Των Αγάθη Αβανέα & Αγάπη  Αναστασάκου   

Ακόμα μια φορά πληρώνουμε τους πολέμους της Αμερικής και της Αγγλίας, καθώς και την ανοχή που δείχνει η Ε.Ε και ο ΟΗΕ στους ισχυρούς της γης (με ανταλλάγματα ή μη).

Η ανεξέλεγκτη λαθρομετανάστευση Μουσουλμάνων (ως επί το πλείστον) από τις πληγείσες χώρες της Ανατολής στην Ευρώπη και κυρίως στην Ελλάδα ( με τη βοήθεια των Τούρκων δουλεμπόρων) δημιουργεί προβλήματα οικονομικά, κοινωνικά και εθνικά.

Αντίθετα με τη συμφωνία της Ε.Ε που έχει υπογραφεί και από τις δύο χώρες ( Ελλάδα, Τουρκία) για την επαναεισαγωγή στη χώρα εισόδου των λαθρομεταναστών, η Τουρκία που μας εφοδιάζει με ανθρώπινα ράκη, με το αζημίωτο φυσικά από τα αθώα θύματα, δε δέχεται να την εφαρμόσει. Ελάχιστο ποσοστό έχει αποδεχθεί να περάσει ξανά στην Τουρκία, εξυπηρετώντας την αλλοίωση της εθνολογικής μας σύνθεσης, με προβληματισμό και για τυχόν εισαγωγή τρομοκρατών ανάμεσα στο πλήθος που καθημερινά έρχεται στη χώρα μας.

΄Εχουν ήδη αρχίσει να γράφουν οι Τουρκικές εφημερίδες για ύπαρξη και άλλων εθνοτήτων στα νησιά του Αιγαίου !

Επί πλέον τραυματίζονται τα εργασιακά και κοινωνικά μας δικαιώματα δίνοντας τη δυνατότητα στο κεφάλαιο να ρίχνει τις αμοιβές των εργαζόμενων και να μειώνει τις κοινωνικές παροχές εκβιάζοντάς τους, μέσω της εκμετάλλευσης των λαθρομεταναστών.

Σ' αυτό το ανταγωνιστικό πεδίο, της προσφοράς φθηνής εργασίας, υπάρχει και η μόνη πραγματική μείωση στα πλαίσια της ελευθέρας οικονομίας στην Ελλάδα, σε όλους τους τομείς (ηλεκτρισμό, τρόφιμα, παροχές υπηρεσίων, τράπεζες κ.λ.π) ισχύει ΚΑΡΤΕΛ.

Η υποκρισία των πολιτικών μας που δεν καταγγέλλουν την Τουρκία για την συγκεκριμένη πολιτική της στην Ε.Ε και που για μία ακόμη φορά ποντάρουν στην συναισθηματική μας αντίδραση υπέρ των κατατρεγμένων και μετά μας εγκαταλείπουν στα προβλήματα που προκύπτουν από βίαιη αλλοίωση της εθνικής μας σύνθεσης και των κοινωνικών προβλημάτων που απορρέουν από την πολυπληθή είσοδο ανθρώπων τόσο διαφορετικής κουλτούρας, με διαφορετική θρησκεία και έντονα   βιοποριστικές ανάγκες.

Πριν γίνουμε ζούγκλα και χτυπάμε και κλέβουμε ο ένας τον άλλο, το δε κεφάλαιο δεν επηρεάζεται από τέτοιες ευαισθησίες, αρκεί να κερδίζει από αυτό το μακελειό, καλό θα ήταν να σκεφθούμε κάποια λύση.

΄Ήδη χώρες της Ε.Ε εφαρμόζουν ξεχωριστές πολιτικές αντιμετώπισης αυτού του προβλήματος, άλλες χώρες κλείνουν τα σύνορά τους , άλλες εφαρμόζουν τη ποσόστωση ανάλογα με το πληθυσμό που έχει η χώρα κ.λ.π.

Είναι ώρα πια, να αποφασίσουμε όλοι μαζί στη Ε.Ε για μια κοινή μεταναστευτική πολιτική.

Λύσεις μπορούν να βρεθούν εφ' όσον πραγματικά το επιθυμούμε

Και οι λαοί το θέλουν !

Η πρότασή μας είναι να βοηθήσουμε αυτούς τους ανθρώπους στη χώρα τους.

Κανείς δεν είναι ευτυχισμένος όταν αφήνει την πατρίδα του, την οικογένειά του για να πάει στο άγνωστο, να θαλασσοπνιγεί, να πληρώσει μεγάλα χρηματικά ποσά στους δουλέμπορους και να περάσει, εφ' όσον επιζήσει, σε μια ξένη χώρα, η οποία δεν είναι πια τόσο φιλική, μετά από το πλήθος που έχει μεταναστεύσει και τα προβλήματα που προκύπτουν από αυτή την είσοδο, και οι συνθήκες διαβίωσης είναι προβληματικές και γίνονται όλο και χειρότερες λόγω και της παγκόσμιας οικονομικής κρίσης.

Να κάνουμε ένα επί πλέον πρόγραμμα για τις συνέπειες των πολιτικών (πολέμους, δικτατορίες κ.α ) που εφαρμόζουν τα ισχυρά κράτη και το παγκόσμιο κεφάλαιο.

Πρόγραμμα βοήθειας στις χώρες που έχουν έντονο το πρόβλημα της αποστολής των λαθρομεταναστών στην Ευρώπη (ΑΦΓΑΝΙΣΤΑΝ, ΙΡΑΚ, ΠΑΚΙΣΤΑΝ κ.α).

Να ενισχύσουμε τις θέσεις εργασίας στις χώρες αυτές συνεργαζόμενοι με τις αρχές τους, στο γεωργικό τομέα, σε πολιτισμικές ανταλλαγές, στον τομέα της ανοικοδόμησης, για επενδύσεις  κ.α

Με κάθε τρόπο η βοήθεια να είναι με επίκεντρο την απασχόληση τους στη χώρα τους ή σε συγγενείς γειτονικές χώρες, ώστε να έχουν επικοινωνία με την οικογένειά τους.

Να καταγγείλουμε το ρόλο του επίσημου Τουρκικού κράτους στην Ε.Ε

Νομίζουμε πως έτσι θα κάνουμε ένα σημαντικό βήμα για να αλλάξουμε την τύχη αυτών των ανθρώπων και θα προστατέψουμε τη δική μας ύπαρξη ως Ε.Ε, ως Ελληνικό Κράτος και ως Λαός.