26 Απριλη: Φαντασμαγορικο Θεατρο-σκιων στην 5η λεωφορο της ΝΥ

Τοπικοι καραγκιοζοπαιχτες ετοιμαζονται πυρετωδως να αυνανιστουν με γελοιοτητες υποκουλτουρας, σκυλια, γατια, σημαιες του ολυμπιακου, φαντασιοπληκτους κολοκωτρωνηδες σε ασπρα αλογα κ.ο.κ. Θα αυτοανακυρηχτουν για μια ακομη χρονια σωτηρες του Ελληνισμου. Αποκρυπτουν την υποσκαπτουσα δυσοδια, την καταρακωση και κατ-εξευτηλισμο καθε πραγματικου Ελληνικου ιδεωδους, την παντελη αποτυχια του μοντερνου νεο-ραγια να σταθει ορθιος στο παγκοσμιο ανταγωνιστικο στερεωμα. Ο στρουθοκαμηλισμος και η συλλογικη αυταπατη ανακυκλωνεται οπως περιστροφονται τα ψητα αρνια, ενδοξα συμβολα του εορτασμου της παρακμης. Ζητω ο νεο-ραγιαδισμος! 



Σα να μην εφταναν οι τοπικοι καραγκιοζοπαιχτες, 21 θεραποντες του θεατρου-σκιων επισκεπτονται απο την Ελλαδα για να συμπληρωσουν το μεγαλο πανηγυρι.  θα επενδυσουν επιτυχως τα ευρω του ελληνικου δημοσιου στα πιο χλιδατα ξενοδοχεια και εστιατορια της κοσμοπολιτικης πρωτευουσας του πλανητη, θα συμπονεσουν τον ελληνικο πολιτη για την οικονομικη κριση, θα διαπλακουν σε πολλαπλα επιπεδα για να βεβαιωθουν οτι τα "παιδια του μπαμπα" και "τα παιδια του παπα" θα καταληστευουν για μερικες ακομη δεκαετιες καθε ελληνικο πορο και πλουτο. Ζητω οι ηγετες του νεο-ραγιαδισμου!
Ο Ελληνισμος, βουτηγμενος σε μια απο τις βαθυτερες ιστορικα κρισεις, ηταν συνηθισμενος να ψευτο-ζει και απλα να επιβιωνει. Ουτε λογος για λαμπρη πορεια — ο ετοιμοθανατος προσπαθει να μην πεθανει, οχι να κανει καριερα.   
Ισα που επιβιωνε προστατευομενος απο αδιαφανεια σε καθε επιπεδο συλλογικης δραστηριοτητας. Αυτη η αδιαφανεια βολευε τους ισχυρους και τους διαπλεγμενους και ναρκωνε τους υπολοιπους. Η τεχνολογικη προοδος ωστοσο, με το Διαδικτυο, τα blogs, την πλατυα και αμεση εξαπλωση της πληροφοριας οδηγει νομοτελιακα και αναποφευκτα στο ξεσκεπασμα του οργιου της διαφθορας και το σταβλο της ανομιας. Η μεγαλυτερη σταδιακη διαφανεια δε θα ξεπλυνει το σταβλο, απλα θα οδηγει για πολλα χρονια απο κριση σε κριση, απο σκανδαλο σε σκανδαλο, απο την παρακμη σε μεγαλυτερη παρακμη. Η δυσοδια θα ανακυκλωνεται απο τη μια γωνια στην αλλη, μεχρι που να ανοιξει η σταβλο-πορτα και τελειωσει η ζωοπανυγηρις μια και καλη. Ως τοτε το θεατρο-σκιων θα γιορταζεται και θα διαφημιζεται και στη Νεα Υορκη!