Στους τέσσερεις νεκρούς ανέρχεται σήμερα ο αριθμός των ανθρώπων που έχασαν την ζωή τους λόγω της γρίπης των χοίρων στην Νέα Υόρκη. Οι δύο θάνατοι της περασμένης Τρίτης δημιούργησαν ένα πιο ανησυχητικό κλίμα στην ήδη αναστατωμένη πόλη. Πρόκειται για μια γυναίκα σαρανταενός χρονών από την περιοχή του Κουίνς και ενός άνδρα 34 χρονών από το Μπρούκλιν. Αξίζει βέβαια να αναφερθεί πως και οι τέσσερεις άνθρωποι που έχασαν την ζωή τους είχαν και άλλα προβλήματα υγείας.

20 σχολεία που είχαν κλείσει για απολύμανση ξαναλειτούργησαν την Τετάρτη, μεταξύ των οποίων και το σχολείο που έχασε τον υποδιευθυντή του από την νόσο, όμως την ίδια μέρα έκλεισαν άλλα πέντε και συγκεκριμένα στο Μπρούκλιν, το Μανχάταν, το Κουίνς και το Μπρόνξ.

Εχει περάσει σχεδόν ένας μήνας από την ημέρα που εκατοντάδες μαθητές τουSt. FrancisPreparatorySchool στην περιοχήFreshMeadows – όπου φοιτούν και πολλά ελληνόπουλα είχαν μαζικά συμπτώματα γρίπης – απλής όπως αποδείχθηκε – με αποτέλεσμα να επισπεύσουν τις ενέργειες απολύμανσης του σχολείου, αλλά και να προχωρήσουν οι αρμόδιες υπηρεσίες στο προληπτικό κλείσιμο και άλλων σχολείων της περιοχής.  

Αξίζει τέλος να αναφερθεί πως όπως ήταν αναμενόμενο πολλά σχολείαγνωστοποιούν ότι σχεδόντα δύο τρίτα των μαθητών τους απουσιάζουν από τις τάξεις.

πηγή: Φωνή της Αμερικής