Ο Υφυπουργός Εξωτερικών κ. Θεόδωρος Κασσίμης απηύθυνε σήμερα το πρωί χαιρετισμό στο σεμινάριο, που διοργανώνει το Υπουργείο Παιδείας  για νεοαποσπώμενους εκπαιδευτικούς στο εξωτερικό. Το σεμινάριο που πραγματοποιείται σε κεντρικό ξενοδοχείο της Αθήνας θα διαρκέσει μέχρι τις 17 Ιουλίου.

Ο Υφυπουργός τόνισε την ιδιαίτερη σημασία που έχει η παρουσία του εκπαιδευτικού για τον Ελληνισμό της Διασποράς και επεσήμανε πως το έργο του δε σταματά μόνο στο κομμάτι της μετάδοσης της γνώσης, αλλά επεκτείνετε ιδιαίτερα στο κομμάτι της συνολικής Παιδείας και της γενικότερης προβολής του Ελληνικού πολιτισμού στο εξωτερικό.

Πιο συγκεκριμένα ο κ. Κασσίμης τόνισε: « Εκεί που ο δάσκαλος είναι καλός, γίνεται άμεσα το σημείο αναφοράς για την τοπική κοινωνία και έχει μόνο θετική επιρροή. Η συμβολή του δασκάλου είναι πολύ πιο μεγάλη από όσο φαντάζεστε και πρέπει το έργο σας να το βλέπεται ως αποστολή. Πιστεύω πάρα πολύ σε αυτό που κάνετε  για να μείνει αναμμένη η φλόγα της πατρίδας στα ελληνόπουλα τρίτης και τέταρτης γενιάς. Από εσάς εξαρτάται να συνεχίσουν τα παιδιά μας να μεταδίδουν το πνεύμα του ελληνικού πολιτισμού στις νέες πατρίδες που ζουν.»

Ο Υφυπουργός, τελειώνοντας, υπογράμμισε τη σημασία της στενής επαφής των εκπαιδευτικών με τις Πρεσβείες και τα Προξενεία της Ελλάδας  και επεσήμανε την άριστη συνεργασία των Υπουργείων Παιδείας και Εξωτερικών σε θέματα που αφορούν την εκπαίδευση των Ελλήνων του εξωτερικού.