Απεφάσισε η Ομοσπονδία μας να τελούνται σε ετήσια βάση δια την άριστη προετοιμασία των μελών αυτής που ασχολούνται με την κυνηγετική δραστηριότητα, δίδοντας τους την ευκαιρία να ασκηθούν ομαδικώς στη χρήση των κυνηγετικών όπλων ως και τον καθαρισμό και συντήρηση αυτών ..    Οι ασκήσεις και οι αγώνες θα τελούνται από όλους τους κυνηγετικούς Συλλόγους της Ομοσπονδίας μας στας ΗΠΑ ως και  στην Ελλάδα και Κύπρο δια τα παρεπιδημούντα μέλη μας, και συναδέλφους κυνηγούς.     Τελούμε τους πρώτους θηρευτικούς-σκοπευτικούς αγώνες και ασκήσεις στην Αμερική την Κυριακή  8 Νοεμβρίου 2009, στις 12,00 το μεσημέρι, στο σκοπευτήριο του Κάλβερτον της Ν. Υόρκης στο Λόγκ Άηλαντ.   

       Ο προγραμματισμός των ασκήσεων και αγώνων στην Ελλάδα και Κύπρο, θα γίνεται με τη συνεργασία των εκεί Κυνηγετικών Οργανώσεων. Καλούμε τας  Ομοσπονδίες και  Πα-Ενώσεις όπως αποστείλουν ομογενείς και φιλέλληνες να συμμετάσχουν στους αγώνες, με οποιαδήποτε  νόμιμο πυροβόλο όπλο.. φέρνοντας τα τέκνα των από ηλικίας 12 ετών.. Προσκομίζοντας τα πυρομαχικά των, προστατευτικά δια τα μάτια και αυτιά, ως και το δελτίο ταυτότητος των. Δια όσους δεν έχουν ακόμα όπλα στην κατοχή των, θα τους δοθεί η ευκαιρία να αθληθούν με τα ιδικά μας. 
Οδηγίες δια την μετάβαση στο  σκοπευτήριο του , Calverton του Λονκ Αηλαντ. Της Νέας Υόρκης , παίρνουμε το LIE # 495 , και  στην έξοδο 71 , κάνουμε δεξιά στροφή, εξερχόμενοι. Συνεχίζουμε στον τοπικό δρόμο  # 94 , Ο οποίος ονομάζεται Nugent Drive , στα ¾  του μιλίου στην δεξιά πλευρά του δρόμου ευρίσκεται η πινακίδα  Calverton Shooting Range , εισερχόμεθα προσκομίζοντας το απόκομμα αυτό στους  επιτετραμμένους αγώνων κκ Γεώργιο Μανικα, Βασίλη Παπαυγερη, και Γεράσιμο Αμβροσιατο.     

    Ο ομογενής Λεωνίδας Λόης, τέως Πρόεδρος της Ομοσπονδίας Στερεάς Ελλάδος των Η.Π.Α., τιμήθηκε με το μετάλλιο εξαιρέτων πράξεων της Εθνικής Υπηρεσίας Σκοπευτικής Αγωγής των Η.Π.Α. (ΔΕΑ–DCM) Δια την κοινωνική του προσφορά στην αμερικανική κοινωνία και στον Ελληνισμό ειδικότερα.  Κατά τη διάρκεια των σκοπευτικών αγώνων που διοργάνωσε η Ελληνική Θηρευτική και Σκοπευτική Ομοσπονδία των Ελλήνων των Η.Π.Α. (USHHFSAEC) Στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, του επεδόθη τιμητικό δίπλωμα  εκ μέρους των Αμερικανικών Σκοπευτικών Οργανώσεων  της Ν. Υόρκης, ως αναγνώριση της συμμετοχής του ως μέλους της Επιτροπής Δημοσίας Τάξεως του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου (HANC).  Κηρύσσοντας την έναρξη των αγώνων την Κυριακή 4 Οκτωβρίου 2009 στο σκοπευτήριο του Κάλβερτον στον Λόγκ Άηλαντ της Ν. Υόρκης, ο κ. Λόης είπε τα ακόλουθα: «Ο Μέγας Αλέξανδρος εσυνοδεύετο πάντοτε από τον καθηγητή του κυνικό φιλόσοφο Λεωνίδα, ο οποίος του συνέστησε τον κυνικό φιλόσοφο Διογένη που ευρίσκετο εργαζόμενος ως διδάσκαλος στην οικία Ξενιάδου  εις την πόλη Κάρδιον της Κορίνθου. Γνωρίζουμε όλοι την περίφημη φράση του Διογένους προς τον Μέγα Αλέξανδρο «Αποσκότισον με», την οποία χρησιμοποιούμε μέχρι και σήμερα όταν λέμε «μη με σκοτίζεις».  Ο επιτετραμμένος της Επιτροπής Δημοσίας Τάξεως του HANC  διά τη Ν. Υόρκη κ. Χρήστος Βαγγελάτος δήλωσε, ότι ο τιμώμενος προσέφερε ευδοκίμως υπηρεσίες ως έκτακτος αστυνομικός υπάλληλος, στα συλλαλητήρια διαμαρτυρίας του Ελληνισμού δια το Κυπριακό και το Σκοπιανό θέμα στην Ουάσιγκτον.  Επιδίδοντας το τιμητικό δίπλωμα στον κ. Λόη, ο Πρόεδρος της Σκοπευτικής Ομοσπονδίας κ. Στυλιανός Μανής, έπλεξε το εγκώμιο του τιμωμένου, λέγοντας προς τους σκοπευτάς – αθλητάς που συμμετείχαν, τα ακόλουθα: «Ο Λεωνίδας Λόης υπηρέτησε επί σειρά ετών ως γραμματεύς της παρελάσεως της Ομοσπονδίας Ελληνικών Σωματείων μείζονος Ν. Υόρκης και στις ενέργειες του οφείλεται  η ρύθμιση της αποστολής του αγήματος των ευζώνων της Προεδρικής φρουράς  στην παρέλαση της 25ης Μαρτίου στη Ν. Υόρκη ».Ο συνδιοργανωτής των σκοπευτικών αγώνων, Πρόεδρος της Παγκόσμιας Κορινθιακής Ομοσπονδίας κ. Παναγιώτης Δούκα ανέφερε δημοσίως ότι ο κ. Λόης με ενέργειές του  διευκόλυνε την αποστολή πολλών απόρων παιδιών από τη γενέτειρα, τα οποία εγχειρίστηκαν δωρεών για καρδιακά προβλήματα στο Χιούστον του Τέξας.   Ο εκπρόσωπος τύπου του Κυνηγετικού Συλλόγου ΑΡΗΣ της Ν. Υόρκης κ. Κώστας Δομένικος, ανέφερε ότι ο σύλλογος ΑΡΗΣ σε συνεργασία με την Ελληνική Σκοπευτική Ομοσπονδία καθιέρωσε να τελούνται κάθε χρόνο στην Αμερική, αλλά και στη γενέτειρα Ελλάδα δια τους ομογενείς μέλη της που διαβιούν εκεί, οι αγώνες στο όνομα του Μεγάλου Αλεξάνδρου, για την προβολή της ελληνικότητας του Μεγάλου Αλεξάνδρου στον απανταχού ελληνισμό.

                    Ο «πράσινος» Οικουμενικός Πατριάρχης  κ. Βαρθολομαίος, θα ευρίσκεται στην Αμερική από τις 20 Οκτωβρίου μέχρι και τις 5 Νοεμβρίου 2009 δια επίσημον επίσκεψη. Η Ομοσπονδία μας με την αρμόδια Επιτροπή δια τη δημόσια τάξη εκ μέρους του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC, θα λάβει ειδικά μέτρα ασφαλείας για την προστασία του, δίδεται δε το δικαίωμα σε όλα τα μέλη μας που θέλουν να προσφέρουν τας υπηρεσίας των να τηλεφωνήσουν αμέσως στο 9173990394 δια να λάβουν οδηγίες. Δια την κοινωνική τους αυτή προσφορά ως μέλη του ΔΕΑ, θα τους δοθεί πιστοποιητικό το οποίο θα τους χρησιμεύσει στο βιογραφικό τους δια την εμπειρία τους στη Δημόσια Τάξη.    Το Διοικητικό Συμβούλιο προέβη στον διορισμό του κ. Αποστόλου Τίκα, μέλους του Συλλόγου Άρης της Ν. Υόρκης, ως συντονιστού αθλοπαιδιών με μοτοσικλέτα, ο οποίος θα επιληφθεί την προτροπή εφήβων στο άθλημα σε συνδυασμό με σκόπευση ως και την παρότρυνση οργανώσεως ομάδας επιδείξεως με μοτοσικλέτα στις παρελάσεις της Ομογενείας στις ΗΠΑ.  Διόρισε επίσης την κ. Αικατερίνη Παπαδεά, ζωγράφο,  τον μαέστρο του Αρχιεπισκοπικού Καθεδρικού Ναού της Αγίας Τριάδος της Ν. Υόρκης και Πρόεδρο της Εταιρίας Διαδόσεως κλασσικής μουσικής και θεάτρου στους εφήβους της Ν. Υόρκης κ. Ντίνο Αναγνωστόπουλο, και την υψήφωνο κ. Χριστίνα Ανδρέου  ως επιτετραμμένους της Επιτροπής Πολιτιστικών εκδηλώσεων. Ο ομογενή Αλέξανδρος Γιανούλιας ετών 33, ο οποίος είναι ο νεώτερος υπουργός οικονομικών της Πολιτείας του Ιλινόις, προσωπικός φίλος του Προέδρου Ομπάμα και ο οποίος έχει διατελέσει δύο χρόνια μπασκετμπολίστας στην Ελλάδα, θα θέσει υποψηφιότητα  δια την εκλογή του δια το αξίωμα του  σένατορ (συγκλητικού) της Πολιτείας του Ιλινόις. Ο ομογενής μας, ο οποίος από την μητέρα του κατάγεται από τα Σφακιά της Κρήτης και από τον πατέρα του από την αρχαία Κλειτωρία, σημερινά Βαζέϊκα  συναντήθηκε με την ηγεσία της Ομοσπονδίας μας στο οίκημα του Συλλόγου Κρητών «Η Ομόνοια» στην Αστόρια της Ν. Υόρκης και είχε εποικοδομητική συνεργασία μαζί τους, του υποσχεθήκαμε δε ότι με τον σκοπευτικό σύλλογο ΑΡΗΣ της Ν. Υόρκης και τον Σύλλογο των Κρητών «Η Ομόνοια», θα δώσουμε μαθήματα δια αδείας οπλοφορίας και οπλοκατοχής και τα χρήματα  τα οποία θα  συλλεχθούν, θα του αποσταλούν δια την ενίσχυσιν  της εκλογής του.  Όλα τα μέλη μας είναι ευπρόσδεκτα να παρακολουθούν τις δημόσιες συνεδριάσεις του Διοικητικού μας Συμβουλίου το οποίο θα συνεδριάσει το βράδυ της Πέμπτης 5ης Νοεμβρίου στις 8,00  στην αίθουσα του Όασις καφέ. 

Η Ομοσπονδία μας στη συνεδρίαση της την 1η Οκτωβρίου 2009, αποφάσισε ομόφωνα να εκφράσει την λύπη της διά τον θάνατο του Ομοσπονδιακού Θηροφύλακα της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, ο οποίος πυροβολήθηκε από λαθροθήρα πριν σαράντα ημέρες, κατά την εκτέλεση του καθήκοντός του.   Απεφασίσθη να σταλούν επιστολές στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Θηροφυλάκων  της Κυνηγετικής Συνομοσπονδίας Ελλάδος, στην Πανελλήνια Ομοσπονδία Κυνηγετικών και Σκοπευτικών Συλλόγων, στη Διεύθυνση Δασών – Δρυμών και Θήρας του Υπουργείου Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, στις Συνδικαλιστικές Οργανώσεις των Δασολόγων και Δασοθηροφυλάκων του Υπουργείου, στο Γραφείο του Προέδρου της Κυβερνήσεως, στην πολιτική ηγεσία όλων των πολιτικών κομμάτων της Ελλάδος, σε όλες τις Κυνηγετικές και Σκοπευτικές  Οργανώσεις της Χώρας και στα Μέσα μαζικής Ενημέρωσης.          Στην επιστολή μας αυτή θα αναφέρεται ότι είναι απαράδεκτο, οι Ομοσπονδιακοί Θηροφύλακες ως και η Αγροφυλακή να είναι άοπλοι κατά την εκτέλεση των καθηκόντων των, τονίζοντας ότι θα πρέπει να ληφθούν άμεσα μέτρα δια την εκπαίδευσή των, ως και εκ μέρους της πολιτικής ηγεσίας της χώρας κατάθεση νομοσχεδίου το οποίο θα τους αναβαθμίσει σε ένοπλο σώμα καταστολής της λαθροθηρίας, εκφράζοντας εις τον Πρόεδρο της Πανελλήνιας Ενώσεως Θηροφυλακής κ. Ιωάννη Ρετζέπη, την στήριξη της Ομοσπονδίας μας για την υλοποίηση του νομοσχεδίου.       Απεφασίσθη επίσης όπως, αντιπροσωπεία της Ομοσπονδίας μας έχει διαβουλεύσεις εις τας Αθήνας με την αρμόδια κοινοβουλευτική επιτροπή της Βουλής των Ελλήνων, δια την κατάθεση νομοσχεδίου που να επιτρέπει σε ομογενείς εν ενεργεία κυνηγούς που επισκέπτονται την Ελλάδα δια την άσκηση θήρας ως και συμμετοχής σε σκοπευτικούς αγώνες, να έχουν το δικαίωμα κατοχής όπλων στην Ελλάδα. Με τον τρόπο αυτό θα ενισχύεται ο τουρισμός και κατά την χειμερινή περίοδο, αποτρέποντας τις ταλαιπωρίες που  αντιμετωπίζουν οι κυνηγοί και οι σκοπευτές με την υπάρχουσα κατάσταση.       

                       Η Ομοσπονδία μας η οποία επί 27 συναπτά έτη έδιδε την ευκαιρία σε όλους τους νέους κυνηγούς, που  εκπαίδευε για λογαριασμό της Πολιτείας της Ν. Υόρκης δίνοντάς τους το δικαίωμα να κάμουν δωρεάν την εκπαίδευσή των στα σκοπευτήρια με όπλα και πυρομαχικά του Υπουργείου Εθνικής Αμύνης των ΗΠΑ και του CMP ως και πυρομαχικά τα οποία πάντοτε ήσαν αγορασμένα από τους συλλόγους μας καταβάλλοντας μεγάλα χρηματικά ποσά δια την εκμίσθωση των αιθουσών διδασκαλίας, ήρθε σε ρήξη με την παλαιά ηγεσία της Υπηρεσίας Διατηρήσεως του Περιβάλλοντος ως και με την νέα ηγεσία, αναγκαζόμενη να διακόψει τη συνεργασία της από το Νοέμβριο του 2008, έλαβε δε την ιστορική απόφαση δια την αναβάθμιση της Υπηρεσίας Κυνηγετικής Παιδείας ερχόμενη σε συνεννοήσεις με την ηγεσία της Αστυνομίας του Περιβάλλοντος, τον Κυβερνήτη της Πολιτείας, τον Επιτετραμμένο Διευθυντή Θήρας ως και την αρμοδία Κοινοβουλευτική Επιτροπή της Βουλής της Ν. Υόρκης. 

Επειδή τα μαθήματα εδίδοντο πάντοτε σε σχολικές αίθουσες και έπρεπε να δηλώνει στην Εθνική Υπηρεσία Σκοπευτικής Αγωγής όλους τους σπουδαστάς οι οποίοι αποφοιτούσαν από τα μαθήματα και θα ελάμβαναν μέρος στις σκοπευτικές ασκήσεις, ήταν υποχρεωμένη από το νόμο  να αποστέλλει στο CMP τα πλήρη στοιχεία  των μαθητών, με υποχρεωτική αναγραφή του αριθμού κοινωνικής ασφαλίσεως, αντίγραφα από τα οποία αποστέλλοντο πάντοτε στην Υπηρεσία Κυνηγετικής Παιδείας της Πολιτείας, η φοίτησις δε των μαθητών  σε σχολικές αίθουσες υποχρέωνε την Ομοσπονδία μας να διατηρεί τους Ομοσπονδιακούς κανονισμούς που διέπουν τη διακίνηση και κατοχή πυροβόλων όπλων στα σχολικά κτίρια. Επειδή πάντοτε ακολουθούσαμε τους εκπαιδευτικούς κανονισμούς της Υπηρεσίας Κυνηγετικής Παιδείας με σχολαστικότητα , πάντοτε κατά τη διάρκεια των μαθημάτων είχαμε τρείς ή πέντε εκπαιδευτάς οι οποίοι εδίδασκαν, ενώ ταυτόχρονα είχαμε δύο με έξη εν ενεργεία αστυνομικούς μαθητάς. Ουδέποτε κατά την διάρκεια των μαθημάτων ή μετά το πέρας των μαθημάτων κάναμε εγγραφή μέλους, δίναμε όμως το δικαίωμα σε όσους αποφοιτούσαν, μετά το πέρας των μαθημάτων να εγγραφούν  και να παρακολουθήσουν μαθήματα ασφαλούς χρήσεως δια το πιστόλι σύμφωνα με το νόμο 400 της Πολιτείας της Ν. Υόρκης ο οποίος επιβάλει στον εκπαιδευτή να πιστοποιήσει ότι ο μαθητής έχει άριστη ψυχική υγεία και δεν είναι επικίνδυνος δια τον εαυτό του και το κοινωνικό σύνολο, καταβάλλοντας το ποσό των 50 δολαρίων στο σύλλογο της Ομοσπονδίας που έδιδε τα μαθήματα, διά τα έξοδα των βιβλίων και εκμισθώσεως των αιθουσών διδασκαλίας, χορηγώντας σε αυτούς  δωρεάν την προσωπική ιδιότητα μέλους δια να μπορούν να έχουν ασφάλεια για τυχόν ατύχημα, κάνοντας παραλλήλως τη δήλωση ότι δεν είναι μέλη ανατρεπτικών οργανώσεων που σκοπό έχουν να στραφούν εναντίον των ΗΠΑ και ότι δεν έχουν κάμει χρήση ναρκωτικών ουσιών και δεν έχουν φυλακισθεί πλέον του έτους. Εδόθη  εντολή εις τον Πρόεδρό μας κ. Στυλιανό Μανή και στον Διευθυντή Εκπαιδεύσεως της Ομοσπονδίας μας κ. Γεώργιο Μανίκα όπως, εάν αποτύχουν στις διαβουλεύσεις με την Πολιτεία της Ν. Υόρκης, να προβούν σε έγγραφη καταγγελία στο Ομοσπονδιακό Γραφείο Ερευνών FBI  ως και το Υπουργείο Εσωτερικών των ΗΠΑ, το οποίο διαθέτει μεγάλα χρηματικά ποσά δια την οικονομική ενίσχυση του προγράμματος κυνηγετικής παιδείας της Πολιτείας της Ν. Υόρκης. ΤΙΜΗΤΙΚΗ ΔΙΑΚΡΙΣΗ ΣΤΟΝ ΙΩΑΝΝΗ ΣΚΛΗΡΑυπάλληλο της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον των Η.Π.Α., πραγματοποίησε  την 17η Σεπτεμβρίου 2009, στα γραφεία της Ελληνικής Πρεσβείας στην Ουάσιγκτον, η Παγκόσμια Κορινθιακή Ομοσπονδία που εδρεύει στη Ν. Υόρκη των Η.Π.Α.    

           Το σκεπτικό της τιμητικής διακρίσεως ανακοίνωσε ο Πρόεδρός της κ. Παναγιώτης Δούκας, παρουσία του νέου Πρεσβευτού της Ελλάδος κ. Βασιλείου Κασκαρέλη ως και εκπροσώπων της οργανωμένης  Ομογένειας. «Τιμούμε τον Ιωάννη Σκλήρα», εξήγησε ο κ. Δούκας, «διότι κατά τας επισήμους αργίας και τα Σαββατοκύριακα, που η Πρεσβεία είναι κλειστή δια το κοινό, απαντά στο προσωπικό του κινητό τηλέφωνο και επιλαμβάνεται όλων των εκτάκτων περιστατικών. Τοιουτοτρόπως  διευκολύνει το διπλωματικό έργο της Ελλάδος, ώστε η αποστολή της Πρεσβείας μας να καθίσταται άμεσος και αποτελεσματική.»             

Εις τους παρευρεθέντες εξήντα ομογενείς, οι οποίοι είχαν κάνει επίσκεψη γνωριμίας με τον νέο μας Πρέσβη κ. Β. Κασκαρέλη που είχε οργανωθεί από τον Περιφερειάρχη  του ΣΑΕ Αμερικής κ. Θεόδωρο Σπυρόπουλο ως και τον Πρόεδρο του Ελληνοαμερικανικού Εθνικού Συμβουλίου HANC (Συνομοσπονδία των Ελλήνων στας Η.Π.Α.) κ. Μανώλη Βεληβασάκη, ο κ. Δούκας δήλωσε ότι θα πρέπει να δουλέψουμε σκληρά με μεθοδικότητα, ώστε  όλοι οι ομογενείς μας να έχουν πρόσβαση στο διαδίκτυο και να εκπαιδευτούν ώστε οι επικοινωνία τους με τους Αμερικανούς Βουλευτάς, όταν χρειάζεται,  να είναι άμεσος και καταλυτική δια τα εθνικά μας θέματα.             Δίνοντας το τιμητικό Δίπλωμα στον κ. Ιωάννη Σκλήρα του δήλωσε ότι η οργανωμένο Ομογένεια αισθάνεται ευγνωμοσύνη για όλο το προσωπικό της Πρεσβείας μας το οποίο με ανιδιοτέλεια υπηρετεί την Ελλάδα μας στη φίλη χώρα Αμερική

Εξ άλλου η Ομοσπονδία, επ ευκαιρία της Ονομαστικής εορτής απέστειλε ευχές προς τον Αρχιεπίσκοπο Αμερικής κ.κ. Δημήτριο ενώ ανάρτησε και δημόσια καταχώριση  με σχετικές ευχές στον τοπικό ομογενειακό Τύπο της Νέας Υόρκης.  

 

U.S. HELLENIC HUNTING, FISHING & SHOOTING ASSOCIATION FOR ENVIRONMENTAL CONSERVATION 
4523 Broadway, 5B, New York, NY 10040-2417 • el.: 212-942-9167  
Μob.: 917-399-0394 • Ε-mail: info@ushhfsaec.org