Το θολό πολιτικό σκηνικό, καθώς εντείνονται οι φήμες για εξελίξεις στο εκλογικό «μέτωπο», αναγκάζει τους πολιτικούς αρχηγούς να αναπροσαρμόσουν το πρόγραμμα των διακοπών τους που, αναμένεται βραχύβιο.

Σύμφωνα με τις ενδείξεις, όλοι θα ξεκουραστούν έως το 15Αύγουστο, και αναμένεται να είναι στις θέσεις τους (στα γραφεία τους) από τις 17 Αυγούστου.

Ειδικότερα, μικρής χρονικής διάρκειας θα είναι οι διακοπές για τα περισσότερα μέλη του Υπουργικού Συμβουλίου, τα πρωτοκλασάτα, ενώ ιδιαίτερης αναφοράς χρήζει το γεγονός ότι «χωρίς διακοπές» και στην Αθήνα βρίσκεται ο υπουργός Εσωτερικών Προκόπης Παυλόπουλος.

Όσον αφορά στον Πρόεδρο της Δημοκρατίας, ο Κάρολος Παπούλιας βρίσκεται στη Λευκάδα και τον 15Αυγουστο θα μεταβεί στην Ιθάκη, όπου θα παραστεί στον εορτασμό της Κοιμήσεως της Θεοτόκου. Από την πλευρά του, ο πρωθυπουργός Κώστας Καραμανλής θα βρεθεί τις επόμενες ημέρες στην Τήνο, στον Άγιο Γιάννη Πόρτο, όπου ήδη βρίσκονται η σύζυγός του Νατάσσα Καραμανλή και τα παιδιά τους, Αλέξανδρος και Αλίκη.

Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ, Γιώργος Παπανδρέου, μετέβη στην Πάρο μαζί με την σύζυγό του, Άντα, και την κόρη του, Μαργαρίτα, ενώ στη Νέα Μάκρη βρίσκεται για ολιγοήμερες διακοπές μαζί με την κόρη της και η γγ του ΚΚΕ Αλέκα Παπαρήγα.

Στο νησί της Τήνου βρίσκεται ο επικεφαλής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ Αλέκος Αλαβάνος, ενώ ο πρόεδρος του ΣΥΝ Αλέξης Τσίπρας βρίσκεται στην Κρήτη.

Μικρές διήμερες αποδράσεις έχει προγραμματίσει ο πρόεδρος του ΛΑΟΣ Γιώργος Καρατζαφέρης.

zougla.gr