«Η Νεολαία του ΣΑΕ να δραστηριοποιηθεί για την επιστροφή των Γλυπτών του Παρθενώνα» 

Πραγματοποιήθηκε στις 30 Ιουνίου συνάντηση εργασίας του Προέδρου ΣΑΕ, κ. Στ. Ταμβάκη με τον Πρόεδρο του Δ.Σ. του Μουσείου Ακρόπολης, καθηγητή Αρχαιολογίας, Δημήτριο Παντερμαλή. Η συνάντηση πραγματοποιήθηκε στο νέο Μουσείο. Ο κ. Ταμβάκης είχε την δυνατότητα να ξεναγηθεί στους χώρους του και να δει τις σύγχρονες υποδομές και παρουσίαση των εκθεμάτων, καθώς και την έκθεση όπου παρουσιάζονται τα γλυπτά του Παρθενώνα αναδεικνύοντας τον βίαιο διαμελισμό τους τον 19ο αιώνα από τον Βρετανό Λόρδο Έλγιν.

Ο Πρόεδρος του ΣΑΕ ενημέρωσε την διοίκηση του Μουσείου για την πρόθεση του προεδρείου και ιδιαίτερα της Νεολαίας των 7 γεωγραφικών περιφερειών του ΣΑΕ να ενεργοποιηθούν δυναμικά στο εξωτερικό για την επιστροφή των γλυπτών του Παρθενώνα.

Ο καθηγητής κ. Παντερμαλής ευχαρίστησε τον Πρόεδρο του ΣΑΕ και στο πρόσωπο του όλο τον Απόδημο Ελληνισμό τονίζοντας χαρακτηριστικά «Το νέο Μουσείο Ακρόπολης προσδοκά σε μία ιδιαίτερη θέση στις καρδιές των Ελλήνων του Εξωτερικού. Την σχέση αυτή θα την οικοδομήσουμε μέσω και του Συμβουλίου Απόδημου Ελληνισμού».

Ο Πρόεδρος κ. Ταμβάκης επισήμανε ότι τους επόμενους μήνες η Νεολαία του ΣΑΕ θα υλοποιήσει την πρόθεση μας για συλλογή υπογραφών υπέρ της επιστροφής των Μαρμάρων. «Με ψυχραιμία, ρεαλισμό και σύγχρονα επιχειρήματα, σε στενή συνεργασία, με το Μουσείο και την ηγεσία του Υπουργείου Πολιτισμού» δήλωσε ο Πρόεδρος ΣΑΕ.