Η χθεσινή δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας εκδηλώνεται την προπαραμονή της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής.`Με νέες υπερπτήσεις στο Αγαθονήσι, ένα μόλις εικοσιτετράωρο μετά τον εορτασμό της Ανάστασης, η Τουρκία επιμένει να δημιουργεί ένταση στο Αιγαίο, στην αφετηρία μιας περιόδου που απαιτεί λεπτούς χειρισμούς και αφορά σε ιδιαίτερα ευαίσθητες ισορροπίες στις ελληνοτουρκικές σχέσεις.

Μετά από μια μικρή ανάπαυλα δύο ημερών, χθες το πρωί 2 σχηματισμοί από 16 τουρκικά μαχητικά προέβησαν σε δύο παραβάσεις εντός του FIR Αθηνών και σε δέκα παραβιάσεις του ελληνικού εναέριου χώρου.

Στις 11.05π.μ. οκτώ τουρκικά F 16 μπήκαν στο FIR Αθηνών στην περιοχή μεταξύ Χίου και Λέσβου και τα τέσσερα από αυτά αποσπάσθηκαν και πραγματοποίησαν πτήση στα 5.000 πόδια πάνω από το Αγαθονήσι. Αμέσως μετά τα οκτώ τουρκικά μαχητικά βγήκαν από το FIR Αθηνών νοτίως της Σάμου.

Η χθεσινή δραστηριότητα της τουρκικής αεροπορίας εκδηλώνεται την προπαραμονή της επίσκεψης που θα πραγματοποιήσει στην Κύπρο ο πρωθυπουργός Κ. Καραμανλής και έχει σημάνει συναγερμό στο ελληνικό Επιτελείο, καθώς λαμβάνονται όλα τα μέτρα για να αντιμετωπισθεί κάθε προσπάθεια κλιμάκωσης των προκλήσεων τόσο κατά τη μετακίνηση της ελληνικής αποστολής προς και από την Κύπρο, όσο και κατά την διάρκεια της επίσκεψης.

ΗΜΕΡΗΣΙΑ Του Νίκου Μελέτη