Η φωνή της Βάσης

Όλοι εσείς οι σύνεδροι που θα συμμετάσχετε από αύριο στις εργασίες του Συνεδρίου του κόμματος, αν και δεν εκπροσωπείτε κανέναν μας πλέον, θα πρέπει, παρόλα αυτά, να διαφυλάξετε την εικόνα της παράταξης, την ενότητα και την ουσία της Δημοκρατίας.

Η βάση θα τιμωρήσει πολιτικά όσους δεν φερθούν κόσμια και δημοκρατικά με σεβασμό στις απόψεις που ο καθένας έχει το απόλυτο δικαίωμα να εκφράσει. Η βάση της Νέας Δημοκρατίας θα απομονώσει συμπεριφορές χουλιγκανισμού και άναρθρες κραυγές. Η βάση θα στείλει στο χρονοντούλαπο της ιστορίας όλους εκείνους που θα επιδιώξουν να κάνουν κριτική όχι με όρους μέλλοντος αλλά με όρους παρελθόντος. Όχι απλά σας καλούμε, αλλά απαιτούμε από εσάς να μιλήσετε για τα αίτια της εκλογικής συντριβής, όσο και αν πονάνε, αλλά δημοκρατικά και κόσμια.
Καλούμε εσάς τους υποψήφιους…….
(Μπακογιάννη, Σαμαρά, Ψωμιάδη), να μας παρουσιάσετε τις πολιτικές σας προτάσεις για το αύριο του κόμματος και της χώρας. Έχουμε χορτάσει από αοριστολογίες και «μεσσίες» διαχειριστές. Θέλουμε πολιτικό όραμα. Θέλουμε κομματική και λαϊκή συμμετοχή στη λήψη των αποφάσεων τόσο για το κόμμα όσο και για τη χώρα.
Τέλος καλούμε τους διάφορους λαγούς και κουνέλες του δαχτυλιδιού να παράγουν πολιτική και να αφήσουν την παρελθοντολογία. Σ' αυτό το κόμμα θα ζήσουμε όλοι και η ζωή είναι μέλλον δεν είναι παρελθόν.