Τελικά, ζούμε σε εποχή κοσμοϊστορικών αλλαγών. Μετά την κατάρρευση του ανατολικού μπλοκ, την έλευση της νέας χιλιετίας, την εκλογή μαύρου Προέδρου στις ΗΠΑ, τώρα άλλη μια κατακλυσμική ανατροπή έρχεται να κλονίσει το status quo αιώνων.

Όπως διαβάζω στο Reuters : "Η UBS θα αποκαλύψει στις αμερικανικές αρχές τα ονόματα περίπου 5.000 Αμερικανών, οι οποίοι κατηγορούνται ότι χρησιμοποιούν την ελβετική τράπεζα για να φοροδιαφεύγουν, σύμφωνα με όσα δήλωσε αμερικανική νομική πηγή στο Reuters.
Αυτά είναι λιγότερα από τα 52.000 ονόματα που έλπιζαν αρχικώς οι ΗΠΑ ότι θα ανάγκαζαν την τράπεζα να αποκαλύψει μέσω αγωγής.Ωστόσο, πηγές της αμερικανικής κυβέρνησης έχουν επανειλημμένως δηλώσει ότι οι Αμερικανοί εισαγγελείς μπορούν να επικαλεστούν μια μεγάλη νίκη στην υπόθεση αυτή, αν καταφέρουν να εξασφαλίσουν τα ονόματα των Αμερικανών που πιστεύεται ότι διατηρούν τους μεγαλύτερους offshore λογαριασμούς.
Σε αυτούς περιλαμβάνεται το μεγαλύτερο μέρος των 15 δισ. δολαρίων σε περιουσιακά στοιχεία που συνδέονται με Αμερικανούς πελάτες της UBS."

Πάντως οι Έλληνες κάτοικοι της Κηφισιάς, Πολιτείας και άλλων υποβαθμισμένων συνοικιών δεν χρειάζεται να ανησυχούνε στο άκουσμα της είδησης. Δεν υπάρχει και δεν πρόκειται να υπάρξει καμιά Ελληνική κυβέρνηση που να πιέσει για το άνοιγμα των δικών τους λογαριασμών, στις ελβετικές τράπεζες.
Συνεχίστε λοιπόν ανενόχλητοι παιδιά το ευγενικό άθλημα της μασαμπούκας. Οι offshore σας δεν κινδυνεύουν, οι λογαριασμοί σας στην Ελβετία και σε άλλους φορολογικούς παραδείσους θα παραμείνουν άσπιλοι και αμόλυντοι από εισαγγελικές παραβιάσεις και φοροελεγκτικές διακορεύσεις.
Η Πατρίδα σας σκέφτεται και σας προστατεύει…

http://aletri.blogspot.com/