Κοινή επιστολή στους δυο συνυποψήφιους του για τη θέση του προέδρου της Νέας Δημοκρατίας, απέστειλε ο Νομάρχης Θεσσαλονίκης Παναγιώτης Ψωμιάδης.

Σε αυτήν ο κ. Ψωμιάδης καλεί την Ντόρα Μπακογιάννη και τον Αντώνη Σαμαρά να «χαμηλώσουν τους τόνους» και να επιδείξουν πνεύμα ενότητας για το καλό της παράταξης.

Η επιστολή του Νομάρχη Θεσσαλονίκης προς τους άλλους δύο υποψηφίους αρχηγούς της ΝΔ:        

Αξιότιμη κ. Μπακογιάννη / Αξιότιμε κ. Σαμαρά,

Γνωρίζω τη μεγάλη προσπάθεια που κάνετε για να πάμε όλοι μαζί τη Νέα Δημοκρατία μπροστά, για να την βγάλουμε από την πιο δύσκολη ίσως στιγμή της ιστορίας της. Παρακολουθώ τις δηλώσεις σας με τις οποίες δεσμεύεστε για την ενότητα την επόμενη μέρα και πιστεύω ότι έτσι δίνουμε νέα πνοή στον προδομένο και απογοητευμένο νεοδημοκράτη που μας θέλει όλους μαζί ενωμένους.

Θα συμφωνήσετε μαζί μου ότι είναι απαράδεκτο το θέαμα που παρακολουθούμε τις τελευταίες δέκα μέρες στα τηλεοπτικά κανάλια, με βουλευτές, πολιτευτές και άλλα στελέχη της παράταξής μας να αλληλοσπαράσσονται υποστηρίζοντας τη μία ή την άλλη υποψηφιότητα. Οι συμπεριφορές αυτές πλήττουν την ενότητα της παράταξης για την οποία όλοι κοπιάζουμε, πληγώνουν ακόμη περισσότερο τους απλούς πολίτες, τους αγνούς νεοδημοκράτες. Με τον τρόπο αυτό δεν βοηθάμε να προσέλθουν στις κάλπες όσοι επιθυμούν πραγματικά να στηρίξουν την παράταξή μας και αν αυτές οι συμπεριφορές δεν σταματήσουν τώρα, φοβάμαι ότι θα είναι πλέον αργά και για τη Νέα Δημοκρατία και για εμάς.

Με την παρούσα επιστολή θέλω να σας ζητήσω ευθέως, μεταφέροντας την κραυγή αγωνίας των απλών οπαδών μας, να υποδείξετε στους υποστηρικτές σας να πάψουν να κάνουν κακό στην παράταξη, να χαμηλώσουν τους τόνους, να αντιπαρατίθενται έχοντας πάνω απ' όλα το συμφέρον του κόμματός μας και να υπηρετούν με το δημόσιο λόγο τους την ενότητα της Νέας Δημοκρατίας.

Θα πρέπει όλοι να αντιληφθούμε ότι απαίτηση των οπαδών, των υποστηρικτών και των φίλων της Νέας Δημοκρατίας είναι να μείνουμε ενωμένοι και όλοι μαζί να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη, για να την ξαναφέρουμε το δυνατόν συντομότερο στο τιμόνι της διακυβέρνησης της χώρας.

Με εκτίμηση,
Παναγιώτης Χ. Ψωμιάδης