Διαβάζουμε στο Ριζοσπάστη:
http://www1.rizospastis.gr/story.do?id=5138168&publDate=19/6/2009

«Θάβουν» την αλήθεια για τους μετανάστες.
Τι προκαλεί τα κύματα της μετανάστευσης; Ποιος φταίει; Πόσο «δογματικές», «ξύλινες» και «γενικόλογες» είναι οι αναφορές των κομμουνιστών που καταδεικνύουν τον ιμπεριαλισμό ως αιτία του φαινομένου της προσφυγιάς, και που αν δεν αντιμετωπιστεί δεν πρόκειται να υπάρξει ανάσχεση του προβλήματος;…».

Σπάνια συναντά κανείς μέσα σε μια τόσο μικρή παράγραφο τέτοια παταγώδη και πολλαπλή αυτό-αναίρεση.. Πράγματι αυτή η παράγραφος επιβεβαιώνει με τον πλέον κατηγορηματικό τρόπο τα «ξύλινα» και γενικόλογα λεκτικά σχήματα του ΚΚΕ, τα οποία ενσαρκώνουν τη δραματική πολιτική του στειρότητα. Και το χειρότερο, όλα τα κείμενα της ηγεσίας του ΚΚΕ δεν αντικαθιστούν απλώς την πραγματικότητα με άδειες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις, αλλά και κηρύσσουν το «αξίωμα» της μοιρολατρίας: «Αν δεν αντιμετωπισθεί ο ιμπεριαλισμός δεν υπάρχει λύση»!!!

Ας περιμένουμε, λοιπόν, πότε το ΚΚΕ θα ανατρέψει τον ιμπεριαλισμό!!!

Ακριβέστερα, ας προετοιμαστούμε να πεθάνουμε γιατί ο ιμπεριαλισμός, με το να διαπιστώνουμε από τη θέση του γραφειοκράτη κομισάριου, ότι «αυτός είναι ο ένοχος», δεν πρόκειται να ανατραπεί ποτέ, διότι τις συμφορές που δημιουργεί τις αξιοποιεί προς όφελός του, οδηγώντας τον κόσμο στη βαρβαρότητα και όχι στο σοσιαλισμό.

Συνοπτικές παρατηρήσεις:

Πρώτη παρατήρηση: Η διαπίστωση δεν είναι εξήγηση, αλλά αντι-εξήγηση. Καταφεύγουν σε κοινοτοπίες και γενικές διαπιστώσεις όσοι αρνούνται να αντιμετωπίσουν, θεωρητικά και πρακτικά, τη συγκεκριμένη πραγματικότητα. Αυτή η στείρα σκέψη και πράξη καλύπτεται πίσω από γενικές διαπιστώσεις.

Η ηγεσία του ΚΚΕ,
σε όλα τα σοβαρά ζητήματα αντικαθιστά το ιστορικό γίγνεσθαι και τη ζωντανή πραγματικότητα με άδειες κοινωνιολογικές αφαιρέσεις του τύπου: ο καπιταλισμός φταίει, ο ιμπεριαλισμός προκαλεί τις συμφορές, οι ιμπεριαλιστικοί πόλεμοι προκαλούν την εξαθλίωση, τις μετακινήσεις των «εξαθλιωμένων» και λοιπά παρόμοια.

Η ηγεσία του ΚΚΕ, αγνοεί το αλφάβητο, μάλλον δεν την συμφέρει να το θυμάται: Η πάλη των τάξεων ξετυλίγεται στο συγκεκριμένο ιστορικό πεδίο και όχι στη στρατόσφαιρα της κοινωνιολογίας και των κοινότοπων διαπιστώσεων.

Αγνοεί, αυτό το κομμουνιστικό κόμμα, το αλφάβητο της επαναστατικής πρακτικής: Η αφετηρία κάθε αγώνα δεν είναι η αφαίρεση, αλλά το συγκεκριμένο, ακριβώς γιατί οι λαϊκές μάζες ζούνε μέσα σε αυτό το «συγκεκριμένο» και όχι μέσα στα ολοέτοιμα σεχταριστικά μας καλούπια

Δεύτερη παρατήρηση: Και οι πόλεμοι και η φτώχεια και η ανεργία και το έγκλημα και οι διαστροφές και οι πωρωμένοι δολοφόνοι είναι δημιουργήματα του καπιταλισμού και θα εκλείψουν μόνο όταν γκρεμιστεί και οικοδομηθεί μια άλλη κοινωνία.

Σύμφωνα με τη λογική του ΚΚΕ δεν θα πρέπει να αγωνιζόμαστε εναντίον όλων αυτών, γιατί δεν μπορεί να λυθούν μέσα στα ιμπεριαλιστικά πλαίσια.

Ούτε εναντίον των απεργοσπαστών ή των εισαγόμενων δούλων πρέπει να αγωνιζόμαστε γιατί και αυτοί είναι θύματα του ιμπεριαλισμού και επιπλέον και εργάτες…

Ούτε εναντίον της κατοχής μας από στρατιές ξένων (στρατιωτών ή λαθρομεταναστών) γιατί και αυτές οι «στρατιές» προκαλούνται από την ιμπεριαλιστική βαρβαρότητα και είναι και εργάτες-θύματα…

Πρέπει, μάλλον να ήταν «ρατσιστής» ο Μαρξ και οι άλλοι ηγέτες του κομμουνισμού που αντιτάσσονταν σθεναρά στην εισαγωγή εργατών και τη χαρακτήριζαν «διαιώνιση της σκλαβιάς».

Πρέπει ο Λένιν να αγνοούσε τις «σοφές» διαπιστώσεις του ΚΚΕ που χαρακτήριζε τα «ανοικτά σύνορα», μέσα στον καπιταλισμό ως αντιδραστική οπισθοδρόμηση.

Εκτός και αν η ηγεσία του ΚΚΕ, λόγω των τραγικών αγκυλώσεών της, αγνοεί τι σημαίνουν τα «ανοικτά σύνορα». Δεν αφορούν μόνο το κεφάλαιο και την ισοπέδωση των εθνών-κρατών, αλλά και τα «ανοικτά σύνορα» στην εργασία, δηλαδή ανοικτά στις εισαγωγές εργατών…

Τρίτη παρατήρηση: Η ηγεσία του ΚΚΕ, βεβαίως, σκοπίμως και δολίως, το παίζει Κινέζος και έχει καβαλήσει το αλογάκι της στείρας αντι-ιμπεριαλιστικής ρητορείας. Καταναλώνει «ταξική» ρητορεία για να εξαφανίσει τα συγκεκριμένα ταξικά προβλήματα:

α). Την ισοπέδωση της εργατικής τάξης, μέσω της εισαγωγής αλλοδαπών, την άλωση κάθε πολιτικού, εργασιακού και οργανωτικού κεκτημένου της. Μια βάρβαρη ισοπέδωση της εργατικής τάξης που έχει υπονομεύσει κάθε αγώνα και έχει ισχυροποιήσει δραματικά την εξουσία του κεφαλαίου.

Με τέτοιους πολιτικούς και οργανωτικούς όρους κανένας αγώνας για την ανατροπή του ιμπεριαλισμού δεν μπορεί να γίνει.

Ας μας δώσει μια απάντηση σε αυτό η ηγεσία του ΚΚΕ και ας αφήσει τις «ταξικές» ρητορείες…

β). Εξαφανίζει ακόμα και τον εφιάλτη της λαθρομεταναστευτικής εισβολής, με όλη τη φρίκη που αυτός συνεπάγεται, όχι μόνο στο πεδίο των εργασιακών σχέσεων, αλλά σε ολόκληρη την κοινωνία: Θηριώδης εγκληματικότητα, ναρκωτικά, λοιμώδεις ασθένειες, διχαστικά γκέτο, μαφιόζικες συμμορίες, «ομάδες κρούσης» του κεφαλαίου για τα τρομοκρατικά του παιχνίδια και πολλά άλλα…

Θα ανατρέψουμε τον ιμπεριαλισμό με τη διάλυση της κοινωνίας και το ρίξιμό της στα βάραθρα της βαρβαρότητας και της εξαθλίωσης;;;

Γιατί, η ηγεσία του ΚΚΕ καμώνεται ότι αγνοεί όλα αυτά που ζει η εργατική τάξη και ο ελληνικός λαός; Και το χειρότερο: εκτοξεύει εναντίον του και τους αφορισμούς για «ρατσισμό» και «εθνικισμό»!!!

γ). Αγνοεί η ηγεσία του ΚΚΕ, ότι όλα αυτά τα περί «ρατσισμού» κ.λπ είναι τα νέα ιδεολογήματα του ιμπεριαλισμού; Δεν ακούει ούτε αυτά που λέει σήμερα το ιμπεριαλιστικό κεφάλαιο; Και θα απαλλαγούμε από τον ιμπεριαλισμό προπαγανδίζοντας τα δικά του ιδεολογήματα, επιχρυσωμένα με «ταξικές» σάλτσες και ρητορείες;

Οι σύγχρονοι «πράκτορες» του κεφαλαίου, για να είναι πιο αποτελεσματικοί, μιλάνε «ταξικά», όπως όλοι οι μεγάλοι «πράκτορες» του ιμπεριαλισμού: Κάουτσκι και ΣΙΑ…

Τελευταία παρατήρηση: Σκοπίμως και δολίως, τέλος η ηγεσία του ΚΚΕ συγκαλύπτει τη στρατηγική και το σχεδιασμό της πλανητικής ιμπεριαλιστικής τάξης. Ότι δηλαδή η συντριπτική πλειονότητα των εισαγόμενων λαθρομεταναστών-δούλων δεν είναι «αυθόρμητη», αλλά σχεδιασμένη και κατευθυνόμενη από τους μηχανισμούς του ιμπεριαλισμού.

Και εδώ η ηγεσία του ΚΚΕ κάνει τον Κινέζο για να μη μιλήσει συγκεκριμένα εναντίον του ιμπεριαλισμού και να μην αποκαλύψει τους εφιαλτικούς σχεδιασμούς του για την άλωση και αποκτήνωση των εθνικών κοινωνιών.
Κατά τα άλλα καταναλώνει, θορυβωδώς, αντι-ιμπεριαλιστικές ρητορείες. Μιλάει στα λόγια εναντίον του ιμπεριαλισμού και στην πράξη αποτελεί το ιδεολογικό και πολιτικό του ρόπαλο.

Γι' αυτό ο ελληνικός λαός του γυρίζει ανοικτά και επιδεικτικά την πλάτη. Γι' αυτό συντηρούνται και τα τυχοδιωκτικά σχήματα, τύπου ΛΑ.Ο.Σ και ΣΙΑ…

Υ.Γ.

Για να καταλάβει κανείς όλο το γελοίο των μοιρολατρικών «θεωρημάτων» της ηγεσίας του ΚΚΕ, φέρνουμε ένα παραστατικό παράδειγμα.
Ο ληστής που εισβάλει σε ένα σπίτι είναι και αυτός ένα εξαθλιωμένο θύμα της καπιταλιστικής βαρβαρότητας.
Θα έπρεπε, λοιπόν, σύμφωνα με τη «λογική» του ΚΚΕ, το θύμα της ληστείας όταν βρεθεί μπροστά στην καραμπίνα του θύματος-ληστή, να τον κοιτάξει με συμπάθεια και να αναφωνήσει: «Όταν γκρεμιστεί ο καπιταλισμός όλα θα φτιάξουν»!!!
Αυτό διδάσκει η ηγησία του ΚΚΕ στον ελληνικό λαό: «Ξέχνα την πραγματικότητα που ζεις από τους λαθρομετανάστες εισβολείς. Μάθε, γιατί το αγνοείς, ότι θύματα του ιμπεριαλισμού είναι και δεν υπάρχει λύση, αν δεν ανατραπεί ο καπιταλισμός»!!!
Ευτυχώς, οι λαοί δεν ακολουθούν τέτοιες κατηχήσεις…