(«Οδός» 2ου  δεκαημέρου της νέας κυβέρνησης  του Πασόκ)

Γράφει ο Πολίτης Βάιος Φασούλας

Σε πρόσφατο σχόλιό μας, «Μετεκλογικός περίπατος στα «κάστρα» του δικομματισμού», (09.10.2009 ) γράφαμε: «Ας αφήσουμε λίγο τον αφέντη χρόνο να κυλίσει και ας μη φανούμε «μεμψίμοιροι» και «κράχτες». Ας ελπίσουμε ότι ο ελληνικός ο λαός θα βρει το δρόμο του και παν απ' όλα να μη μένει θεατής στα δρώμενα που προέκυψαν από μια παρένθεση-εναλλαγή που η ταχύτητα των καναλαρχών ρύθμιζε και ρυθμίζει… Παρά αυτά συγχαίρουμε τη νίκη του Πασόκ, όπως είχαμε συγχαρεί και τη νίκη της ΝΔ καθώς και όλους τους υποψηφίους βουλευτές ΟΛΩΝ των κομμάτων για τον αγώνα τους. Ευχόμαστε στο Πασόκ κάθε επιτυχία και ευελπιστούμε μόνο σε ένα πράγμα: Να έχει μνήμη».

Σήμερα, καθώς βρισκόμαστε καθοδόν προς τις πρώτες εκατό μέρες, που όλο λιγοστεύουν, σ' αυτή την περίοδο που διανύουμε, θα παραθέσουμε ορισμένα αποσπάσματα που διαβάσαμε στο διαδίκτυο αφήνοντας τα σχόλιά μας για κάποια άλλη φορά. ΒΦ.

Λοιπόν στο ιντερνέτ διαβάσαμε:

http://www.berlin-athen.eu/index.php?id=home «Ο Γιωργάκης κέρδισε τις εκλογές γιατί υποσχέθηκε τα πάντα: ! Σιγά-σιγά όμως η ε επίδραση των ψυχοτρόπων, με τα όποια με την βοήθεια των ΜΜΕ ζάλισε τον κόσμο  περνά και σύντομα ο Έλληνας θα διαπιστώσει το τι σημαίνει το ΠΑΣΟΚ που ψήφισε…»

http://www.koutouzis.gr/strava+anapoda.htm

«Αν η Ελλάδα έχει να προβάλλει κάτι διεθνώς, αυτά είναι η Ναυτιλία της και ο Τουρισμός της. Δυο σημαντικές πλουτοπαραγωγικές πηγές. Για το λόγο αυτό υπήρχαν και  τα ομώνυμα υπουργεία. Τώρα η Κυβέρνηση τα συγχώνευσε σε άλλα, ως να ήταν δευτερεύουσας σημασίας. Νομίζουμε ότι αυτό, κυρίως για λόγους ουσίας αλλά και προβολής, ήταν λάθος…»

http://www.dwelle.de/dw/article/0,,4786478,00.html

«Δεύτερο, οριστικό (;) όχι της Καρλσρούης στην έκδοση Χριστοφοράκου Großansicht des Bildes mit der Bildunterschrift: Η υπεράσπιση του Μιχ. Χριστοφοράκου θα υποβάλει αίτηση άρσης της κράτησής του στις φυλακές του Μονάχου. Ο πρώην διευθύνων σύμβουλος της Siemens Hellas παραμένει, οριστικά όπως όλα δείχνουν, στη Γερμανία  μετά και το δεύτερο «όχι» που είπε το Ομοσπονδιακό Συνταγματικό Δικαστήριο της Καρλσρούης στην έκδοσή του στην Ελλάδα…»

http://www.banksnews.gr/portal/home-page/124-top-story/321-2009-10-15-22-12-34

«Σε θέση… οσφάιντ βγάζει η Ευρωπαϊκή Επιτροπή τις περισσότερες ελληνικές τράπεζες και πάντως τις μεγαλύτερες του κλάδου, με πρόταση για κοινοτική οδηγία, την οποία φέρνει πρώτη φορά στο φως στην Ελλάδα το "B"!Η Κομισιόν, με πρόσφατη πρότασή της για την επιβολή αυστηρού ορίου στο διατραπεζικό δανεισμό, ορίζει την έναρξη μιας δύσκολης αντίστροφης μέτρησης για τα ελληνικά πιστωτικά ιδρύματα, την ώρα που οι τράπεζες της χώρας μας κάνουν… πρωταθλητισμό χρηματοδοτικών ανοιγμάτων προς την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα και χωρίς την άφθονη ρευστότητα που έχουν αντλήσει είναι κοινό μυστικό, ότι θα βρίσκονταν προ πολλού στο «κόκκινο…»

http://politikokafeneio.com/Forum/viewtopic.php?p=158531#158531

«Πράγματι του δίνουν συγχαρητήρια του κ. Χρυσοχοϊδη. Αδιάψευστος μάρτυρας τα παρακάτω τηλεγραφήματα: Διά την σωτήριον επέμβασιν των δυνάμεων της τάξεως εις τα αναρχοκρατούμενα Εξάρχεια και την πάταξιν της ανομίας των αναρχικών συμμοριτών και των κομμουνιστών συνοδοιπόρων αυτών, τα θερμά μας συγχαρητήρια εις το άξιον τέκνον της προσφιλούς πατρίδος κ. Μιχάλην Χρυσοχοϊδην.

Πανελλήνιος Σύνδεσμος Αγωνιστών και Απογόνων της Εθνικής Οργανώσεως "Χ".

Ειλικρινή και εκ βάθους καρδίας συγχαρητήρια εις τον υπουργόν Δημοσίας Τάξεως κ. Μ. Χρυσοχοϊδην. Ημείς οίτινες επί σειράν δεκαετιών κρατώμεν άσβεστον την ελπίδα της επαναφοράς του νόμου και της τάξεως, τόσον διασαλευθείσης μετά την επάρατον 24ην Ιουλίου 1974, τασσόμεθα παρά το πλευρόν του δερέλπιδος υπουργού, δια την πάταξιν των αναρχοκομμουνιστοσυμμοριτών. Ζήτω το Έθνος! Ζήτωσαν τα Σώματα Ασφαλείας! Ζήτω ο Χρυσοχοϊδης!

Εθνική Ένωσις δια την Αποκατάστασιν της Μνήμης των Επαναστατών Αξιωματικών της 21ης Απριλίου 1967…»

http://fatsimaremag.blogspot.com/2009/10/blog-post_1119.html

«Παιχνίδια με την ιστορία. Σαν δε ντρέπονται … 

Δοσίλογους, χουντικούς και Τούρκους θα τιμήσει (διαβάζουμε) η ΠΑΣΟΚτσού Δήμαρχος Βέροιας ! Να μια ιδέα και για τον δικό μας Νεοδημοκράτη…»

http://www.trikalaola.blogspot.com/(πηγή:http://www.eerevna.gr/portal/search.aspx

«Πέρυσι, οι καλλιεργητές έλεγαν πως έχουν να αντιμετωπίσουν τη χειρότερη χρονιά για το καλαμπόκι. Φέτος, αναθεώρησαν τις περσινές τους, εκτιμήσεις. Η χειρότερη χρονιά για το καλαμπόκι είναι η φετινή. Οι ίδιοι, απογοητευμένοι από τις εξαιρετικά χαμηλές τιμές που δίνει η «αγορά», αφήνουν το καλαμπόκι τους, στα χωράφια…»

http://www.trikalanews.gr/article/5252/

«Εμείς απλά περιμένουμε να δούμε τις υποσχέσεις του κ. Παπανδρέου  να γίνονται πράξη αν και άρχισε ήδη ,το Υπουργείο  Παιδείας και Θρησκευμάτων έπαψε ήδη να υπάρχει (μας έφαγαν οι μουλάδες  του Ισλάμ και οι πολίτες του κόσμου.) Αξιότιμε Κ. Χάιδο οι πολίτες των Τρικάλων σας τίμησαν με την πρωτιά ,έχετε πει αρκετές φορές ότι ¨με τον Παπανδρέου Πρωθυπουργό η υγεία θα πετάξει¨ !!! η Μονάδα Εντατικής Ιατρικής στο Νοσοκομείο μας είναι κλειστή ,ελπίζουμε να μην πετάξουν οι ασθενείς συμπολίτες μας  προς τον Ύψιστο.!!! Θα επανέλθουμε .- σύντομα…»

http://www.trikalanews.gr/article/5406/

«Με την φράση «διαθέτω όλα τα προσόντα που ο …. δεν τα αναγνώρισε, δεν τα εκτίμησε και δεν με αξιοποίησε», συνεργάτης Τρικαλινού πρωτοκλασάτου στελέχους της Ν.Δ., έστειλε email στην… Ιπποκράτους και ζητά να διορισθεί σε κρατική θέση…»

http://www.trikalinanea.gr/

«Υπέρ της υποψηφιότητας Σαμαρά για την προεδρεία της Ν.Δ. ο Νομάρχης Τρικάλων κ. Βλαχογιάννης.  Επιλέγει διαφορετικό δρόμο από τον Δήμαρχο Τρικκαίων, που τάχθηκε υπέρ της υποψηφιότητας Μπακογιάννη…»

http://www.trikalanews.gr/article/5415/

«Ο πρόεδρος της Οργανωτικής Επιτροπής του Συνεδρίου της Νέας Δημοκρατίας, Δημήτρης Σιούφας, ανακοίνωσε ότι οι κάλπες για την εκλογή του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας θα στηθούν στις 6 Δεκεμβρίου. Είπε ακόμη, ότι για να γίνει η ψηφοφορία απαιτείται να υπάρξουν ορισμένες καταστατικές αλλαγές, τις οποίες θα εισηγηθεί η Κεντρική Επιτροπή του κόμματος, η οποία θα συνέλθει μια εβδομάδα πριν από το έκτακτο συνέδριο, το οποίο έχει οριστεί για τις 7 Νοεμβρίου…»

http://www.trikaland.gr/

«Το δυστύχημα είναι για τους απλούς ψηφοφόρους Νεοδημοκράτες οι οποίοι μετά την εκλογική πανωλεθρία θα παρακολουθήσουν ένα συνέδριο-εκλογή Αρχηγού με τους ίδιους Φεουδάρχες, με τους ίδιους Φύλαρχους που άρχισαν ήδη να κινητοποιούν τις φεουδαρχίες τους και να μαζεύουν υπογραφές για τον επόμενο Φύλαρχο-Φεουδάρχη. Ειδικά εκεί που τα φέουδα της ΝΔ ασκούν ακόμη εξουσία -σε δήμους και νομαρχίες-, το έχουν ήδη ανακηρύξει τον Πρώτο αρχηγό – φύλαρχο πριν απ' το Συνέδριο. Η ΝΔ  οδεύει ολοταχώς για Τετραρχία Φυλάρχων. Άντε  να συνεννοηθούν τα 4 Μεγαλοφέουδα και  οι 4 Φύλαρχοι και να ασκήσουν  αντιπολίτευση. Είναι πασιφανές ότι και σαν αντιπολίτευση η σημερινή ΝΔ θα πάθει ακόμη μεγαλύτερη συντριβή και ακόμη μεγαλύτερη πανωλεθρία…»

 

http://www.trikalanews.gr/article/5406/

«Χάρη στην ανιδιοτελή προσπάθεια δεκάδων στελεχών και φίλων του ΣΥΡΙΖΑ δόθηκε ένας αξιοπρεπής  προεκλογικός αγώνας, πάντα μέσα στα πλαίσια που η φιλοσοφία της Αριστεράς επιβάλλει ,μακριά δηλαδή από προσωπικές προεκλογικές στρατηγικές και πρακτικές, όπως άλλωστε αποδεικνύεται και από την αναλογική «διασπορά» της σταυροδότησης σε όλους τους υποψηφίους βουλευτές του συνδυασμού μας…»

«Το εκλογικό αποτέλεσμα της 4ης  Οκτωβρίου επιβεβαίωσε, δυστυχώς, τις προσδοκίες και τους στόχους της ηγεσίας του ΣΥΝ/ΣΥΡΙΖΑ. Οι πανηγυρισμοί της ηγεσίας του ΣΥΝ για την είσοδο του ΣΥΡΙΖΑ στη Βουλή, αποδεικνύουν πόσο χαμηλά βάζει τον πήχη της αποδοχής της Αριστεράς στο εκλογικό σώμα. Δεν μπαίνει, όμως, στον κόπο να μας εξηγήσει γιατί, παρά τους αφορισμούς μας, συνεχίζει να θριαμβεύει ο δικομματισμός…»

http://www.trikalanews.gr/article/5352/

«Πλην των κρατικών οχημάτων που κυκλοφορούν στην ελληνική επικράτεια υπάρχουν και εκείνα τα (ελληνικά) κρατικά οχήματα (όχι λιμουζίνες, αλλά κάτι τζιπ, στρατιωτικά χάμερ κ.ά.), που κυκλοφορούν στην …Καμπούλ. Αυτά, μαζί με την εκεί παρουσία Ελλήνων στρατιωτών, πέραν όλων των άλλων που δεν μετριούνται σε χρήμα, στοιχίζουν στον ελληνικό λαό ένα εκατομμύριο ευρώ την ημέρα (350 το χρόνο). Με αυτήν την …κρατική σπατάλη, τι θα γίνει (ΚΚΕ).

Τέλος θα κλείσουμε με την Αριστερά που σε κάποιες άλλες εκλογές, (14.04.2000) μεταξύ άλλων γράφαμε: «Ο …αριστερός πανσπερμισμός, εξοπλισμένος με στοιχεία φραμασονίας και αμοραλισμού, φατρίας και οπορτουνισμού, κινήθηκε ως διελκυστίνδα στις «πυραμίδες» του «εκσυγχρονισμού» μεταθέτοντας, μέσω εξανδραποδισμένων αχταρμάδων, το κέντρο βάρους της Ανανεωτικής Αριστεράς στις ατραπούς των άλλοτε ψευτοσυμμαχιών και άλλοτε φιλτραρισμένων πολιτικών. Μ' αυτές τις συνθήκες-προδιαγραφές, η ήττα με τη σφραγίδα της αποτελεί την καλλίτερη απόδειξη…»