Παραθέτουμε αυτούσιο το Δελτίο Τύπου χωρίς σχόλια, αναλύσεις, και κρίσεις.

            

ΕΛΛΗΝΟΑΜΕΡΙΚΑΝΙΚΗ ΕΝΩΣΗ

ΔΕΛΤΙΟ ΤΥΠΟΥ

Για πληροφορίες: 1 (917) 656-3735

Ντίνος Ράλης: «Διαψεύδω κατηγορηματικά ότι παραιτηθήκαμε, επειδή χάσαμε τις εκλογές πριν από ένα χρόνο…»

Εγιναν επώνυμες καταγγελίες για παράνομες ενέργειες και κατακράτηση χρημάτων σε Συνέντευξη Τύπου.

Νέα Υόρκη. – Στην κοινή διαπίστωση ότι η Ομοσπονδία με το σημερινό Δ.Σ. είναι σαν ένα καράβι που αργά ή γρήγορα θα εξοκύλει, κατέληξαν οι επτά σύμβουλοι που παραιτήθηκαν πρόσφατα από το Δ.Σ. και σε συνέντευξη Τύπου που δόθηκε το βράδυ της Πέμπτη 25 Ιουνίου, 2009 στην αίθουσα Pancyprian Lounge στην Αστόρια, παρουσίασαν του λόγους για τους οποίους ήταν αδύνατο να συνεχιστεί η παραμονή τους στο Δ.Σ.

Στην συνέντευξη αυτή παρέστησαν και τρείς πρώην Πρόεδροι της Ομοσπονδίας, ο κ. Α. Μάνεσης, ο κ. Β. Σταθάκος και ο κ. Ν. Διαμαντίδης, δίνοντας με την παρουσία τους ένα μήνυμα ενότητας και ομοψυχίας αλλά και εκφράζοντας την ανησυχία τους για τα τεκταινόμενα στην Ομοσπονδία υπό την διοίκηση του κ. Δημήτρη Καλαμαρά.

Τα μέλη του συνδυασμού που με επικεφαλής τον Ντίνο Ράλη πήραν, κάτω από την ομπρέλα της Ελληνοαμερικανικής Αναγέννησης μέρος στις εκλογές της Ομοσπονδίας πριν από ένα χρόνο, προέβησαν σε συγκεκριμένες καταγγελίες για τον τρόπο με τον οποίο διοικείται σήμερα η Ομοσπονδία και αναφέρθηκαν με λεπτομέρειες σε γεγονότα και καταστάσεις που σε μεγάλο βαθμό αγνοούσαν όχι μόνο τα μέλη της Ομοσπονδίας αλλά και η ευρύτερη Ομογένεια.

Aπόστολος Σκοτίδας: «Παρακράτησαν λεφτά για εξι μήνες πριν τα καταθέσουν…» 

Ετσι ο κ. Απόστολος Σκοτίδας επανέλαβε τις καταγγελίες σε ότι αφορά την αργοπορία στην κατάθεση χρημάτων που εισπράχθηκαν από την Ομοσπονδία και εξήγησε με τον τρόπο αυτό, το περιεχόμενο της επιστολής που κατέθεσε και που επίμονα αρνιόταν να διαβάσει μέχρι πρόσφατα στο Δ.Σ. ο κ. Καλαμαράς. Σύμφωνα με την επιστολή αυτή ο κ. Γιάννης Γκόρος (μέλος και του σημερινού Δ.Σ. και υπεύθυνος του Κτιρίου) μετά από υπόνοιες που υπήρχαν, παραδέχτηκε ότι έπαιρνε χρήματα από εκδηλώσεις και τα χρήματα αυτά δεν έμπαιναν στον λογαριασμό της Ομοσπονδίας και μόνο έπειτα από πιέσεις και καταγγελίες κατατέθηκαν με καθυστέρηση 6 και πλέον μηνών.

Σε μια άλλη καταγγελία ο κ. Σκοτίδας ανάφερε ότι ο κ. Δημητρίου του παρέδωσε χρήματα που είχε παραλάβει για εγγραφές συλλόγων-μελών ένα μήνα αργότερα από τότε που υποτίθεται ότι τα παρέλαβε. Αφήνοντας έτσι να εννοηθεί ότι ίσως και να μην ήταν νόμιμη η διαδικασία εγγραφής των συλλόγων και τελικά του αποτελέσματος των Εκλογών του 2008. Ο κ. Σκοτίδας ήταν κατηγορηματικος και στο γεγονός εάν ο ίδιος ζήτησε να αποσυρθεί η επιστολή του ή όχι, λέγοντας οτι όποιος του αποδίδει κάτι τέτοιο, ψεύδεται εκείνος.

Με την σειρά του ο κ. Ντίνος Ράλης αναφέρθηκε στην πράξη της παραιτήσεως των μελών της ομάδας «Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση» και την χαρακτήρισε θαρραλέα και τίμια. Πιστεύω ακράδαντα, είπε, ότι αυτή η ενέργεια είναι η «πρώτη αφύπνιση» για να δημιουργήσουμε έναν ειλικρινή διάλογο για όλα τα θέματα που απασχολούν την Ομοσπονδία και εν γένει την Ομογένεια.

Απαντώντας στις ερωτήσεις των δημοσιογράφων για το «τί μέλλει γενέσθε;» ο κ. Ράλης τόνισε ότι θα συνεχίσουμε να αγωνιζόμαστε. Προσωπικά, συμπλήρωσε με ορισμένα άτομα του παρόντος Δ.Σ., εγώ δεν μπορώ να συνεργαστώ. Δεν είμαι έτοιμος, τόνισε, να πάρω την Ομοσπονδία στον Εισαγγελέα, ωστόσο απαντώντας σε άλλη ερώτηση  είπε ότι «όλα τα ενδεχόμενα είναι ανοικτά» και επεσήμανε ότι για θέματα νομικής φύσης θα συμβουλευθεί πρώτα νομικό σύμβουλο και μετά θα απαντήσει. Ζήτησε ακόμη να δημιουργηθεί ειδική επιτροπή για να εξετάσει τις καταγγεκλίες που εμπεριέχονται στην επιστολή Σκοτίδα και όχι το θέμα της ασφαλιστικής εταιρείας για το οποίο ο κ. Ράλης είπε ότι δημιουργήθηκε επιτροπή αλλά δυστυχώς δεν έκανε τίποτα για εξι μήνες.

Το κλίμα στην Ομοσπονδία δεν είναι καλό και ο μεγάλος αυτός οργανισμός νοσεί, συμφώνησαν στις παρεμβάσεις τους οι πρώην πρόεδροι.

Ο Επίτιμος πρόεδρος της Ομοσπονδίας  κ. Β. Σταθάκος υπογράμμισε ότι θα έπρεπε να δοθούν τα χρήματα στον ταμία της Ομοσπονδία ς εντός πέντε (5) ημερών και τότε δεν θα υπήρχε κανένα θέμα. Επίσης εξέθεσε τις απόψεις του για το μέλλον της Ομοσπονδίας. Ο κ. Σταθάκος τόνισε ότι θα πρέπει να δημιουργηθεί και ένας νέος φορέας, με την επωνυμία "American Hellenic Congress of New York" που θα σταθεί δίπλα από την Ομοσπονδία και θα απευθύνεται στην γενιά που έχει γεννηθεί στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Από την πλευρά του ο κ. Διαμαντίδης τόνισε ότι «θα πρέπει να βοηθήσουμε για να κρατηθεί ο οργανισμός της Ομοσπονδίας». Επίσης, ο κ. Διαμαντίδης, αναφερόμενος στη νόμιμη διαδικασία αναπλήρωσης των παραιτηθέντων, τόνισε ότι θα πρέπει τώρα να κληθεί η Γενική Συνέλευση για να καλυφθεί το κενό που δημιουργήθηκε στη σύνθεση του Δ.Σ., ως προς την λειτουργία του.

Στην συνέντευξη Τύπου παρευρέθηκαν επίσης και αρκετά από τα μέλη της ομάδας «Ελληνοαμερικανική Αναγέννηση» όπως ο κ. Ηλίας Νεοφώτιστος, ο κ. Κώστας Τομόπουλος, ο κ. Γρηγόρης Νοδάρος,  ο κ. Δημήτρης Κακαβάς και ο κ. Βασίλειος Εγγλέζος. Το ρόλο της συντονίστριας στην συνέντευξη είχε η κ. Ελισάβετ Τζουμάκα. Η κ. Τζουμάκα αναφέρθηκε στα προβλήματα λειτουργίας και οικονομικής διαχείρισης  των πόρων του οργανισμού. Διευκρίνησε επίσης ότι στην διάρκεια της τελευταίας Γενικής Συνέλευσης δεν έγινε ψηφοφορία, όπως λανθασμένα αναφέρθηκε σε πληρωμένη καταχώρηση στον Τύπο, του Δ.Σ. της Ομοσπονδίας. Οι παρευρισκόμενοι είχαν την ευκαιρία να πάρουν αντίγραφα των εγγράφων, αποδείξεις και άλλα ντοκουμέντα, σχετικά με τις καταγγελίες, τα οποία και είναι στην διάθεση κάθε ενδιαφερόμενου σε μορφή PDF.

AKOYSTE LIVE ΟΛΟΚΛΗΡΗ ΤΗΝ ΣΥΝΕΝΤΕΥΞΗ ΤΥΠΟΥ

 

synenteyxh_typou_ntinos_rallhs_25_06_09_-_copy.png