Ο Βουλευτής και υποψήφιος Πρόεδρος της Ν.Δ. κ. Αντώνης Σαμαράς επισκέφθηκε σήμερα το Νομό Έβρου, όπου μίλησε σε συγκέντρωση φίλων του στην Αλεξανδρούπολη.  

Ακολουθούν σημεία από την ομιλία  του κ. Σαμαρά: 

 

  • Είμαστε πολιτικοί ή λογιστές;

Πολίτες ή πελάτες;

Σήμερα μάλιστα κάποιοι «σύμβουλοι»  που έχουν μεγάλη ευθύνη για την πρόσφατη μεγάλη ήττα της Ν.Δ. μας κάνουν και μαθήματα. Μας εξηγούν γιατί εμείς η Ν.Δ. είμαστε «φθαρμένο προϊόν».  Γιατί οι ιδέες μας είναι ξεπερασμένες και πρέπει να τις κρύβουμε. Ή να τις αλλάξουμε…

Ενδεχομένως και να …ζητήσουμε συγγνώμη γιατί εξακολουθούμε και τις πιστεύουμε.  Λυπούμαστε,  αλλά δεν θα τους κάνουμε τη χάρη. Θα διακηρύξουμε τις απόψεις μας, της Ν.Δ.! Θα τις προβάλλουμε και θα κερδίσουμε την κοινωνία. Όπως κάνουν τα επιτυχημένα Κεντροδεξιά κόμματα σε όλη την Ευρώπη.

  • Θέλω να στείλω ένα σαφές μήνυμα στην Τουρκία.

Η μουσουλμανική μειονότητα στη Θράκη δεν αποτελεί αντικείμενο Ελληνοτουρκικών διαφορών. Εμείς θεωρούμε  τους συμπολίτες μουσουλμάνους αναπόσπαστο κομμάτι του Ελληνικού λαού, ανεξάρτητα από  θρησκεία ή καταγωγή.

Εμείς δεν τους θεωρούμε ξένους σε ξένη χώρα. Συμπατριώτες μας είναι και δεν δεχόμαστε μαθήματα μειονοτικής πολιτικής από την Τουρκία. Το ιστορικό της παρελθόν, γνωστό σε όλο τον κόσμο, δεν της επιτρέπει να κάνει μαθήματα, αλλά να παίρνει μαθήματα.

Γι' αυτό καλά θα κάνει να πάψει να δηλητηριάζει την ειρηνική συμπόρευση Ελλήνων, χριστιανών και μουσουλμάνων. Να σταματήσει τις υπόγειες παρεμβάσεις και τη συστηματική ανθελληνική προπαγάνδα από γνωστά φανατικά στοιχεία. 

Και να περιορίσει τη δράση του τουρκικού προξενείου, σύμφωνα με τους κανόνες της διεθνούς διπλωματίας.

Γιατί όλα έχουν όριο!  Οι κατ' ιδίαν, τετ α τετ συναντήσεις του Γιώργου Παπανδρέου με τον Ταγίπ Ερντογάν τι σημαίνουν; Πηγαίνουμε σε απευθείας διαπραγματεύσεις και απεμπολούμε δικαιώματα που απορρέουν από τις θέσεις μας στην Ε.Ε. και το ΝΑΤΟ;

Η εικόνα αυτή πρέπει να ξεκαθαρίσει.