Στις εργασίες της 7ης Γενικής Συνέλευσης της Παγκόσμιας Διακοινοβουλευτικής Ένωσης του Ελληνισμού, στην Αθήνα, συμμετείχε η Γραμματέας του ΣΑΕ Δρ. Όλγα Σαραντοπούλου. Στην ΠΑΔΕΕ μετέχουν 224 ελληνικής καταγωγής βουλευτές, καθώς και πρώην βουλευτές νομοθετικών σωμάτων 26 μη ελληνοφώνων χωρών. Η κ. Σαραντοπούλου  ζήτησε την στήριξη των μελών της ΠΑΔΕΕ στην προώθηση των εθνικών μας δικαίων, αλλά και στα θέματα που έχουν να κάνουν με την πολιτιστική και οικονομική συνεργασία, τονίζοντας ότι οι δικές τους πρωτοβουλίες προσφέρουν την ευκαιρία ώστε να ακουστούν οι ελληνικές θέσεις και να προωθηθούν στην διεθνή πολιτική σκηνή. 

 

Ακόμη, αναφέρθηκε στην πολύτιμη εμπειρία που διαθέτουν στην αντιμετώπιση κρίσιμων ζητημάτων, όπως είναι το Κυπριακό, το ζήτημα της ονομασίας της πΓΔΜ, η διεθνής αναγνώριση της Γενοκτονίας του Ποντιακού και Μικρασιατικού Ελληνισμού, τα δίκαια αιτήματα των ανθρώπων μας στην Β. Ήπειρο, στην Κωνσταντινούπολη, την Ίμβρο και την Τένεδο, η προστασία του Οικουμενικού Πατριαρχείου και η επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης. «Η γνώση της διαχείρισης των πολιτικών ζητημάτων και των προτεραιοτήτων που θέτει κάθε χώρα από την οποία προέρχεστε μπορεί να αποδειχθεί πολύτιμος σύμμαχος για την Ελληνική πολιτεία στον τρόπο παρουσίασης των ζητημάτων αυτών» ανέφερε.

Η Γραμματέας του ΣΑΕ επεσήμανε ότι βασική επιδίωξη για το Παγκόσμιο Συμβούλιο Αποδήμου Ελληνισμού, είναι να τεθούν οι βάσεις για την καλύτερη επικοινωνία και αποτελεσματικότερη συνεργασία μεταξύ του ΣΑΕ και της ΠΑΔΕΕ, με στόχο την αμφίδρομη ενημέρωση και την ανταλλαγή απόψεων σε θέματα που απασχολούν τον Ελληνισμό. «Επιθυμούμε και με την δική σας συμβολή την επαναδραστηριοποίηση και κινητοποίηση των ελληνικών δυνάμεων άσκησης πίεσης, όπου αυτές υπάρχουν, στην επικοινωνία μας και την  τακτική επαφή με θεσμικούς φορείς και άτομα που παίζουν σημαντικό ρόλο στην χάραξη της εξωτερικής πολιτικής των χωρών τους και επηρεάζουν σημαντικά τα κέντρα λήψης αποφάσεων» είπε.

Κλείνοντας, τόνισε : «Η δική μας προσπάθεια είναι μέσα από την ενότητα και με ομοψυχία, να συνεχίσουμε τον αγώνα για την διαφύλαξη της δικής μας ιστορίας, της γλώσσας και του πολιτισμού μας ,της δικής μας ταυτότητας, αγκαλιάζοντας όμως όλους τους λαούς, σε μια παγκόσμια κοινωνία, όπου μπορούμε να προσφέρουμε στην πρόοδο και την ευημερία της».

Η κ. Σαραντοπούλου ευχαρίστησε τον απερχόμενο πρόεδρο της ΠΑΔΕΕ κ. Δ. Γιάνναρο, το προεδρείο της ΠΑΔΕΕ και όλα τα μέλη της οργάνωσης για την μέχρι τώρα δράση τους και την σημαντική προσφορά τους για τον Ελληνισμό. Συνεχάρη τον νεοεκλεγέντα Πρόεδρο κ.Ι.Πανταζόπουλο και ευχήθηκε κάθε επιτυχία στο νέο Διοικητικό Συμβούλιο της Ένωσης.

Η Γραμματέας ΣΑΕ παρακάθησε στο επίσημο δείπνο που παρέθεσε για τα μέλη της ΠΑΔΕΕ ο πρόεδρος της Βουλής κ. Δημήτρης Σιούφας στον Ναυτικό Όμιλο Ελλάδας στον Πειραιά.