Συμμετέχετε στην  ομάδα του FACEBOOK

 

Επικοινωνία: Ιωάννης Φιντανάκης τηλ. 1-973-464-0211

 

" Σταματείστε  τον Κύκλο τής Άρνησης 2009»


ΣΥΝΟΠΤΙΚΗ ΙΣΤΟΡΙΑ ΘΡΑΚΗΣ

 

ΤΗΝ ΙΔΙΑ ΩΡΑ ΤΟΥΡΚΟΙ ΠΑΡΑΚΡΑΤΙΚΟΙ  ΚΑΤΕΥΘΥΝΟΜΕΝΟΙ ΑΠΟ ΤΟ ΒΑΘΥ ΤΟΥΡΚΙΚΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΑΓΚΥΡΑΣ,  ΠΡΟΠΑΓΑΝΔΙΖΟΥΝ ΚΑΙ ΕΤΟΙΜΑΖΟΥΝ  ΤΟ ΑΝΕΞΑΡΤΗΤΟ ΚΡΑΤΟΣ ΤΗΣ ΤΟΥΡΚΙΚΗΣ ΔΥΤΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ!  ΔΙΑΒΑΣΤΕ !!!  τι και πως  προπαγανδίζουν Τούρκοι και Σκοπιανοί!