Του Μιχάλη Χαραλαμπίδη

 Η περίπτωση των φωτογραφιών της συνάντησης του Οικουμενικού Πατριάρχη κ. Βαρθολομαίου με τον Πρόεδρο των Η.Π.Α. κ. Ομπάμα επαναφέρει στην μνήμη μας πράξεις κυνισμού και ολοκληρωτισμού που συνέβησαν στο παρελθόν. Οι φωτογραφίες στην Μικρά Ασία, την Κωνσταντινούπολη, την Ιωνία, την Μερφιζούντα (Αμερικανικό Κολέγιο Ανατόλια τώρα στην Θεσσαλονίκη), την Τραπεζούντα, την Μεσοποταμία ήταν και είναι υπό δίωξη με διώκτες τις Η.Π.Α.. Αναφέρθηκα στην ιστορία των φωτογραφιών στην περιοχή που επιστρέφει σήμερα σε ομιλία μου στα Γιαννιτσά στην ημερίδα με τίτλο «Από το Κεμαλικό στο Φιλάνθρωπο Κράτος» τον Σεπτέμβριο του 2008.

 

Προς το παρόν θα ήθελα να επαναδημοσιοποιήσω ένα απόσπασμα της ομιλίας μου με μια πρόσθεση. Η νέα Διοίκηση των Η.Π.Α. οφείλει να είναι προσεκτική διαβασμένη όχι αδιάβαστη ΣτηνΠόλη, στην Μικρά Ασία, τον Πόντο, την Μεσοποταμία γιατί θα βρεθεί εκ νέου πολύ εκτεθειμένη, πολύ – πολύ ένοχη. Αυτό δεν ταιριάζει στις αυτοκρατορίες.

Αναφέρθηκα σε αυτά στην επιστολή μου προς τον Αμερικανό Πρέσβη στην Αθήνα μετά τον αναχρονιστικό, φιλοκεμαλικό, φιλορατσιστικό δηλαδή ζήλο των Η.Π.Α. που εκφράσθηκε με την ακύρωση της visas που μου παραχώρησαν.

Πιστεύω να κατανοούν ότι οι αυτόχθονες λαοί της περιοχής και η ίδια η περιοχή δεν βρίσκονται στο 1915, στην 19η Μαΐου του 1919 δεν βρίσκονται στο 1922. Ούτε βέβαια στο 1944-49, ούτε το 1967, ούτε το 1974. Ούτε τέλος στο 1999, στην γραμμή Μη – Αθήνα, Ναϊρόμπι Κένυα – Ίμραλι την πρώην Καλόλυμνο που την έκαναν Κακόλυμνο.

Επαναφέρω λοιπόν τον πρόλογο των Γιαννιτσών. Η πολιτική η σοβαρή πολιτική ήταν πάντα πρόλογος. Αυτό μπορεί να μην είναι κατανοητό στις περιφερειακές δορυφορικές ηγεσίες και κράτη όπως συμβαίνει εδώ, δεν επιτρέπεται όμως για τις μητροπολιτικές ηγεσίες.

Εκτός του ότι η Ελλάδα δεν μπορεί να είναι διαρκώς δορυφόρος – πελάτης ή να επιστρέψει στην παλιά δορυφορικότητα. Δεν το επιτρέπει η ιστορία της που συμβαίνει να καλύπτει και το θεμελιώδες μέρος της ιστορίας της ανθρωπότητας. Είπα λοιπόν στην Μακεδονία την 20η Σεπτεμβρίου του 2008:

«Είναι γνωστό ότι εκτός από το έγκλημα των γενοκτονιών υπήρξε ένα εξίσου βάρβαρο έγκλημα. Αυτό της σιωπής. Έκαναν και κάνουν τα πάντα να σκεπάσουν τα εγκλήματα να δολοφονήσουν την μνήμη των λαών μας. Αυτή η δολοφονία της μνήμης μας άρχισε με μία αντιδημοκρατική, ολοκληρωτικού τύπου, απάνθρωπη πράξη. Την αρπαγή των φωτογραφικών φιλμ που παρουσιάζουν το έγκλημα που έγινε στην Σμύρνη από τον Κεμάλ. Υπάρχουν στοιχεία για αυτό στο Αμερικανικό Πεντάγωνο ειδικά στο Ναυτικό. Υπάρχουν στοιχεία στο Υπουργείο Γεωργίας της Πολιτείας της Πενσυλβανίας.

Οι εκπρόσωποι της διασποράς στις Η.Π.Α. οφείλουν να αναδείξουν αυτό το αίτημα ως δικαίωμα στην μνήμη μας στο Κονγκρέσσο και την Γερουσία.

Όπως έχουν εικόνες από το έγκλημα της 11ης Σεπτεμβρίου έτσι και εμείς έχουμε δικαίωμα στις φωτογραφίες του εγκλήματος της Σμύρνης. Οι φωτογραφίες αυτές υπάρχουν.

Όταν οι επίσημες Η.Π.Α. συνεχίζουν να ταυτίζονται με τον Κεμαλισμό τότε απονομοιμοποιούνται στην συνείδηση των απογόνων αυτών που γέννησαν την Δημοκρατία στην Ελλάδα και την Ιωνία στην οποία αρέσκονται να αναφέρονται. Απονομοιμοποιούνται ως δύναμη υπεράσπισης της Δημοκρατίας.

Νομίζω ότι οι Ελληνοαμερικανοί θα πρέπει να ζητήσουν την εξέταση από την αρμόδια επιτροπή των προοριζόμενων για την Αθήνα, την Άγκύρα, το Εριβάν Αμερικανών Πρεσβευτών. Η εξέταση θα αφορά τα βιβλία δύο μεγάλων Διπλωματών, Ανθρωπιστών του Μοργκεντάου και του Χόρτον που αναφέρονται στις πρώτες γενοκτονίες του 20ου αιώνα. Θα μου επιτρέψετε μια πρόσθεση. Τους προσεχείς μήνες θα παρουσιασθεί σε πολλές πόλεις των Η.Π.Α. το βιβλίο μου THE PONTIAN QUESTION IN THE UNITED NATIONS.

Λυπάμαι γιατί αυτοί, Αλλοδαποί και εγχώριοι που εμπόδισαν την είσοδο μου στις Η.Π.Α. δεν μπορούν να το αποτρέψουν. Δυστυχώς για αυτούς η Αμερική είναι πληθυντική δεν είναι όλοι οπαδοί της σκέψης του Κεμάλ».

Γλυφάδα 8 Απριλίου 2009

 

Επιπρόσθετα σχόλια. Με αφορμή της επίσκεψης του Προέδρου των Η.Π.Α κου ΟΜΠΑΜΑ  στην Τουρκία, τα όσα είδαν το φως της Δημοσιότητας και με αφορμή του επισυναπτόμενου άρθρου του κου Μιχάλη Χαραλαμπίδη, θέλω και εγώ να διαμαρτυρηθώ εκφράζοντας την συντριπτική πλειοψηφία του απανταχού Ελληνισμού. Εάν θέλετε και μπορείτε, έχετε όλο το δικαίωμα να τα δημοσιοποιήσετε όπου νομίζετε, εντός και εκτός Ελλάδας.  

Σχόλιο.

Είμαστε πολύ προβληματισμένοι με την υποτιμητική στάση του κου ΟΜΠΑΜΑ  που κράτησε τόσο έναντι ενός μεγάλου Θρησκευτικού Ηγέτη τριακοσίων πενήντα εκατομμυρίων (350.000.000) περίπου ανθρώπων κκ.  Βαρθολομαίου όσο και με την περιφρονητική του στάση έναντι μιας φίλης χώρας όπως η Ελλάδα. Είναι πρώτη φορά στην Ιστορία του Αμερικανικού έθνους που Αμερικανός Πρόεδρος επισκέπτεται την Τουρκία ή και αντιστρόφως και δεν επισκέπτεται την Ελλάδα. Αυτά είναι στα αρνητικά του κου ΟΜΠΑΜΑ, τον οποίο τόσο τον υποστηρίξαμε και υπερασπιστήκαμε και φυσικά, λυπόμαστε πάρα πολύ, που αρκετοί φίλοι μας,  μας κάνουν καζούρα για τα όσα προβλέψανε όταν μας λέγανε «χαρείτε, χαρείτε, θα σας δούμε τι θα κάνετε όταν θα μας φτύσει (εννοούσαν εμάς τους Έλληνες θα φτύσει ο κος ΟΜΠΑΜΑ) για όλα τα ζητήματα. όπως για παράδειγμα το θέμα της Χάλκης, ονομασία ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ για τα ΣΚΟΠΙΑ, λύση Κυπριακού, για τις γκρίζες ζώνες που βαφτίσανε οι Τούρκοι» και ένα σύνολο άλλων ζητημάτων που προς στιγμή δεν θυμάμαι.

Και με την ευκαιρία, πολλά συγχαρητήρια στο Οικουμενικό Πατριάρχη, έδειξε ότι πανάξια κρατά την θέση  του θρησκευτικού Ηγέτη και χιλιάδες εύγε για την γενναία του στάση, απέναντι στο κο ΟΜΠΑΜΑ  για τον οποίο αφιέρωσα ολόκληρο άρθρο – όταν εκλέχθηκε Πρόεδρος των Η.Π.Α-  ότι δηλαδή το όνομα του προδίδει ΟΡΑΜΑ. Ο-(ΜΠ)-ΑΜΑ έπαιξα με το (ΜΠ)= Ρ, κρίμα για την μεροληπτική του στάση και ακόμη ποιο κρίμα για την θέση που πήρε σχετικά με την αυθαίρετη Ιστορική ερμηνεία «ότι δηλαδή το 1912 και 1915, κάποιες δυνάμεις προσπάθησαν να επαναφέρουν παλιά αυτοκρατορία και ότι  θέλανε να κάνουν μικρή την Τουρκία».

Για μία φορά ακόμη κρίμα για τα όσα ανιστόρητα είπε ο κος ΟΜΠΑΜΑ και χίλια εύγε για τον κκ  Βαρθολομαίο

Δημήτρης  Μπουντουτσίδης  

      Yποστηρικτής του ΟΜΠΑΜΑ