ΙΣΤΟΡΙΚΕΣ ΜΝΗΜΕΣ

Χωρίς σχόλια απλά κρατείστε ως απάντηση το λιτό αυτό video  και το ΙΣΤΟΡΙΚΟ ΧΡΟΝΙΚΟ ΤΩΝ ΜΕΓΑΛΩΝ ΗΡΩΪΚΩΝ ΣΤΙΓΜΩΝ  για την σημερινή ημέρα μνήμης  της 10ης  Απριλίου 1826 από την ηρωϊκή έξοδο του Μεσολογγίου , στα όσα αναφέρθηκαν ισοπεδωτικά για τον εθνικό ύμνο της χώρας από τον αρχηγό της κοινοβουλευτικής ομόδας του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέκο Αλαβάνο και ως συνέχεια υπσοτήριξης του από την εφημερίδα ΑΥΓΗ.
ΗΜΕΡΑ ΜΝΗΜΗΣ ΑΠΑΓΧΟΝΙΣΜΟΥ ΤΟΥ  ΕΘΝΟΜΑΡΤΥΡΑ ΠΑΤΡΙΑΡΧΗ ΓΡΗΓΟΡΙΟΥ ΤΟΥ Ε"
 
grigoriosvhess1.jpgΟ εθνομάρτυρας Γρηγόριος Ε΄ εκτελέστηκε στις 10 Απριλίου 1821 από τους Τούρκους, καθώς ως πατριάρχης είχε ευθύνη για την καλή διαγωγή των χριστιανών. Εφόσον λοιπόν αυτοί επαναστάτησαν, ο πατριάρχης, όπως και πολλοί προκάτοχοί του κρίθηκε ένοχος προδοσίας και έτσι απαγχονίστηκε ανήμερα του Πάσχα του 1821 στην κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, όπου παρέμεινε κρεμασμένος για τρεις ημέρες, εξευτελιζόμενος από τον όχλο. Κατόπιν, μια ομάδα Εβραίων αγόρασαν το πτώμα του, το περιέφεραν στους δρόμους και το έριξαν στον Κεράτιο κόλπο.

 
 
Ένας Κεφαλονίτης πλοίαρχος, ονόματι Νικόλαος Σκλάβος, βρήκε…
το σκήνωμα και το μετέφερε στην Οδησσό, όπου και ετάφη στον ελληνικό ναό της Αγίας Τριάδος. Από εκεί μεταφέρθηκε στην Αθήνα, 50 χρόνια μετά, και έκτοτε φυλάσσεται σε μαρμάρινη λάρνακα στο Μητροπολιτικό Ναό Αθηνών.

Η κεντρική πύλη του Πατριαρχείου, όπου απαγχονίστηκε ο Γρηγόριος Ε΄, παραμένει κλειστή και σφραγισμένη μέχρι και σήμερα, σε ένδειξη τιμής. Στο Πατριαρχείο εισέρχεται κανείς από τότε μόνο από τις πλάγιες πύλες.

ΕΠΙΣΗΣ ΔΙΑΒΑΣΤΕ:
 
 
ΑΝΤΙ ΑΛΛΩΝ ΣΧΟΛΙΩΝ ΑΝΤΙΓΡΑΦΟΥΜΕ ΚΑΙ ΜΕΤΑΦΕΡΟΥΜΕ 

Σχόλιο,

-Πολυ καλή ανάλυση απο Θυμιο Παπανικολάου και Κρίτωνα,

-Με βαση οτι ειναι παγκοσμίως αποδεκτο οτι οι Εθνικοι Υμνοι Ελλάδας-Γαλλίας-πρωην ΕΣΣΔ[και νυν Ρωσίας] ειναι οι πιο πετυχημενοι απο απόψεως ουσίας και μελωδίας ,Εθνικοί ύμνοι[κατι που δεν πρέπει να αγνοει ο Αλαβανος -Αυγή και Σια[ουσιαστικα και μεταφορικα] πρέπει να δούμε γιατι το έκανε αυτο ο Αλαβανος…

Η αποψη του Κριτωνα ειναι σημαντικη και τελικα στοχος των Αλαβανου-Αυγης ειναι η απαξίωση του Εθνικου Υμνου,

Ειναι να τους λυπαται κανεις ,Λες και επειδη οι Αλαβανος-Αυγη τον απαξιουν θα απαξιωθει ουσια!

Το μονο που θα καταφερουν [Αλαβανος και Σια[ουσιαστικα και μεταφορικα..] ειναι να τους απαξιώσουν οι ψηφοφοροι τους οι οποιοι βεβαίως στη μεγαλη τους πλειοψηφια δεν εχουν κανένα λόγο να αυτοκτονήσουν μαζύ τους.

Το οτι οι Αλαβανος και Σια[ουσιαστικα και μεταφορικα ]εχουν αρχισει να μην αισθανονται Ελληνες ειναι δικό τους πρόβλημα, Το οτι ο Αλαβανος ειναι προεδρος τουΣΥΡΙΖΑ ειναι προβλημα του ΣΥΡΙΖΑ και οχι δικο μας,[ειναι κριμα ομως και για τον ΣΥΡΙΖΑ γιατι μεσα στον ΣΥΡΙΖΑ υπαρχουν δυναμεις που δεν εχουν καμμια σχέση με αυτες τις ανοησίες[επιεικής εκφραση]]

Κατι τέτοια να λεει ο Αλαβανος και το ποσοστο του ΣΥΡΙΖΑ θα φτασει στο 1% το πολυ,

-Προσωπικα ουδεποτε ανησυχησα οτι τέτοιες ανθελληνικες ενεργειες μπορουν να βλαψουν την Ελλάδα ,

Η Ελλάδα πάντοτε στην μακραίωνη Ιστορια της συναντησε Εφιάλτες-Πηλιους Γουσηδες ,μαυρογοριτες,γερμανοτσολιαδες, πεμτοφαλαγγιτες  και τωρα Αλαβανους,Και τους  πέταξε στα αποβλητα και στο χοιροστασιο της της Ιστορίας.

 

Δημητρης Αλευρομαγειρος

 

Από την αρχή το μυαλό μου, με το θέμα της βίας και της βιασύνης (σπουδής), πήγε στο ενδεχόμενο από το βήμα της βουλής να τέθηκαν από τον Αλαβάνο τα θεμέλια για να αρχίσει με τον Εθνικό Ύμνο μας η ανάλογη με αυτήν που επιχείρησαν παλαιότερα οι ομόλογοι των ημετέρων στην Γαλλία προσπάθεια, να χαρακτηριστεί και να αποκηρυχθεί ως εθνικιστική η Μασσαλιώτιδα.

Αλλά η αναφορά του Αλαβάνου στην αναγκαιότητα της βίας (μια ισοπεδωτική, όπως σωστά επισημαίνει ο Θύμιος, αναφορά, η οποία τσουβαλιάζει ως κοινές τις μεθόδους των κουκουλοφόρων και των αγωνιστών του 1821, χωρίς να αναδεικνύει την κυριώτατη διαφορά του σκοπού) με μπέρδεψε, διότι υποτίθεται ότι έθετε ως θεμέλιο της ζωής το πνεύμα του Εθνικού Ύμνου.

Με την επεξήγηση όμως της Αυγής "Είτε αρέσει είτε δεν αρέσει η Ελευθερία του Σολωμού έχει τρομακτικά χαρακτηριστικά" ίσως να τέθηκαν οι βάσεις για να επιχειρηθεί να αρχίσει το ξήλωμα του Εθνικού Ύμνου ως… εθνικιστικού περιεχομένου και να μεταφερθεί το παιχνίδι εκεί όπου εξ αρχής αποσκοπούσαν: στο να ζητηθεί να αποκηρυχθεί με τα κριτήρια της σύγχρονης εποχής και η δική του βία και το πνεύμα της Ελευθερίας που πρεσβεύει, από αυτούς που σήμερα ζητούν να καταδικαστεί η βία των κουκουλοφόρων και των όποιων υποικινούμενων από τη Νέα Τάξη εξεγέρσεων.

Να φοβόμαστε, αγαπητοί φίλοι, τον Αλαβάνο, ακόμη και όταν νομίζουμε ότι μπανανόφλουδες πατάει.

 

Κρ.

 

Υ.Γ. Αλήθεια, πρόσεξε κανείς στο τηλεοπτικό στιγμιότυπο ότι όταν αναφερόταν ο Αλαβάνος στους πρώτους στίχους του 'Υμνου εις την Ελευθερίαν, τους διάβαζε προσεκτικά από το "χειρόγραφο", σαν να μην τους ήξερε απ' έξω;

 

GREEK AMERICAN NEWS AGENCY: Μας βρίσκουν  απόλυτα σύμφωνους οι παραπάνω επισημάνσεις