Άντζυ Σταθάτου, 25 Ιουνίου 2009, 16:06

Η παράσταση που παίζεται τις τελευταίες ημέρες στην Μονή Πετράκη, όπου συνεχίζεται η κατάθεση των μαρτύρων για την υπόθεση της ΜΚΟ της Εκκλησίας «Αλληλεγγύη», θα μπορούσε να είναι μια κωμωδία του Αριστοφάνη  με τραγικά στοιχεία. Δεν λείπουν οι όρνιθες, τα σάπια κοτόπουλα που έμειναν στις αποθήκες χωρίς να διατεθούν στο Ιράκ, ενώ το ρόλο της θρυλικής  Νεφελοκοκκυγίας στην σύγχρονη παράσταση φαίνεται πως έπαιζε η ίδια η «Αλληλεγγύη» που θέλησε μάλλον να αναδειχτεί σε  ενδιάμεσο παράγοντα μεταξύ  Θεού και ανθρώπων , χτίζοντας γύρω από τις δραστηριότητές της τείχος προστασίας, όπως και οι όρνιθες του Αριστοφάνη. Βέβαια η τσίκνα ήταν εντός των τειχών…

Μέσα σε όλα αυτά λοιπόν , τα σάπια κοτόπουλα, το «χαμένο» χρέος των 6,5 εκατομμυρίων ευρώ της ΜΚΟ στο Υπουργείο Εξωτερικών , τα αλλοιωμένα τρόφιμα που έστειλε η Εκκλησία στη Συρία ,τις βιλίτσες που χτίστηκαν παράνομα σε δασική έκταση  στη Μονή Πεντέλης με άδεια ανακαίνισης κοτετσιών, ακούστηκαν και πληροφορίες και για pay roll δημοσιογράφων από την Αλληλεγγύη , κάτι το οποίο εξηγεί εν μέρει πως τόσα χρόνια πολλές ειδήσεις για παράτυπες δραστηριότητες έμεναν στην αφάνεια , αν και ήταν γνωστές σε όλους. Ολόκληρο δίκτυο φαίνεται πως είχε στηθεί για την ανενόχλητη δραστηριοποίηση του κ. Φουρλεμάδη  , με τακτικές που περιελάμβαναν «δωράκια» σε πολλούς , τοποθετήσεις συγγενών και φίλων σε υπαλληλικές θέσεις, συνεργασίες με Μητροπόλεις και μπόνους από ανθρωπιστική βοήθεια που αντί να φθάνει στον πραγματικό προορισμό της, μοιραζόταν σε Μητροπόλεις για την ενίσχυση των συσσιτίων. Έτσι με την τακτική της μεγάλης συνωμοσίας , τα στόματα παρέμεναν ερμητικά κλειστά!!!

Ποιος έχει την ευθύνη; Όπως πάντα κανείς!!! Ίσως αυτές οι σάπιες όρνιθες, οι οποίες δυστυχώς δεν μπόρεσαν να καταθέσουν.  Ίσως αυτός ο Τσαλαπετεινός!!

Ο «ιθύνων νους», σύμφωνα με την έκθεση των ελεγκτών, κυρίων Τίκα και Τσομπανίδη, πρώην Διευθύνων Σύμβουλος της οργάνωσης Δημήτριος Φουρλεμάδης, αποφάσισε από την πλευρά του να μην παραστεί ενώπιων της Ειδικής Επιτροπής Ακροάσεων που εξετάζει τα πεπραγμένα τα εκκλησιαστικής ΜΚΟ. Σύμφωνα με επιστολή του ενοχλήθηκε διότι η  θρησκευτική διαδικτυακή εφημερίδα amen.gr έκανε περισσότερες αποκαλύψεις από ότι προφανώς επέτρεπε ο ίδιος !!! Πρωτοφανή πράγματα!!!

Ο έτερος καπαδόκης, Επίσκοπος Θερμοπυλών Ιωάννης, πρώην πρόεδρος του Δ.Σ. της εκκλησιαστικής ΜΚΟ προσπάθησε να διαχωρίσει την θέση του από τον πρώην Διευθύνοντα Σύμβουλο κ.Δημήτρη Φουρλεμάδη δηλώνοντας πως υπήρξε «τυπικά πρόεδρος του Δ.Σ. της "Αλληλεγγύης"». Πίστωση χρόνου να μελετήσει όλα τα πορίσματα που αφορούν στα οικονομικά της «Αλληλεγγύης» ζήτησε και πήρε ο Μητροπολίτης Βελεστίνου Δαμασκηνός. Πάντως ο Επίσκοπος Θερμοπυλών  κλήθηκε να δώσει εξηγήσεις για τα μεγάλα ποσά, άνω των 100.000 ευρώ, που δαπανήθηκαν κατά το παρελθόν από την εκκλησιαστική ΜΚΟ για τη ναύλωση αεροσκάφους με το οποίο ταξίδευσε ο μακαριστός αρχιεπίσκοπος Χριστόδουλος στο Κοσσυφοπέδιο, για την αγορά, αρχιερατικών εγκολπίων, ποιμαντικών ραβδών, επιστήθιων σταυρών, κεριού Εκκλησιών και άλλων «τα οποία είναι ξένα προς τους σκοπούς της Αλλελεγγύης».

Μέσα σε όλα, δεν έλειψαν και οι αιχμές κατά του μακαριστού Αρχιεπισκόπου Αθηνών Χριστόδουλου , ο οποίος γνώριζε προφανώς όλες τις δραστηριότητες. Για τους οικίσκους- κοτέτσια της Μονής Πεντέλης, ο Επίσκοπος Θερμοπυλών τόνισε: «Όταν γινόντουσαν τα έργα ανέγερσης των οικίσκων από τις σπίθες των ηλεκτροσυγκολλήσεων άρπαξαν φωτιά κάτι ξερόχορτα. Θορυβημένος είπα στον μακαριστό Αρχιεπίσκοπο που ήταν εκεί μαζί μου ότι θα υπάρξουν προβλήματα αν συμβεί κάτι. Η περιοχή είναι δασική και πρόσφατα είχε καεί. Ο ίδιος μου έδωσε να καταλάβω ότι είχε πάρει πάνω του την υπόθεση».

Θα σταλεί η υπόθεση στον εισαγγελέα; Πότε επιτέλους θα επιληφθεί η δικαιοσύνη για να δοθούν απαντήσεις για το που πήγαν τα χρήματα του ελληνικού λαού που προορίζονταν για ανθρωπιστική βοήθεια; Ή μήπως περιμένουμε να πάρουν την υπόθεση στα χέρια τους οι όρνιθες;

ΠΕΡΙΣΣΟΤΕΡΑ ΘΕΜΑΤΑ & ΑΠΟΚΑΛΥΨΕΙΣ  ΣΤΟ ΝΕΟ SITE ΤΡΙΤΗ ΟΨΗ