DHW και Τράπεζα Θεσσαλίας στηρίζουν τις δραστηριότητες των ομογενών επιχειρηματιών εκ Θεσσαλίας στην Γερμανία

 

Νυρεμβέργη, Απρίλιος 2009. Μήνυμα υποστήριξης και συνεργασίας προς τους ομογενείς επιχειρηματίες Ευρώπης με καταγωγή από τους τέσσερεις νομούς της Θεσσαλίας αλλά και αυτούς που δραστηριοποιούνται στην θεσσαλική γη έστειλε από το 1ο Συνέδριο Θεσσαλών Επιχειρηματιών Ευρώπης ο Αντιπρόεδρος του Γερμανο-Ελληνικού Επιχειρηματικού Συνδέσμου (DHW) Φαίδων Κοτσαμπόπουλος εκπροσωπώντας τον Πρόεδρο του Συνδέσμου Ευρωβουλευτή Γιώργο Χατζημαρκάκη. Στην ομιλία του ο Αντιπρόεδρος της κορυφαίας οργάνωσης του εν Γερμανία οργανωμένου επιχειρηματικού κόσμου αναφέρθηκε στην εξέλιξη του συνδέσμου, στις δραστηριότητές του, στην δομή και οργάνωσή του και στα οράματά του σχετικά με το μέλλον του ομογενειακού επιχειρηματικού δυναμικού αλλά και της επαγγελματικής εκπαίδευσης, κατάρτισης και προόδου των Ελληνοπαίδων ειδικά τώρα με την οικονομική κρίση.

Κάλεσε δε τους Θεσσαλούς ομογενείς επιχειρηματίες να συστρατευθούν και εκμεταλλευθούν των συνεργιών της οργάνωσής του για την καλλίτερη επίτευξη των κοινών τους στόχων για το καλό όλης της ομογένειας και προ πάντων των επόμενων γενεών. Τέλος ευχαρίστησε τόσο τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Θεσσαλικών Συλλόγων Γερμανίας και άλλων κρατών Ευρώπης Διαμαντή Γκίκα όσο και το υπόλοιπο Δ.Σ. για την πρωτοβουλία τους και ευχήθηκε αυτή να καταστεί παραδειγματική και υποδειγματική και για άλλες εθνικοτοπικές οργανώσεις.

 

Στην επιτυχία διοργάνωσης του συνεδρίου συνέβαλε καθοριστικά η Συνεταιριστική Τράπεζα Θεσσαλίας η οποία συμμετείχε με πολυπληθές κλιμάκιο υπό την ηγεσία του Προέδρου του Δ.Σ. της Τράπεζας Αναστασίου Λάππα. Το συνέδριο εχαιρέτησαν εκ μέρους της Βουλής των Ελλήνων οι βουλευτές Μαγνησίας Ροδούλα Ζήση (ΠΑΣΟΚ) και Καρδίτσας Κωνσταντίνος Τσιάρας (ΝΔ) και εκ μέρους της Γ.Γ.Α.Ε. ο Ιωάννης Δήμος.