Σε ποινή φυλάκισης 19 μηνών με αναστολή και χρηματικό πρόστιμο 8.000 ευρώ -ο καθένας- καταδικάστηκαν ο Θέμος Αναστασιάδης και η διευθυντική ομάδα της εφημερίδας «Πρώτο Θέμα» για την υπόθεση της δημοσιοποίησης του «ροζ» υλικού που είχε καταγραφεί στο επίμαχο dvd με πρωταγωνιστές τον πρώην γενικό γραμματέα του υπουργείου Πολιτισμού, Χρήστο Ζαχόπουλο, και την πρώην συμβασιούχο, Ευδοκία Τσέκου.

Η ίδια τιμωρία του είχε επιβληθεί και πρωτόδικα, ενώ το πρωτοβάθμιο δικαστήριο είχε κρίνει αθώο τον Μάκη Τριανταφυλλόπουλο, ο οποίος από την πρώτη στιγμή είχε διαχωρίσει τη θέση του. Οι κατηγορούμενοι για «παράβαση του νόμου περί ασέμνων» και «παράβαση του νόμου περί προσωπικών δεδομένων» απουσίαζαν από το εδώλιο του Στ΄ Τριμελούς Εφετείου της Αθήνας.

Στην κατάθεσή της η 37χρονη Ευδοκία Τσέκου, η οποία έχει δηλώσει και παράσταση πολιτικής αγωγής μίλησε για «δημοσιογραφική αθλιότητα» που τη διαπόμπευσε στο πανελλήνιο.

«Έγινε σε χρονική συγκυρία που δεν ήταν τυχαία. Επειδή με δήλωσή μου είχα υποδείξει τον κύριο Αναστασιάδη ως κομιστή του επίμαχου υλικού, εκείνος ήθελε να με εκδικηθεί. Ήθελε να με τρομοκρατήσει ενόψει της δεύτερης απολογίας μου που θα ακολουθούσε, να πλήξει την αξιοπιστία μου και να αποπροσανατολίσει την κοινή γνώμη, καθώς ήταν άμεσα εμπλεκόμενος και ήξερε τι είχε κάνει. Επιπλέον, πιστεύω ότι ήθελε να κάνει επίδειξη δύναμης και να βγάλει χρήματα», είπε ενώπιον των δικαστών.

Ως μάρτυρας κατηγορίας κατέθεσε και ο καθηγητής του Συνταγματικού Δικαίου, Νίκος Αλεβιζάτος.

Από την πλευρά των καταδικασθέντων, κατέθεσαν ο πρώην βουλευτής, Πέτρος Τατούλης και ο δημοσιογράφος Κώστας Τσαρούχας.

Στις 12 Νοεμβρίου αναμένεται να εκδικαστεί και η αγωγή της Εύης Τσέκου κατά των ανωτέρω καταδικασθέντων, για ηθική βλάβη που υπέστη λόγω της δημοσίευσης των φωτογραφιών.
zougla.gr