Το θέμα της φορολόγησης της εκκλησιαστικής περιουσίας, βρίσκεται στο επίκεντρο της συνάντησης του πρωθυπουργού με τον Αρχιεπίσκοπο Αθηνών Ιερώνυμο, στο Μέγαρο Μαξίμου.

Με τον πρωθυπουργό Γιώργο Παπανδρέου συναντήθηκε το μεσημέρι της Δευτέρας ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος. Ξεκινάμε μια μεγάλη προσπάθεια για μια κοινωνία αξιών , για μια ευνομούμενη πολιτεία , μια πολιτεία δικαίου , που βάζει στο επίκεντρο τον άνθρωπο και με αυτό το στόχο έχουμε να μοιραστούμε πολλές κοινές προσπάθειες με σκοπό την αναβάθμιση της ελληνικής κοινωνίας να υπάρξει προοπτική στους τομείς της πρόνοιας της φτώχειας , των μεταναστών. Αυτό δήλωσε ο κ. Παπανδρέου προαναγγέλλοντας τη σύσταση επιμέρους επιτροπών προκειμένου να προχωρήσει η συνεργασία εκκλησίας -πολιτείας μέσα από τους διακριτούς τους ρόλους. 


Ο κ. Ιερώνυμος, είπε ότι καταρχάς επισκέφθηκε τον κ. Παπανδρέου για να του ευχηθεί καλή επιτυχία στο έργο του και σημείωσε ότι όλα τα θέματα που συζήτησαν θα τα μεταφέρει στην Ιερά Σύνοδο αναφέροντας χαρακτηριστικά "εγώ είμαι μόνο  ένα πρόσωπο, ο Πρόεδρος της Ιεράς Συνόδου".