Χαιρετίζω την σημερινή εκδήλωση που διοργανώνεται με την ευκαιρία της συμπλήρωσης πέντε χρόνων από το Δημοψήφισμα, κατά το οποίο ο Κυπριακός Λαός, βροντοφώναξε το δικό του «ΟΧΙ». Μαζί του, ας μην το ξεχνάμε , κι εμείς εδώ στην Ελλάδα-η μεγάλη πλειοψηφία- φωνάξαμε το δικό μας «ΟΧΙ». Για πρώτη φορά, έπειτα από δεκαετίες, υπάρχει μιά τόσο μεγάλη ταύτιση γύρω από το μέλλον της Κύπρου. Αυτό δείχνει ότι η πορεία που ο λαός επέλεξε, είναι η ορθή και γι' αυτό άλλωστε διαψεύσθηκαν οι Κασσάνδρες που προέβλεπάν σεισμούς και καταποντισμούς.

Τα πράγματα εξ άλλου είναι καθαρά για όσους φυσικά θέλουν να δουν την πραγματικότητα. Εμείς όλοι που βροντοφωνάξαμε το «ΟΧΙ», πιστεύουμε και θέλουμε τη δημιουργία ενός ενιαίου κράτους των Ελληνοκυπρίων και Τουρκοκυπρίων. Όμως μέσα σε συνθήκες Δημοκρατίας , σεβασμού των Ανθρωπίνων δικαιωμάτων, ισοτιμίας ανάμεσα στις δύο κοινότητες, ευημερίας για όλους και προ παντός Ανεξαρτησίας και Λαικής Κυριαρχίας. Θέλουμε η αυριανή Κύπρος που θα προκύψει να πάψει επι τέλους να έχει ξένους κηδεμόνες και επίσης να πάψει να έχει ξένα στρατεύματα και ξένες βάσεις. Μια απολύτως ελεύθερη και ανεξάρτητη χώρα μέσα στα πλαίσια της Ευρωπαικής Κοινότητας και τις εγγυήσεις που απορρέουν για όλους από αυτή τη συμμετοχή.

Μπροστα σ' αυτές τις κρυστάλλινες θέσεις, δεν υπάρχει κατά τη γνώμη μου δύναμη στον κόσμο που θα μας αναγκάσει να υποχωρήσουμε ή -ακόμη χειρότερα- να νικηθούμε.

Προυπόθεση όμως είναι να υπάρχει ενότητα του Κυπριακού Λαού και αδελφική συνεργασία με τον Ελληνικό Λαό και τους εκπροσώπους του.

Έτσι ενωμένοι να δώσουμε τις καινούργιες μάχες που μας περιμένουν και θα νικήσουμε. Και όταν λέω «ΝΙΚΗ», εννοώ ΝΙΚΗ της ενιαίας -Ανεξάρτητης -Δημοκρατικής και ευημερούσας Κύπρου. Που αντί να φιλοξενεί στρατιωτικές βάσεις θανάτου, να γίνει παράγοντας Ειρήνης και συνεργασίας των Λαων της περιοχής.

Αθήνα , 24.4.2009