Του Ανδρέα Γ. Δημητρίου

ΣΤΗΝ ΑΙΜΟΛΥΣΗδιαλύονται τα ερυθρά αιμοσφαίρια του αίματος και καταστρέφονται. Προέρχεται δε αυτή η βαριά κατάσταση σε ένα άνθρωπο από διάφορες αιτίες εξωτερικές ή και από εσσωτερικούς παράγοντες του ίδιου του ατόμου. Εν πάσει περιπτώσει «λύονται» τα ερυθρά αιμοσφαίρια και δημιουργείται αναιμία και πολλά αλλα συνεπακόλουθα. Οταν οι Αγγλοι και Τούρκοι «επείγονται» για λύση του Κυπριακού ακριβώς επιδιώκουν να λύσουν, δηλαδή να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία, όπως ακριβώς συμβαίνει στα ερυθρά αιμοσφαίρια στην αιμόλυση. Αυτή είναι η λύση τους.

Η διάλυση της 50χρονης Κυπριακής Δημοκρατίας που τους έγινε μεγάλος βραχνάς από το 1960 και μετά, γι’ αυτό και έκαναν όλες τις προσπάθειες έκτοτε για να την διαλύσουν. Θυμίζω την περίοδο 1963-64, θυμίζω τη δόλοια πρόταση της Αγγλίας το 1964 για διάλυση της Κυβέρνησης Μακαρίου και τη δημιουργία κυβερνητικού συμβουλίου στο Λονδίνου που να αποτελείτο απο ένα Άγγλο, ένα Τούρκο, ενα Ελληνα και ένα Κύπριο, πράγμα που αποστοματικά απέρριψε ο Μακάριος. Θυμίζω το όλο φάσμα των ενεργειών από τότε μέχρι σήμερα, με αποκορύφωμα το Σχέδιο Ανάν το 2002-2004, το οποίο διέλυε τα πάντα και άφηνε επικυριάρχους στην περιοχή την Αγγλία και την Τουρκία.

Ούτε ακόμα η χολέρα του Αττίλα του 1974 δεν πέτυχε το στόχο της, που ήταν και πάλιν διάλυση της Κυπριακής Δημοκρατίας. Η αντίσταση του λαού απέτρεψε αυτό το σκοπό τους μέχρι τώρα. Είναι δυνατόν λοιπόν σήμερα οι ίδιοι ανθρωποι να θελήσουν ή να επιδιώξουν κάτι το διαφορετικό; Θέλουν με δική μας συγκατάθεση, και τότε μόνο μπορεί να γίνει, να διαλύσουν την Κυπριακή Δημοκρατία (δίκην αιμόλυσης). Αυτός είναι ο μόνιμος στόχος της αγγλικής πολιτικής και της Τουρκίας. Είναι ποτέ δυνατόν ο πρόεδρός μας, η πολιτική ηγεσία του τόπου μας και ο λαός μας να δεχτούν κάτι τέτοιο; Προσωπικά πιστεύω πως όχι. Ομως πρέπει όλοι να προσέξουμε γιατί στην αγωνιώδη προσπάθεια να υπάρξει μια υγιής φόρμουλα λύσης στην Κύπρο, να παραπατήσουμε και να πέσουμε στην αγγλοτουρκική παγίδα.

Εγώ πιστεύω ότι αυτή η προσπάθεια εάν δέν επιτύχει ούτε τώρα να διαλύσει την Κ. Δ. θα είναι η τελευταία προσπάθεια πρός αυτήν την κατεύθυνση. Δεν θα ξαναπροσπαθήσουν να διαλύσουν το κράτος και θα έλθουν άλλες στιγμές στην Ιστορία που θα επιτρέψουν μια ορθή λύση με το σωστό περιεχόμενο. Λύση επανένωσης και επιστροφής και επανεγκατάστασης και απελευθέρωσης για όλους τους νόμιμους κατοίκους της Κύπρου. Οι λαοί που με σύνεση και επιμονή αγωνίζονται ποτέ δεν χάνονται. Αντίθετα, λαοί που αφελώς γίνονται υποχείρια στις υπουλίες των ξένων γίνονται περίγελο της ανθρωπότητος και εξαφανίζονται. Με επέτειο των 35 χρόνων των θλιβερών επετείων της εισβολής τους λέμε ότι η βάρβαροι και οι δόλιοι δέν θα περάσουν. Ό,τι και εάν έχουν κάνει στην Κύπρο μέχρι τώρα είναι ανυπόστατο και παράνομο. Είναι κλέφτες και κλεπταποδόχοι. Στις ψυχές των Ελλήνων της Κύπρου δέν έχουν μπεi ούτε μπορούν να εισέλθουν, όσο και εάν προσπαθήσουν. Παρόλο που παράνομα κατέχουν προσωρινά το 37% της Κύπρου, τους λέμε «no pasaran».

Φιλελεύθερος 22-7-09