Από την αρχή του προεκλογικού αγώνα για την διαδοχή στη ΝΔ το troktiko πήρε ανοικτά θέση υπέρ της Ντόρας. Αυτό το θεωρήσαμε περίεργο, καθώς η πλειοψηφία των αναγνωστών του θεωρούμε πως είναι υπέρ του Σαμαρά. Τώρα γιατί επέλεξε το πρώτο μπλόγκ να έρθει σε κατάφορη αντίθεση με το κοινο αίσθημα, είναι δικός του λογαριασμός.

Δεν θα το επισημαίναμε καθόλου μάλιστα, αν δεν γινόταν πλέον ξεκάθαρο πως για τη διαδοχή στη ΝΔ έχουν δημιουργηθεί δύο επιχειρηματικά στρατόπεδα, σε ένα από τα οποία φαίνεται πλέον πως ανήκει το troktiko.

Το ένα στρατόπεδο, που στηρίζει την Ντόρα, απαρτίζεται από τους επιχειρηματίες που δέχθηκαν το κάλεσμα του ΓΑΠ και μετείχαν στην περίφημη συνάντηση μαζί του. Σε αυτό το στρατόπεδο εντάσσεται και το ΠΑΣΟΚ το ίδιο και ιδίως ο κ. Ρέππας, ο οποίος έσπευσε να "χτυπήσει" τον Βγενόπουλο, επειδή δεν πειθάρχησε στο κάλεσμα του ΓΑΠ. Όλα τα ΜΜΕ που ανήκουν σε αυτήν την πασοκτζίδικη ομάδα επιχειρηματιών υπερθεματίζουν υπέρ της Ντόρας και δυστυχώς ανάμεσά τους είναι και το troktiko, το οποίο καθίσταται πλέον ένα κατεστημένο ΜΜΕ στην υπηρεσία επιχειρηματικών συμφερόντων.

Από την άλλη, τα ΜΜΕ που επηρεάζει ο Βγενόπουλος και οι συνεργάτες του στηρίζουν τον Σαμαρά και επιθυμούν μία δεξιά ΝΔ. Το δίλημμα λοιπόν είναι απλό για τον νεοδημοκράτη: θέλει η ΝΔ να γίνει ΠΑΣΟΚ με μπλέ χρώμα; Ψηφίζει Ντόρα. Θέλει η ΝΔ να είναι δεξιό κόμμα; Ψηφίζει Σαμαρά! Τα υπόλοιπα είναι φλυαρίες.

paideia-gr