ΑΔΙΚΑ ΓΙΝΟΝΤΑΙ ΟΙ ΧΥΤΑ
«Έχουμε καθυστερήσει δραματικά στους Σταθμούς Μεταφόρτωσης
«Μακάρι να είμαι εγώ ο απαισιόδοξος. Όμως η εμπειρία μου λέει ότι για να χωροθετηθούν και να κατασκευαστούν οι Σταθμοί Μεταφόρτωσης Απορριμμάτων θα απαιτηθούν τουλάχιστον 2,5 χρόνια», παραδέχεται με γενναιότητα ο δήμαρχος Καμποχώρων. Χωρίς του Σ.Μ.Α., ακόμα κι αν ολοκληρωθούν οι ΧΥΤΑ, δεν μπορούν να λειτουργήσουν!

  • Ευδιάκριτα τα πρώτα οφέλη από τη συμμετοχή στη Δ.Ε.Θ.

Δεν τίθεται αμφιβολία ότι απ’ τη συμμετοχή μας στη Δ.Ε.Θ. θα αποκομίσουμε τεράστια οφέλη δημοσιότητας ως νομός. Μια πρώτη γεύση πήραμε ήδη από την εκτενή αναφορά που κάνουν οι πανελλαδικής κυκλοφορίας εφημερίδες, έπειτα από την πρώτη ενημέρωση του είχαν, με τη μορφή του Δελτίου Τύπου, απευθείας από την Οργανωτική Επιτροπή της Helexpo

  • ΔΕΥΑΧ. Μελέτη εν των ένδον για την αντικατάσταση των δικτύων

Σε εργοτάξιο από άκρη σε άκρη θα μετατραπεί προσεχώς η πόλη της Χίου στην πορεία υλοποίησης του έργου της αντικατάστασης των σωλήνων από αμίαντο, στο δίκτυο της ΔΕΥΑΧ. Η απόφαση αρχικά για τη μελέτη και κατόπιν για ένταξη και χρηματοδότηση του συγκεκριμένου έργου από το ΕΣΠΑ θα ληφθεί σήμερα το μεσημέρι στη συνεδρίαση του Διοικητικού Συμβουλίου της ΔΕΥΑΧ.

  • ΕΝΕΚΡΙΝΕ ΤΟ ΡΥΜΟΤΟΜΙΚΟ ΣτΕ… ριώνει το Δικαστικό Μέγαρο

Κόψιμο κορδέλας στη νέα πτέρυγα του Νοσοκομείου περιμέναμε αυτές τις μέρες,  θεμελίωση του Δικαστικού Μεγάρου μας προέκυψε, όπως τουλάχιστον ανακοίνωσε ο βουλευτής Χίου Γ. Κοσμίδης, πανηγυρίζοντας για τη θετική απόφαση του Συμβουλίου της Επικρατείας, που σηματοδοτεί ουσιαστικά το άνοιγμα του δρόμου για την ανέγερση του Δικαστικού Μεγάρου Χίου.

Αλλα Θέματα

Ημέρα εθελοντικής αιμοδοσίας στην Καλλιμασιά

Το Τμήμα Αιμοδοσίας – Τράπεζα Αίματος του Ιδρύματος Πνευματικής και Κοινωνικής Διακονίας Καλλιμασιάς Χίου «Άγιος Αιμιλιανός ο Ομολογητής», σε συνεργασία με το Σταθμό Αιμοδοσίας του «Σκυλίτσειου» Νοσοκομείου διοργανώνει Ημέρα Εθελοντικής Αιμοδοσίας στην Καλλιμασιά την Κυριακή 23 Αυγούστου 2009.
Η αιμοληψία θα γίνει στο Κοινοτικό Ιατρείο Καλλιμασιάς από τις 09.00 ως τις 13.00.

  • 92 διορισμοί σε Γυμνάσια και Λύκεια

Το διορισμό 92 συνολικά εκπαιδευτικών της Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης στο Νομό μας ανακοίνωσε το Υπουργείο Παιδείας, δημοσιεύοντας στην ιστοσελίδα του τον κατάλογο των αποτελεσμάτων.
Σύμφωνα με το διευθυντή Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης, Π. Καλογεράκη, στους καθηγητές, που θα είναι διαφόρων ειδικοτήτων, έχει δοθεί προθεσμία από αύριο μέχρι τις 21 Αυγούστου να παρουσιαστούν στα γραφεία της Δευτεροβάθμιας και να αναλάβουν υπηρεσία, ενώ από τις 24 Αυγούστου μέχρι τις 4 Σεπτέμβρη θα παρακολουθήσουν σεμινάρια επιμόρφωσης, την οργάνωση των οποίων έχουν αναλάβει από κοινού Δευτεροβάθμια και Σχολικοί Σύμβουλοι.

  • Αυξήσεις 4,1% στους ναυτικούς της ακτοπλοΐας

ΤΑ ΒΡΙΣΚΟΥΝ Ε.Ε.Α. ΚΑΙ Π.Ν.Ο. ΣΤΗ ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΣΥΜΒΑΣΗ ΕΡΓΑΣΙΑΣ
Τελικά πρυτάνευσε η λογική και όπως όλα δείχνουν υπογράφεται η Συλλογική Σύμβαση Εργασίας των ναυτικών για το 2009 μεταξύ της Ένωσης Επιχειρήσεων Ακτοπλοΐας (ΕΕΑ) και της Πανελλήνιας Ναυτικής Ομοσπονδίας.
Η Συλλογική Σύμβαση προβλέπει αυξήσεις 4,1% για το 2009. Η αρχική συμφωνία μεταξύ των δύο μερών για το ποσοστό αύξησης των μισθών είχε επιτευχθεί από τις αρχές Ιουλίου.  Ωστόσο στη διαδικασία διαμόρφωσης της σύμβασης ετέθησαν μία σειρά επιμέρους θεμάτων και κινδύνευσε να τεθεί εν αμφιβόλω η αρχική συμφωνία μεταξύ του προέδρου της ΕΕΑ, Απόστολου Βεντούρη και του γενικού γραμματέα της ΠΝΟ, Γιάννη Χαλά.

ΝΕΑ ΑΝΤΙΛΗΨΗ
«Προσωπική απόφαση Βρουλή η παραχώρηση χώρου στο Λούνα Παρκ»
Ως αυθαίρετη απόφαση των Δημάρχου και αντιδημάρχου Χίου χαρακτηρίζουν την εγκατάσταση και λειτουργία του λούνα παρκ στο γήπεδο της Φάρκαινας τα μέλη της «Νέας Αντίληψης», που, όπως υποστηρίζουν, ενημερώθηκαν για την ύπαρξη του στο συγκεκριμένο χώρο από τις εφημερίδες.
«Ουδέποτε συζητήθηκε το θέμα της παραχώρησης κοινόχρηστου χώρου στο Δημοτικό Συμβούλιο ή τη Δημαρχιακή Επιτροπή, προκειμένου να εκτιμηθεί και η επιβάρυνση-όχληση, που προκαλείται στην ευρύτερη περιοχή. Ουδέποτε συμφωνήθηκαν δια της νομίμου οδού οι όροι παραχώρησης, ο χρόνος και το τίμημα. Υπάρχουν άλλες μυστικές συμφωνίες», επισημαίνει με ανακοίνωσή του ο συνδυασμός κάνοντας λόγο για «ενδεικτικές του τρόπου λειτουργίας της δημοτικής αρχής μεθοδεύσεις, που δεν απέχουν και πολύ από τη συγκάλυψη, την παραπληροφόρηση και την παραβίαση ηθικών και νομικών υποχρεώσεων, που δημιουργούν βάσιμες υποψίες…».