• ΑΛΛΟΥ ΤΑ ΚΑΚΑΡΙΣΜΑΤΑ… και αλλού τα χρήματα

Κι εκεί που είχαμε αρχίσει να το πιστεύουμε ενδόμυχα ότι η περίπτωση της επέκτασης του διαδρόμου του αεροδρομίου της Χίου ήταν δύσκολη, καθώς απαιτούνταν αρκετά χρήματα για τις απαλλοτριώσεις και σύμφωνα με τις κατά ατά καιρούς απαντήσεις του Υπ. Μεταφορών και της Υ.Π.Α. αναζητούσαν τρόπους χρηματοδότησης,  η είδηση ήρθε από τα Χανιά.  Ούτε 100 ούτε 200 αλλά 947.000.000€ εξασφάλισε το Υπ. Μεταφορών προκειμένου να προχωρήσουν οι εργασίες επέκτασης των άκρων του αεροδρομίου «Ιωάννης Δασκαλογιάννης» κατά 800μ..

  • Αναβλήθηκε το ταξίδι του κ. Ιερώνυμου στις ΗΠΑ μετά από θυελλώδες παρασκήνιο

Μετά από τέσσερις ακυρώσεις της ημερομηνίας της επίσκεψης του Αρχιεπισκόπου Ιερώνυμου στις ΗΠΑ, το ταξίδι για την βράβευση της Ελλαδικής Εκκλησίας με το ομήρειο βραβείο της Χιακής ομοσπονδίας , αναβάλλεται μέχρι νεωτέρας. Η απάντηση της χιακής ομοσπονδίας προκάλεσε ερωτήματα στους συνεργάτες του Αρχιεπισκόπου , καθώς στην σύντομη επιστολή αναφέρεται ότι επειδή δεν υπάρχει χρόνος για την οργάνωση της επίσημης επίσκεψης της Ελλαδικής Εκκλησίας  αυτή αναβάλλεται μέχρι να προτείνει η Ελλαδική Εκκλησία το πότε είναι έτοιμη να μεταβεί στις ΗΠΑ.

  • Ωριμάζει ο καρπός του Κάμπου. ΘΕΜΕΛΙΩΝΕΤΑΙ Η ΝΕΑ ΕΠΟΧΗ ΓΙΑ ΤΗ «ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.»

Θεμελιώνεται το νέο εργοστάσιο της εταιρίας «ΧΥΜΟΙ ΧΙΟΥ Α.Ε.» στο χώρο όπου μέχρι πριν λίγο καιρό στεγάζονταν ο ΑΣΕΧ. Η θεμελίωση σημαίνει αυτόματα και μια νέα εποχή για την περιοχή του Κάμπου, την οικονομία που στηρίζεται στα εσπεριδοειδή και βέβαια τα όνειρα όλων, συμπεριλαμβανομένων και των επενδυτών να δουν τον Κάμπο να αναστήνεται προς όφελος όλων.  Για τις άμεσες προτεραιότητες και τα σχέδια που θα ακολουθήσουν μίλησε στον «π» ο εκπρόσωπος της εταιρίας Θ. Θεοχάρης.

  • ΣΥΣΚΕΨΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΔΕΘ Σε τροχιά για να προβάλλουμε τα δυνατά μας σημεία

Την Πέμπτη θα συναντηθούν ξανά οι φορείς για την τελική σύσκεψη κατά την οποία θα οριστικοποιηθεί η ειδικότερη και γενικότερη παρουσία του νησιού στη Διεθνή Έκθεση Θεσσαλονίκης. Η πρώτη διερευνητική συνάντηση πραγματοποιήθηκε χθες το πρωί στη νομαρχία, παρουσία και της κ. Παναγιωτίδου από τη γραμματεία της Helexpo, που βρίσκεται κατά τύχη στο νησί μας για διακοπές και φάνηκε εξαιρετικά χρήσιμη για διευκρινήσεις στους άπειρους με τη Δ.Ε.Θ. τοπικούς φορείς.

  • ΔΕΚΤΟ ΤΟ ΑΙΤΗΜΑ Στο Τελωνείο η θερμοκάμερα

Πριν λίγες ημέρες ο Νομάρχης Πολ. Λαμπρινούδης είχε υποβάλει αίτημα να τοποθετηθεί στο Τελωνείο της Χίου εδική θερμοκάμερα που εντοπίζει την αυξημένη θερμοκρασία στο ανθρώπινο σώμα.  Το αίτημα Λαμπρινούδη ικανοποίησε άμεσα το Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων που στέλνει από αύριο στη Χίο μια ειδική κάμερα για να τοποθετηθεί όπου η Νομαρχία επιθυμεί, με επικρατέστερο σημείο το Τελωνείο της Χίου.